Palau Montaner
Lluís Domènech i Montaner (1849-1923), el gran arquitecte del modernisme, continua les obres del Palau Montaner allà on, per desavinences amb la propietat, les deixa Josep Domènech i Estapà, primer arquitecte de l’edifici. Tot i la llibertat creativa que l’editor Ramon de Montaner i Vila, propietari de l’edifici, atorga a Domènech i Montaner per bastir la seva mansió familiar, ell decideix continuar l’obra a partir de la carcassa construïda pel seu predecessor, introduir-hi elements ornamentals i ampliar-ne el ràfec previst per amorosir la severitat de les línies i dotar-la de caràcter.
A l’interior, Domènech i Montaner dibuixa un ampli vestíbul amb una escalinata imperial de pedra amb elements esculturals florals i zoomòrfics. Al capdamunt hi emplaça una gran claraboia de vidre mosaic que il•lumina l’entrada amb llum zenital.
Domènech i Montaner s’envolta, ja aleshores, d’un equip dels millors artesans de les arts aplicades de l’època: amb els mosaics de Lluís Bru, les escultures d’Eusebi Arnau, l’ebenisteria i els teixits de Gaspar Homar, la forja de Francesc Tiestos i els vitralls d’Antoni Rigalt, visions del Palau Montaner.
Activitats que s’hi duen a terme
-
Activitat finalitzada
-
Activitat finalitzada
-
Activitat finalitzada
La Biblioteca Pública de l’Estat a Girona- Tipus d'activitat
- Debats i conferències
Palau Montaner
18.06.24
-
Activitat finalitzada
Acte en streaming