Hernán Díaz i Jordi Puntí
En aquest diàleg, moderat per Borja Bagunyà, Hernán Díaz i Jordi Puntí conversen al voltant de les seves novel·les Fortuna (Editorial Anagrama/Edicions del Periscopi, 2023) i Confeti (Òmnium Cultural/Edicions Proa). Dues novel·les situades als Estats Units de principis i mitjans del segle xx en què els protagonistes de les seves històries s’impregnaran de la voluptuositat d’un segle ple de promeses i miratges.
Hernán Díaz va créixer a Suècia, va estudiar a Londres i ara viu a Brooklyn, Nova York. Escriptor i editor, ha escrit Borges, between history and eternity (Bloomsbury, 2012) i és l’editor de la Revista Hispánica Moderna i el director adjunt de l’Institut Hispànic de la Universitat de Colúmbia. Ha publicat en capçaleres com Cabinet, The New York Times, The Kenyon Review, Playboy, Granta i The Paris Review. A l’horitzó, la seva primera novel·la, traduïda a dotze llengües, va guanyar el Premi Internacional William Saroyan, va ser finalista dels premis Pulitzer i PEN/Faulkner, i Publishers Weekly la va incloure entre els deu millors llibres del 2017; també va obtenir el premi del jurat del Festival Amèrica de París i el premi Noves Veus Americanes, entre d’altres. Fortuna ha estat un dels cinc millors llibres del 2022 segons The New York Times, nominat al premi Booker, i ha guanyat el premi Kirkus de ficció.
Jordi Puntí és autor de tres llibres de contes: Pell d’armadillo, Animals tristos i Això no és Amèrica. El 2010 va publicar la seva primera novel·la, Maletes perdudes, que, entre d’altres, va obtenir el premi Lletra d’Or, Llibreter i Nacional de la Crítica, i s’ha traduït a 18 idiomes. També és autor de la ficció autobiogràfica Els castellans. El seu últim llibre és Tot Messi i més. Exercicis d’estil, un retrat sentimental i literari del millor futbolista de la història. És col·laborador habitual d’El Periódico, de la revista L’Avenç i del programa literari “Ciutat Maragda”, a Catalunya Ràdio. El 2014 va obtenir la prestigiosa beca del Cullman Center for Scholars and Writers, a la biblioteca pública de Nova York, per dedicar-se a un projecte narratiu que li va permetre fer recerca durant un any i que és el punt de partida de la novel·la Confeti, guanyadora del premi Sant Jordi 2023.
Hi col·laboren: Editorial Anagrama, Edicions del Periscopi, Edicions Proa i Òmnium Cultural
Informació pràctica
Quan: diumenge 21 d’abril, a les 12.00 h
On: Biblioteca Jaume Fuster
Accés: inscripció prèvia a partir de dimarts, 9 d’abril, a les 10 h.
Modera: Borja Bagunyà