Activitats culturals

Quina activitat cultural estàs cercant?

Disciplina
Data
Espai cultural
Teatre Música Dansa Exposició
Octubre Novembre Desembre Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost
Caixaforum Barcelona Castell de Montjuïc Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB Museu de la Ciència CosmoCaixa FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES Museu Frederic Marès Fundació Joan Miró MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA (MUHBA) Museu d'Arquelogia de Catalunya (MAC) Museu d'Història de Catalunya Museu de la Música de Barcelona Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB) Disseny Hub Barcelona MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN Museu Marítim de Barcelona Museu Picasso, Barcelona BCN Clàssics IBERCAMERA L'Auditori Barcelona Gran Teatre del Liceu Mercat de les Flors Palau de la Música Catalana SAT! Sant Andreu Teatre Teatre Lliure Teatre Nacional de Catalunya Franz Schubert Filharmonia

Albert Cano Smit - Obres de Messiaen i Ligeti

BCN Clàssics

16/12/2024

Albert Cano Smit ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de San Diego, l’Orquestra Filharmònica de Las Vegas, l’Orquestra Simfònica de Montreal, l’Orquestra Filharmònica de Boca del Río, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Camerata de Manchester, la Jove Orquestra de Nottingham i la Jove Orquestra Simfònica dels Estats Units.
Cano Smit va ser guardonat amb el primer premi de les Young Concert Artists International Auditions 2019. També va ser el guanyador del l Concurs Internacional de Piano Walter W. Naumburg de 2017, que el va presentar en concert al Carnegie’s Weill Recital Hall. Més recentment, el 2020, va rebre el premi de piano Arthur Rubinstein de The Juilliard School. Aquesta temporada debutarà a Nova York, presentat per Young Concert Artists.
+ Més informació

Alexandre Tharaud, piano

Palau de la Música Catalana

28/01/2025

Alexandre Tharaud és un dels artistes recurrents de la programació del Palau de la Música.
El pianista parisenc portarà a la sala modernista, una temporada més, la seva tècnica acurada que posarà al servei de les músiques de Bach, Ravel i Dukas.
No et perdis l’ocasió de viure un concert en viu a la sala principal del Palau de la Música Catalana, una joia del modernisme que va ser declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO l’any 1997 i que és l’únic auditori d’aquest estil artístic que està en actiu i conservant la funció per a la qual va ser concebut: celebrar concerts de música.
+ Més informació

Anna Andreu + Mar Pujol

L'Auditori Barcelona

03/04/2025

En aquest espectacle podràs gaudir de la música d’Anna Andreu i Mar Pujol.


Artistes
Anna Andreu, veu i guitarra · Marina Arrufat, bateria, teclat i veu
Telonera: Mar Pujol, veu i guitarra
+ Més informació

Anna Urpina - Violí, violí barroc i clavecí

BCN Clàssics

09/01/2025

Intèrpret d’instruments tant històrics com moderns, Anna Urpina és deixebla directa del mestre Enrico Onofri. Solista de l’Ambronay European Baroque Academy, ha actuat en diversos festivals internacionals a Anglaterra, Noruega, Polònia i Espanya, com Aspen Music Festival, Verbier Festival, FeMap, FeMAS, Noches en los Jardines del Real Alcázar de Sevilla, Festival de Música Antiga de Brighton, Festival de Música Antiga d’Utrecht, Festival de Torroella de Montgrí, Festival de Salzburg, Cicle de Cambra al Palau de la Música Catalana i a la Fundació Juan March com a solista.
Ho ha fet en formacions importants com Orchestra of the Age of Enlightenment, EUBO, Ensemble Artaserse amb Phillipe Jaroussky o Freiburger Barockorchester, i és membre de Les Musiciens du Prince amb Cecila Bartoli, artista del segell discogràfic IBS Classical, artista resident de la Clásica Joven 21-22 i concertino-directora de l’ensemble Polifem Consort.
+ Més informació

Banda Municipal de Barcelona

Palau de la Música Catalana

19/06/2025

La Banda Municipal de Barcelona, sota la batuta del seu director José Rafael Pascual-Vilaplana, ha triat un programa amb obres de Xostakóvitx, Ravel, Strens i Reed per a la seva visita anual al Palau de la Música.
És una ocasió imperdible per gaudir d’un concert de tarda amb la sala modernista il·luminada per la llum natural.
El Palau de la Música Catalana va ser projectat per Lluís Domènech i Montaner, qui, juntament amb Gaudí, és un dels grans exponents del modernisme català. Altres monuments seus que podem trobar a Barcelona són el Castell dels Tres Dracs i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
+ Més informació

Camerata Penedès & Borrani

Palau de la Música Catalana

10/04/2025

Camerata Penedès és l’orquestra resident de l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès i es projecta arreu del territori fent gires per tot Catalunya. Està formada per músics joves i prestigiosos que són col·laboradors habituals de les principals orquestres del país, com l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra del Palau de les Arts, l’Orquestra de Cadaqués o Le Concert des Nations, liderada per Jordi Savall, entre d’altres.
 Aterraran a l’auditori modernista per estrenar una obra que la formació ha encarregat a la compositora convidada de la present temporada del Palau de la Música Catalana, Raquel García-Tomás.
+ Més informació

Cantates de Bach

IBERCAMERA

29/01/2025

Sabíem que a Philippe Herreweghe el seduïa la idea d’escoltar el seu Bach a L’Auditori. És un honor donar-li la benvinguda a Ibercamera, mestre!

+ Més informació

Caramel

Teatre Lliure

Del 07/11/2024 al 01/12/2024

Què busquem quan consumim substàncies? Quina relació hi ha entre el consum i la moralitat? Com gestionem el plaer i el dolor? Col·laboració inèdita entre les germanes Clara i Ariadna Peya (Les Impuxibles) i Pablo Messiez: un espectacle de creació que obre la porta a reflexionar per què consumim.

+ Més informació

Carles Viarnès

L'Auditori Barcelona

26/04/2025

En aquest espectacle podràs gaudir de la música de Carles Viarnès.


Artistes
Carles Viarnès, electrònica i teclats
+ Més informació

Carmen

L'Auditori Barcelona

25/05/2025

Poques obres són més feridores i musicalment fascinants que la Carmen de Bizet. La trama escenifica la passió amorosa amb la presència de motius hispànics, que, per a la mentalitat francesa de l’època, sonen descaradament exòtics i que, en la versió interpretada per la Banda Municipal de Barcelona, amplificaran encara més el seu caràcter impactant, fins i tot quan no segueixen la narració de la història.
Abans d’escoltar aquesta suite —compiladora d’alguns dels temes i passatges més atractius—, s’haurà pogut descobrir Cape Kennedy, una obra que Serge Lancen va dedicar als astronautes de l’Apol·lo XI i que, precisament, té onze episodis. Així mateix, s’ha programat en aquest concert Reflets per a saxòfon alt i orquestra de vent. Vincent David, el compositor, n’assumirà la part solista.


Repertori
Serge Lancen: Cape Kennedy (1971) 13’
Vincent David: Reflets per a saxòfon alt i orquestra de vent (2016) 19’
Georges Bizet: Carmen. “Suite simfònica” (1875/2004) 35’


Artistes
Banda Municipal de Barcelona (BMB)
José R. Pascual-Vilaplana, direcció
Vincent David, saxòfon alt
+ Més informació

Cinquena de Txaikovski

IBERCAMERA

24/02/2025

Després de l’impressionant concert que va oferir Andrés Orozco-Estrada la temporada passada, farem tots els possibles perquè aquest gran director i artista torni cada any a Ibercamera.

+ Més informació

Concert de Cap d’Any

L'Auditori Barcelona

29/12/2024

Celebrar el final també és celebrar el començament. Tot i que la nostra idea de progrés evolutiu i lineal sembla allunyada de la concepció circular de la vida per part de les civilitzacions primitives, aquella mentalitat no es troba completament desarrelada, ja que en gran manera és considerada per l’antropologia com a estructural en l’ésser humà.
Amb el seu projecte Pangea, enregistrat el 2018 per la Royal Philharmonic Orchestra de Londres als estudis d’Abbey Road, Abraham Cupeiro ens convida a remuntar-nos a uns inicis indiferenciats del planeta, abans de la separació en continents, en què la vida brolla i es desenvolupa. La reconnexió amb la Mare Terra s’assaja mitjançant sonoritats ancestrals i instruments mil·lenaris, com la flauta del poble hopi, la flauta tradicional xinesa hulusi o la trompeta cèltica càrnix.


Repertori
Abraham Cupeiro: Pangea
Pangea explora les sonoritats ancestrals de la cultura global. Abraham Cupeiro interpretarà la seva pròpia música dedicada a diverses parts i cultures del nostre planeta. Deixa’t sorprendre pel so d’instruments mil·lenaris com la flauta del poble hopi, la flauta tradicional xinesa hulusi o la trompeta cèltica càrnix.


Artistes
Banda Municipal de Barcelona (BMB)
José R. Pascual-Vilaplana, direcció
Abraham Cupeiro, multiinstrumentista
+ Més informació

Concert de cloenda

L'Auditori Barcelona

14/06/2025

Composta originalment per a dos pianos entre el 1895 i el 1897, l’obra Sites auriculaires de Maurice Ravel podrà escoltar-se en l’orquestració de Kenneth Hesketh. Hi seguirà el Poème per a violí del compositor Ernest Chausson, una peça profundament contemplativa que reflecteix la personalitat artística de qui es va interessar per tots els vessants de la creativitat, no només pel de la música.
El virtuosisme adoptarà una forma més explícita encara en la Tzigane de Ravel, una composició endimoniada que desplega maniobres circenses tot invocant la tradició hongaresa, ja que no debades va ser un encàrrec de la violinista Jelly d’Aranyi, que havia col·laborat amb Béla Bartók.
En la segona part, la veu assumirà una importància cabdal, ja que es podrà escoltar l’escassament programada òpera en un acte L’heure espagnole, de Ravel, amb una trama en què reapareix puntualment l’element folklòric i que s’ubica al taller d’un rellotger.


Repertori
Maurice Ravel: Sites auriculaires (1897; 2023 orq. Hesketh) 5’
Ernest Chausson: Poème per a violí i orquestra, op. 25 (1896) 16’
Maurice Ravel: Tzigane (1924) 10’
Maurice Ravel: L’heure espagnole. Òpera en un acte (1911) 48’


Artistes
Ludovic Morlot, direcció
Daniel Lozakovich, violí
Fleur Barron, mezzosoprano
Nicky Spence, tenor
Lawrence Brownlee, tenor
Alexandre Duhamel, baríton
Patrick Bolleire, baix
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
+ Més informació

Concert de Nadal

L'Auditori Barcelona

15/12/2024

No hi ha Nadal sense El trencanous. La preciosista sèrie de danses amb què Txaikovski il·lustra el conte de Hans Christian Andersen s’ha convertit en un must per a aquestes dates que connecta l’oient amb l’esperit nadalenc o suggereix un determinat estat emocional.
La Russian Christmas Music, composta per Alfred Reed el 1844, explora i desenvolupa un tema conegut com és la “Nadala dels petits nens russos”. També sense veu, però summament eloqüent pel que fa a la vibració o l’ànim festiu de l’època, es recupera el famós vals n. 2 de la Suite per a orquestra de varietats, de Xostakóvitx, inclòs de manera titular per Kubrick a l’onírica i nadalenca —tot i que, en aquest cas, per a adults— Eyes wide shut.
Una altra música cinematogràfica, la “Troika” d’El tinent Kije —composta per Serguei Prokófiev—, així com “Lezginka” del ballet Gayane d’Aram Khatxaturian, podran escoltar-se en un concert que culminaran les Nadales catalanes de Salvador Brotons.


Repertori


Piotr Ilitx Txaikovski: “Suite, op. 71a” del ballet El trencanous (1892) 29’
Alfred Reed: Russian Christmas Music (1944) 15’
Dmitri Xostakóvitx: “Vals n. 2” de la Suite per a orquestra de varietats (1938) 3’
Serguei Prokófiev: “Troika” de la música cinematogràfica El tinent Kije (1934) 3’
Aram Khatxaturian: “Lezginka” del ballet Gayane (1942) 3’
Salvador Brotons: Nadales catalanes, op.76 (1998) 12’


Artistes


Banda Municipal de Barcelona (BMB)
Ximo Tarín, direcció
+ Més informació

Concerts de Mozart

IBERCAMERA

22/01/2025

Cappella Andrea Barca és l’orquestra que Sir András Schiff va crear per oferir el repertori que més estima i venera.

+ Més informació

Concerts per a violí de Bach & la Júpiter de Mozart

Franz Schubert Filharmonia

24/03/2025

El reputat director Ton Koopman es posa al capdavant de la Franz Schubert Filharmonia amb un programa dels que fan afició. En la primera part, ens retrobarem amb la sensibilitat de la violinista Alexandra Soumm que ens commourà amb el seu Bach.
En la segona part, Koopman interpretarà la simfonia més majestuosa de Mozart, la Júpiter. Una nit de música en majúscules de la mà de dos talents internacionals.
+ Més informació

Cor Infantil de l’Orfeó Català & Niños Cantores de Morelia

Palau de la Música Catalana

27/04/2025

El Palau de la Música és conegut com “la casa dels cants” en ser la seu de l’Orfeó Català i, en el concert d’avui, ens permetrà gaudir de les veus blanques del Cor Infantil de l’Orfeó Català i del cor Niños Cantores de Morelia.
Aquesta darrera agrupació coral va ser fundada l’any 1944 a Mèxic i ha estat bressol de grans músics.
També serà una ocasió perfecta per gaudir d’un concert de tarda en el qual la llum natural desvetllarà tots els detalls que amaga la sala modernista: les muses de l’escenari, les escultures d’insignes compositors que llueixen a les parets o les al·legories d’obres tan emblemàtiques de la història de la música com les valquíries de les quals parlava Wagner.
+ Més informació

Daniel Oyarzabal & Eloy Lurueña, orgue i percussió

Palau de la Música Catalana

01/02/2025

Daniel Oyarzabal és, actualment, l’organista principal de l’Orquestra Nacional d’Espanya i es presentarà al Palau amb el percussionista Eloy Lurueña.  Els dos intèrprets ens proposaran viure un vespre especial en què sentirem la majestuositat de l’orgue Walcker que presideix l’escenari de la sala modernista des de la seva inauguració, l’any 1908.
Els solistes desplegaran el seu art amb un nodrit programa que inclou obres de Holst, Saint-Saëns, Rimski-Kórsakov, Mússorgski, Prokófiev i Ravel.
+ Més informació

De Catalunya, al món. Concert per a violí de Juli Garreta

Palau de la Música Catalana

12/05/2025

Aquest concert serà l’ocasió de retre homenatge a músics de la nostra terra que estan d’aniversari.
L’any 2024 s’han recordat els 75 anys de la mort de Joan Lamote de Grignon i els 125 anys del naixement del seu fill, Ricard Lamote de Grignon, una nissaga de directors i compositors.
D’altra banda, l’any 2025 es recordarà al compositor guixolenc Juli Garreta, quan es compliran 150 anys del seu naixement i 100 anys de la seva mort.
El Cor Madrigal, el Cor Canta i l’orquestra Camerata XXI recordaran aquests talents nostrats.
El programa del concert es completarà amb una obra de Manén i una peça de Migó, d’encàrrec, que s’estrenarà per a l’ocasió.
+ Més informació

El Conte de Nadal de Charles Dickens

Gran Teatre del Liceu

21/12/2024

Somnis de sorra amb música d’Albert Guinovart
Veus - Cor Infantil Amics de la Unió, juntament amb l’orquestra del Gran Teatre del Liceu, ofereixen un concert molt especial sobre el conte de Charles Dickens, il·lustrat amb la poesia de la sorra de Borja González (Cia. Ytuquepintas) i música d’Albert Guinovart.
+ Més informació

El Doble de Brahms & Franz Schubert Filharmonia

Franz Schubert Filharmonia

23/02/2025

Daishin Kashimoto, concertino de la Filharmònica de Berlín, debuta amb la Franz Schubert Filharmonia amb el Doble concert de Brahms. Viurem la màgia del violí de Kashimoto en un diàleg vibrant amb el violoncel·lista Alexander Chaushian. 
En la segona part, el mestre Tomàs Grau ens oferirà la Tercera simfonia de Mendelssohn, una peça plena de melodies efervescents que es fonen en una brillant orquestració.
+ Més informació

El cavaller de la rosa

IBERCAMERA

04/06/2025

La Wiener Symphoniker ha volgut celebrar el seu 125è aniversari a Ibercamera amb una obra que va ser encarregada per l’orquestra mateixa: la suite d’El cavaller de la rosa.

+ Més informació

El misantrop

Teatre Lliure

Del 04/12/2024 al 04/01/2025

Un home ja no encaixa amb la humanitat que l’envolta: hipòcrita, covarda i conformista. Però, en la seva escapada, potser l’únic que vol conservar és l’amor.Directe del Festival Grec 2024, presentem la versió actualitzada que ha fet La Brutal d’una de les comèdies més conegudes de l’autor francès. És un espectacle que passa avui, ara que les xarxes socials ho han canviat tot, i parla sobre l’etern debat entre l’honestedat i la hipocresia, l’ètica personal i la vida en societat, la raó i la passió, els límits de la bondat i la lleialtat.
+ Més informació

El monstre al laberint

Gran Teatre del Liceu

29/04/2025

Una òpera participativa i coral de Jonathan Dove 
Òpera que reinterpreta un mite clàssic —Teseu i el minotaure— des d’una mirada actual que pretén oferir a la gent jove, a banda d’una experiència artística, una reflexió sobre realitats socials ben properes. Es tracta d’un viatge iniciàtic en la cultura i el pensament.
+ Més informació

Electra

Teatre Lliure

Del 27/02/2025 al 23/03/2025

El mite d’Electra és recollit en tres tragèdies diferents. A través seu, viatgem pels orígens i les formes dramàtiques del teatre occidental.
La directora Alícia Gorina reprèn el pols de la tragèdia amb la història d’Electra i proposa un espectacle format per les peces d’Èsquil, Sòfocles i Eurípides. L’una darrera l’altra, ens permetran explorar la naturalesa tràgica en diversos moments històrics i les formes escèniques amb què podem abordar un muntatge avui dia: del teatre ritual al dramàtic i fins al postdramàtic. L’espectacle reformula el projecte IT Teatre i farà gira a partir de la temporada 2025/26.
+ Més informació

Elisabeth Leonskaja – Recital de piano

Franz Schubert Filharmonia

15/12/2024

Després de debutar amb la Franz Schubert Filharmonia el gener del 2023, Elisabeth Leonskaja torna a la nostra temporada per oferir un recital dedicat als seus estimats Mozart, Beethoven i Schubert. Escoltarem les últimes sonates per a piano escrites per cadascun dels compositors, en un diàleg íntim i únic. Poesia musical servida en mans d’una gran dama del piano.

+ Més informació

Els 12 violoncel·listes de la Filharmònica de Berlín - Gala 50è aniversari

BCN Clàssics

02/02/2025

L’any 1972, una producció radiofònica de l’Himne per a dotze violoncels de Julius Klengel amb membres de la Filharmònica de Berlín va donar peu a la fundació d’aquest conjunt de solistes, amb unes qualitats sonores virtuoses que han conquistat el públic a escala mundial.
Diversos compositors contemporanis, com Boris Blacher, Jean Françaix, Iannis Xenakis, Wolfgang Rihm, Brett Dean, Wilhelm Kaiser-Lindemann, Frangis Ali-Sade, Christian Jost, Kaija Saariaho i Tan Dun, han volgut escriure obres per a ells.
Celebrarem, doncs, el 50è aniversari de la seva creació amb una gala molt especial que barrejarà gèneres musicals diferents amb el so únic d’una dotzena de violoncels.
+ Més informació

Els contrabandistes de llibres de Daraya

Teatre Nacional de Catalunya

Del 25/01/2025 al 26/01/2025

Un acte de resistència col·lectiva contra el règim i la censura
Els contrabandistes de llibres de Daraya és un espectacle que dona fe de la violència exercida des del poder per aturar la imaginació i la vitalitat d’un poble, en privar-lo de llegir i pensar.
L’any 2015 la periodista Delphine Minoui va descobrir a Facebook la pàgina “Humans for Syria”, d’un col·lectiu de joves fotògrafs sirians que evocava una biblioteca secreta al cor de la ciutat de Daraya en plena guerra de Síria. Un refugi de paraules amb llibres recollits als carrers després de cada bombardeig. El fet la va colpir de tal manera que va decidir investigar sobre aquell grup de joves rebels que van bastir una fortalesa de paper al cor del caos.
+ Més informació

Entrada a les exposicions del Museu del Disseny

Disseny Hub Barcelona

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

El Museu del Disseny reuneix les col·leccions històriques d’arts decoratives, arts tèxtils i d’indumentària, arts gràfiques, les col·leccions de disseny de producte, gràfic, de moda i d’arts contemporànies d’autor. 
Us convidem a descobrir una part d’aquestes col·leccions a través de diverses exposicions que proposen diversos itineraris.
+ Més informació

Entrada general a la Casa del Guarda del Park Güell

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA (MUHBA)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Gestionada pel MUHBA, s’hi mostra l’exposició “Güell, Gaudí i Barcelona, l’expressió d’un ideal urbà”, mitjançant tres nivells d’explicació: la casa, el parc i la ciutat, que es corresponen amb els tres pisos de l’edifici.

+ Més informació

Entrada general a la Fundació Joan Miró

Fundació Joan Miró

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Visita a la col·lecció d’obra de Joan Miró i a les exposicions en curs (“Tuan Andrew Nguyen. Els nostres fantasmes viuen al futur”; “MiróMatisse. Més enllà de les imatges”; “Helft Collection” i “50 aniversari de la Fundació”).
Visita la mostra permanent “Col·lecció Joan Miró”, una de les més completes de l’obra de l’artista, i també les exposicions temporals “Miró-Picasso” i “Premi Joan Miró: Tuan Andrew Nguyen”.
+ Més informació

Entrada general a les exposicions

Caixaforum Barcelona

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

L’entrada és vàlida per a totes les exposicions vigents en el moment de la visita.

+ Més informació

Entrada general a l’espai arqueològic del MUHBA Domus de Sant Honorat

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA (MUHBA)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

En aquest espai s’hi conserven les restes d’una gran domus romana i de diversos locals comercials del segle IV, propietat d’un personatge important.
Del segle XIII-XIV se’n conserven sis sitges per emmagatzemar tota mena de productes.
+ Més informació

Entrada general a l’exposició permanent

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA (MUHBA)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Podràs accedir a les exposicions “Barcelona Flashback, una síntesi històrica” i “Barcino i Barchinona, la ciutat romana i altmedieval” i visitar el Palau Major de Barcelona.

+ Més informació

Entrada general al Castell de Montjuïc

Castell de Montjuïc

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Visita lliure pel recinte del Castell de Montjuïc. 
La visita inclou l’entrada al recinte i permet accedir al Centre d’Interpretació de Montjuïc, així com a les exposicions temporals.
+ Més informació

Entrada general al CCCB

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

El CCCB normalment presenta exposicions temàtiques i espectaculars. Aquest curs podreu visitar-hi cinc exposicions. 
Comencem per l’exposició “Agnès Varda. Fotografiar, filmar, reciclar”. Varda va ser una fotògrafa, artista i cineasta francesa. 
A continuació, “World Press Photo 24”, la mostra més important en l’àmbit del fotoperiodisme. Després podreu visitar l’exposició “Amazònies. El futur ancestral”, que aborda la importància estratègica de la preservació de l’Amazones a escala global. Tot seguit hi haurà Chris Ware, artista de còmic estatunidenc, uns dels renovadors principals del gènere en l’actualitat. 
Acabarem el curs amb l’exposició “En l’aire commogut”, una experiència poètica que segueix pas a pas algunes frases del poeta Federico García Lorca.
+ Més informació

Entrada general al Centre d’Interpretació del MUHBA El Call

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA (MUHBA)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

La seu del Museu d’Història de Barcelona al Call, inaugurada el març del 2015, està ubicada al bell mig de l’antic barri jueu, on hi havia la casa de Jucef Bonhiac, antic teixidor de vels. Es tracta d’un edifici d’origen medieval en el qual es conserven restes originals dels segles XIII i XIV.


El MUHBA El Call constitueix el millor punt de partida per endinsar-se en la vida de la comunitat jueva en la Barcelona dels temps medievals. Aquest museu aborda la trajectòria d’aquest col·lectiu en connexió amb la història de la ciutat i mostra l’esplendor del seu llegat cultural.
+ Més informació

Entrada general al Centre d’Interpretació del MUHBA Via Sepulcral Romana

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA (MUHBA)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Aquesta zona funerària es va utilitzar entre els segles I i III de la nostra era i, amb el pas del temps i amb les deposicions constants de la riera, va acabar quedant totalment colgada, la qual cosa en va facilitar la conservació.


Al costat de l’àrea arqueològica hi trobem el Centre d’Interpretació, on es poden veure els objectes trobats al jaciment i on s’explica l’organització del territori de Bàrcino, la centuriació, les vies, els camins i també el complex món funerari romà, gràcies als ritus diferents documentats a la necròpolis.
+ Més informació

Entrada general al Centre Martorell d’Exposicions

Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Podràs visitar la mostra “Natura o cultura?”. A partir d’un recorregut històric local i global pels museus d’història natural, des dels gabinets de curiositats fins a moderns museus de ciències naturals, l’exposició proposa una reflexió sobre la relació dels éssers humans i la natura. 
També podràs accedir a “Wow”. L’exposició, amb la col·laboració del Parque de las Ciencias de Granada, presenta la feina cabdal del taxidermista i escultor Antonio Pérez, un referent internacional en aquesta disciplina.
+ Més informació

Entrada general al Jardí Botànic de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Podràs visitar la col·lecció de planta viva, i l’exposició “Bonsais” i el Gabinet Salvador.

+ Més informació

Entrada general al Jardí Botànic Històric

Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Podràs visitar la col·lecció de planta viva, la masia i l’hort.
AVÍS: Per obres de millora dels talussos, el Jardí Botànic Històric romandrà parcialment obert al públic des del 14 de setembre fins al gener de 2025.
L'obertura al públic serà només els caps de setmana i festius. La visita a l’espai és limitarà a l’àrea del Sot de la Masia.
+ Més informació

Entrada general al MACBA

MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Vine al MACBA i coneix la “Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica”, una exposició col·lectiva que assaja revertir la dramatúrgia del museu i posa les obres en el centre per atendre la seva voluntat, la seva energia i la seva intenció poètica. 
També podràs visitar les exposicions temporals “Una ciutat desconeguda sota la boira. Noves imatges de la Barcelona dels barris”, fins al 12 de gener de 2025; “Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus”, fins al 24 de setembre; “Mari Chordà... i moltes altres coses”, fins al 12 de gener de 2025; i, a partir del 20 de juliol, “Wu Tsang. La gran mentida de la mort”, i “Teresa Solar Abboud. Somni màquina d’ocell”, a partir del 31 d’octubre. I molt més durant el 2025.
Fes la teva visita encara més inspiradora amb les audioguies gratuïtes incloses a l’app del museu.
+ Més informació

Entrada general al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Amb “Planeta Vida” assistiràs al relat de la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta fins a arribar a les col·leccions del museu, passant entre “illes” de temàtiques monogràfiques de les ciències naturals.
A més, podràs visitar “Aigua, una exposició sense filtre”, una exposició temporal que vol donar veu al dret bàsic a l’aigua potable. En un to proper i positiu, convida infants i adults a entrar-hi i explorar i descobrir les múltiples facetes de la disponibilitat i l’ús de l’aigua al nostre planeta.
L’entrada també inclou l’accés a les mostres “Oceans, la natura ens parla”, “Terra, la natura ens parla” i “Animals invisibles”.
+ Més informació

Entrada general al Museu de la Música de Barcelona

Museu de la Música de Barcelona

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Visita la col·lecció permanent i les exposicions temporals del Museu de la Música de Barcelona!
La música ens emociona i participa de manera decisiva a construir la nostra vida social. El Museu de la Música de Barcelona us proposa un viatge pels mons de la música —la història i les cultures— a través dels instruments, d’escoltar i d’interactuar sonorament. 
Cada instrument d’aquesta excepcional col·lecció —se’n mostren 500 dels més de 2.200— conserva la petjada de l’acció humana que s’ha fixat en l’objecte. És el rastre de les persones que l’han elaborat, l’han manipulat i l’han utilitzat per fer una de les activitats socials més íntima i, alhora, més intensa i compartida en la vida col·lectiva dels humans. Els podem contemplar i, alhora, escoltar: des del violoncel de Pau Casals a un sarangui de l’Índia, des d’Albéniz a Granados, Sor, Paco de Lucía i els Rolling Stones.
+ Més informació

Entrada general al Museu d’Arqueologia de Catalunya

Museu d'Arquelogia de Catalunya (MAC)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Un viatge fascinant per l’arqueologia mediterrània
Admira el singular patrimoni arqueològic que presenta el Museu i viatja a les arrels històriques de Catalunya. Descobreix objectes i històries sorprenents en les tres exposicions estables: “Prehistòries”, “Fenicis i grecs a la Mediterrània”, i “Imperivm. Històries romanes”. Endinsa’t en la història antiga de Catalunya i del Mediterrani al parc de Montjuïc i gaudeix de l’extensa oferta d’activitats culturals i d’exposicions temporals.
+ Més informació

Entrada general al Museu Frederic Marès

Museu Frederic Marès

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

La visita-taller “D’auca en auca i tiro perquè em toca!” té com a fil conductor un joc que permet l’exploració del Gabinet del Col·leccionista i que planteja preguntes i dinàmiques per interactuar amb els objectes insòlits de la col·lecció. Una vegada acabada aquesta dinàmica, es proposa que cada grup pugui crear la seva pròpia auca mitjançant imatges adhesives i retoladors.
Aquesta activitat és de tipus autònom i es porta a terme els dissabtes a partir de les 16.00 h. 
Per poder fer l’activitat cal enviar un correu a reservesmuseumares@bcn.cat amb les dades dels participants. Es recomana enviar el correu amb una antelació mínima d’una setmana.
Públic destinatari: unitats familiars formades per nens/nenes d’entre 6-12 anys i almenys un adult acompanyant.
+ Més informació

Entrada general al Museu Marítim de Barcelona

Museu Marítim de Barcelona

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Accés a l’espai expositiu del Museu Marítim per visitar les exposicions vigents durant la temporada 2024-2025.
Inclou la visita al pailebot Santa Eulàlia, una embarcació del museu situada al moll de Bosch i Alsina, i a les exposicions permanents “7 vaixells, 7 històries”, “Drassanes i galeres”, “Catalunya mar enllà” i “Les Sorres X. Un vaixell medieval”. També permet l’accés a les exposicions temporals “Retrats de vaixells. Del segle XIX als shipspotters”, “Competir a mar” i “Penèlope, la mar és teva”.
+ Més informació

Entrada general al Museu Picasso

Museu Picasso, Barcelona

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Picasso va viure a Barcelona uns anys fonamentals: els del seu període de formació. Amb Barcelona va establir i va mantenir uns forts lligams durant tota la seva vida. A Barcelona, hi va voler tenir el seu museu.
Així va ser com el 1960, i per voluntat expressa del mateix Picasso, el seu amic i secretari personal Jaume Sabartés proposa a l’Ajuntament de Barcelona la creació d’un museu dedicat a la seva obra. El 1963 el museu era una realitat i obria les portes al palau Aguilar, al número 15 del carrer de Montcada.
+ Més informació

Entrada general al Refugi 307

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA (MUHBA)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir Barcelona.
Disposa de tres entrades d’accés al carrer Nou de la Rambla i té prop de 400 metres de túnels, amb una alçària de 2,10 metres i una amplada que oscil·la entre 1,5 i 2 metres. El refugi tenia diverses estances: lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre altres.
+ Més informació

Entrada general al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, fundat l’any 1326 per la reina Elisenda de Montcada, tercera esposa de Jaume II, és un testimoni cultural i històric únic de la comunitat de clarisses, que hi visqué de manera pràcticament ininterrompuda des del 1327 fins a l’any 1982. 
L’edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l’església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d’aquest estil. El seu patrimoni artístic és un referent per a l’estudi dels costums, les modes i els models de vida religiosa i secular.
+ Més informació

Entrada gratuïta a l’exposició permanent del MUEC Seu Montcada

MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

L’exposició permanent de la Seu Montcada mostra una selecció de prop de 530 peces d’arreu del món, distribuïdes per continents. Un conjunt de mitjans interactius i audiovisuals ajuden a situar els objectes en el context en el qual van ser creats.

+ Més informació

Entrada gratuïta a l’exposició permanent del MUEC Seu Montjuïc

MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

L’exposició permanent de la Seu Montjuïc porta per títol “Sentir el patrimoni” i explica com l’objecte s’impregna del caràcter de la comunitat que el concep i l’utilitza.

+ Més informació

Entrada Museu

Museu de la Ciència CosmoCaixa

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

UN ESPAI PRIVILEGIAT PER LA CIÈNCIA
Entre els espais i les exposicions més singulars del museu destaca l’exposició permanent “Sala Univers”, on podràs descobrir el cosmos i la seva evolució des del big-bang fins ara. Un recorregut interactiu que es remunta a la creació del cosmos, recorre l’evolució de les espècies i penetra en les profunditats del cervell humà. 
El "Bosc Inundat", la selva amazònica del CosmoCaixa, t’ofereix l’oportunitat de submergir-te en aquest ecosistema on habita el 50% de la biodiversitat del planeta. En aquest tros de selva tropical de mil metres quadrats podràs descobrir algunes de les espècies més representatives de l’Amazones: caimans, formigues, boes, peixos, ocells tropicals i plantes. D’altra banda, el "Mur Geològic" està format per set grans talls de roca real que permeten interpretar la geologia del món. 
Durant aquest curs escolar podreu visitar l’exposició temporal “Matemifasol. Un viatge sonor del caos al cosmos”, partint del silenci absolut, indaga en la sonoritat de la natura: la música de la matèria i les matemàtiques que regeixen els patrons musicals, fins el 12 de gener de 2025. I a partir del 26 de febrer de 2025 l’exposició temporal “Extraterrestres. Hi ha vida fora de la Terra?” una exposició que explora la fascinació que ens causa la idea de l’existència de vida extraterrestre, com hem imaginat mons més enllà del nostre i projecta alguns futurs possibles a través de la ciència i la tecnologia. Un recorregut per emocionar-se pensant que hi ha altres éssers a l’univers.
+ Més informació

Fantàstic Ramon

Teatre Lliure

Del 04/04/2025 al 04/05/2025

Una mestra amb caràcter i la seva parella, un pacífic lutier, esperen un nen. Però el que surt de dins d’ella el dia del part no és una criatura com les altres...
Nova proposta teatral de Clàudia Cedó, l’alma mater d’Escenaris Especials des de fa disset anys. Després de l’èxit de Mare de sucre, actors amb i sense diversitat funcional tornen a pujar a l’escenari per explicar-nos junts aquesta història. Es tracta d’una comèdia amb tocs fantàstics que vol reflexionar sobre l’exclusió, la dependència, la sobreprotecció i la convivència familiar amb un fill amb discapacitat.
+ Més informació

Flamenkat, sonoritats d’aquí, d’allí i d’ara

Palau de la Música Catalana

19/01/2025

Un concert-espectacle de gran contrast visual i sonor que pretén trencar estereotips i traspassar fronteres racionals, sentimentals, culturals o històriques. Un homenatge a la pluralitat de sonoritats que caracteritza el flamenc amb palos tradicionals (soleà, martinete, alegrías, guajiras, tangos o buleries), temes emblemàtics de la història d’aquest gènere (La leyenda del tiempo, Entre dos aguas), grans compositors de música clàssica que van inspirar-se en aquestes sonoritats (Manuel de Falla, Mateo Albéniz, Francesc Tàrrega) i, fins i tot, noves versions de repertori musical i literari d’origen català.És una ocasió perfecta per gaudir d’un concert matinal a la sala modernista, on la llum natural desvetllarà el jardí de pedra que s’hi allotja.
+ Més informació

Frames Percussion, Espigolé & Otero Correa

Palau de la Música Catalana

12/06/2025

Frames Percussion és un dels grups més prominents del panorama musical actual, compromès amb la nova creació i la recerca de nous formats vinculats a la música contemporània.
Enguany inicia una col·laboració amb el Palau de la Música que el portarà a ser la formació resident al llarg de dues temporades.
Nascut sota l’òrbita de Joventuts Musicals de Catalunya i l’ESMUC, està format per una nova generació de percussionistes d’arreu del país.
Aquest concert és una col·laboració amb el Festival Sónar de Barcelona i inclourà obres de la compositora convidada de la temporada, Raquel García-Tomás i també de Steve Reich.
+ Més informació

GN|MC GUY NADER | MARIA CAMPOS. Natural order of things

Mercat de les Flors

Del 28/03/2025 al 30/03/2025

Inspirats per la noció de l’ordre i el desordre, aquesta companyia de dansa barcelonesa, amb una destacada trajectòria internacional, situa el seu nou treball entre extrems: l’harmonia i el caos, el joc i el control, i trasllada la complexitat de la natura, concebuda com la unió de molts i diversos organismes, a la coreografia. De la mateixa manera que les partícules es mouen amb precisió extrema, però alhora són aleatòries i impredictibles, aquesta proposta és el resultat físic d’una investigació que encarna el grup de nou ballarins, en un treball en cerca constant de l’equilibri i la màxima perfecció, segell de la companyia.

+ Més informació

Hammer by Alexander Ekman

Gran Teatre del Liceu

03/07/2025

Companyia de Dansa de l’Òpera de Göteborg
Hammer és una obra en dos actes plena d’una dansa enèrgica i inclusiva amb un perfil contemporani definit. La precisió i la tècnica perfecta de la companyia es fusionen amb la coreografia d’Alexander Ekman en un concepte fort on els ballarins volen cap endavant en comunió lúdica, com una explosió de color de creacions quotidianes.
+ Més informació

Händel: Música aquàtica & Reials focs d’artifici - Emmanuelle Haïm i Le Concert d’Astrée

BCN Clàssics

11/12/2024

Händel va escriure la Música per als reials focs d’artifici l’any 1749 per acompanyar l’esdeveniment anual que duia el mateix nom. L’obra del compositor va saber expressar perfectament l’esperit de la celebració barrejant melodies captivadores i vívides i donant ritme als colors i al moviment de la pirotècnia.
Per la seva banda, Música aquàtica demostra el domini de Händel com a compositor i exemplifica l’esplendor de l’època barroca, i encara avui és apreciada com una de les seves obres mestres.
Le Concert d’Astrée va ser fundada l’any 2000 per la seva actual directora, Emmanuelle Haïm, i des del 2004 té la seva residència a l’Òpera de Lille. Amb una perspectiva artística tan expressiva com autèntica , és un dels millors exponents del món en repertori barroc.
+ Més informació

Iaia

Teatre Nacional de Catalunya

Del 26/04/2025 al 03/05/2025

El temps s’escapa i no podíem permetre que se’ns perdessin les seves històries
Quan parlem de la història de les nostres iaies, segurament poetitzem una memòria nostàlgica, a moments dura, però també romàntica. És aquesta la història que les defineix?
Iaia és un espectacle multidisciplinari on el públic entra al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure els seus records. Es tracta d’un altaveu de la vida de les iaies a través del seu testimoni captat en videotrucada. L’espectacle parteix de fonts documentals on conviuen passat i present per conèixer i entendre la seva història.
+ Més informació

Janine Jansen + Denis Kozhukhin

L'Auditori Barcelona

08/04/2025

Les tres sonates per a violí i piano de Brahms són un dels punts culminants de la música de cambra romàntica. Les dues primeres van ser concebudes a l’estiu, davant de les increïbles vistes del llac Wörther a Pörtschach (Caríntia) i del llac Thun a Hofstetten (Berna). La Sonata n. 1, op. 78 rep el sobrenom de “Sonata de la pluja”, i la Sonata n. 2, op. 100 també es coneix com a “Meistersinger”, en referència a dues cantates preexistents, una de Wagner i l’altra de Brahms, de les quals l’autor pren la inspiració i el caràcter líric. Una línia melòdica nostàlgica, cantabile i profusament ornamentada defineix el Poema elegíac, op. 12 d’Ysaÿe. La melodia també és protagonista en el Tema i variacions que Messiaen va escriure amb només 24 anys i que ja ens mostra un concepte peculiar de la tècnica de la variació. Però molt diferent es mostra la Sonata n. 2 de Ravel, que ens dirigeix cap al jazz, el blues i la dansa. Vet aquí cinc extraordinàries composicions que brillaran en les mans de dos intèrprets de primera línia internacional: la violinista Janine Jansen i el pianista Denis Kozhukhin.


Repertori
Johannes Brahms: Sonata per a violí n. 1 en sol, op. 78 (1879) 25’
Johannes Brahms: Sonata per a violí n. 2 en la, op. 100 (1886) 20’
Eugène Ysaÿe: Poème élégiaque, op. 19 (1893) 14’
Olivier Messiaen: Tema i variacions (1932) 7’
Maurice Ravel: Sonata per a violí en sol (1923-1927) 18’


Artistes
Janine Jansen, violí
Denis Kozhukhin, piano
+ Més informació

Júlia Gállego - Flauta i piano

BCN Clàssics

04/04/2025

Júlia Gállego va estudiar flauta travessera al Conservatori Óscar Esplá d’Alacant, al Conservatoire Hector Berlioz de París i al Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París, amb els professors Alain Marion, Raymond Guiot, Sophie Cherrier i Vincent Lucas. Ha format part de la Joven Orquesta Nacional de España (1992-1996) i de la Gustav Mahler Jugendorchester (1997-2001), i ha estat flauta solista de l’Orquestra Simfònica de Tenerife (1997-1999) i de l’Orquestra Simfònica de Galícia (2001-2002). També cal destacar les seves col·laboracions amb l’Orquestra de Cadaqués, la Chamber Orchestra of Europe, la HR Frankfurt , la BR München i la Rotterdams Philharmonisch, i el seu treball amb directors de la talla de Claudio Abbado, Daniel Harding, Pierre Boulez, Mariss Jansons, Franz Brüggen o Seiji Ozawa.
+ Més informació

Kebyart, desè aniversari de la formació

Palau de la Música Catalana

25/11/2024

Aquesta formació de cambra, que va néixer a Barcelona l’any 2014, celebrarà amb aquest concert els seus deu anys sobre els escenaris, i quin millor lloc que el Palau de la Música Catalana, una de les joies arquitectòniques del modernisme, admirada mundialment.
Kebyart és una de les agrupacions més prometedores de l’escena musical actual, amb quatre talentosos músics que posen els seus instruments i la seva tècnica al servei de la música clàssica per donar-li un aire renovat.
En aquesta dècada han estat guardonats i reconeguts per la crítica d’arreu. El programa del concert inclourà obres de Rameau, Urquiza, Ravel i Mezquida.
+ Més informació

Kit Armstrong, piano i orgue

Palau de la Música Catalana

17/03/2025

Aquesta serà una de les cites imperdibles i més curioses de la temporada musical del Palau de la Música Catalana, atès que es tracta d’un concert en què un sol artista, el nord-americà Kit Armstrong, interpretarà obres de Liszt i Bach amb dos instruments: un piano i el fantàstic orgue Walcker que corona l’escenari de l’auditori modernista des de la seva inauguració, l’any 1908.
Kit Armstrong va demostrar ser un prodigi des de ben petit: va ser autodidacta en l’aprenentatge de la interpretació musical i va accedir a la universitat per cursar estudis de ciències amb 9 anys.
També és molt actiu a les xarxes socials i publica cada dia un vídeo interpretant un peça musical.
+ Més informació

La bella dorment

IBERCAMERA

14/02/2025

Daniil Trífonov és un dels més grans fenòmens pianístics que han aparegut en les darreres dècades. A Ibercamera hem tingut la sort de seguir-lo des que era pràcticament un nen. En aquesta ocasió, Trífonov s’expressarà a través de Txaikovski, un dels compositors amb els quals aconsegueix la màxima excel·lència.

+ Més informació

La cuina de Rossini

Gran Teatre del Liceu

Del 16/11/2024 al 23/12/2024

La cuina de Rossini ens explica la història de dos joves, en Ross i la Isabella, que, en un viatge d’amistat i de descoberta, s’endinsen en un món fascinant que els portarà fins a les òperes de Rossini. És una història màgica i plena de contrastos en què els joves protagonistes s’adonaran que la diferència els enriqueix i en què modernitat i tradició es troben per entendre’s i complementar-se.

+ Més informació

La mort i la donzella

IBERCAMERA

31/03/2025

Amb la seva orquestració, Mahler ret homenatge a un dels quartets més bells de la història de la música: La mort i la donzella de Schubert.
+ Més informació

La nit de Sant Joan

Gran Teatre del Liceu

Del 22/02/2025 al 23/02/2025

Una proposta plena de força, energia i vitalitat que farà connectar el públic més jove amb la música i la dansa
En aquest espectacle de dansa s’interpreta l’obra de Robert Gerhard Soirées de Barcelone, amb guió de Ventura Gasol. Es tracta d’una obra per a piano inspirada en la música tradicional catalana en què fàcilment podem identificar danses i melodies del nostre folklore. Antonio Ruz, d’una forma simbòlica i creativa, ha volgut impregnar la coreografia d’elements que ens connecten amb les nostres tradicions, com ara el simbolisme del foc, la sardana, els castells o les figures del bestiari.
+ Més informació

La pastoral de Beethoven

L'Auditori Barcelona

20/12/2024

Presenciar l’estrena mundial d’una obra suposa un fet extraordinari. Del compositor José Río-Pareja (Barcelona, 1973) se n’ha destacat “la sensibilitat i l’exquisit llenguatge de formes estructurals gairebé impossibles de materialitzar” i, ja des del títol, la seva Simfonia efímera promet un recorregut per sonoritats inaudites.
Molt més conegut és el Concert per a violoncel i orquestra de Robert Schumann, una peça especialment lírica en què la veu del solista fa gala d’una expressivitat rotunda i imposa una personalitat insubornable al llarg dels tres moviments.
L’apel·latiu “pastoral” queda justificat aquí pel caràcter programàtic de la Sisena de Beethoven, una simfonia que recorre la natura des del vessant més bucòlic i amorós, celebrat amb danses camperoles, fins a l’amenaça de la tempesta. El moviment final continua sonant conciliador —un dels més emotius que mai s’hagin compost— en forma d’agraïment per la possibilitat de la vida.


Repertori


José Río-Pareja: Simfonia efímera (2024). Estrena mundial. Obra d’encàrrec 25’
Robert Schumann: Concert per a violoncel en la m, op. 129 (1850) 25’
Ludwig van Beethoven: Simfonia n. 6 en fa “Pastoral”, op. 68 (1808) 39’


Artistes


Ludovic Morlot, direcció
Gautier Capuçon, violoncel
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
+ Més informació

La sonnambula

Gran Teatre del Liceu

07/05/2025

Una de les icones més celebrades i resistents del belcantisme
Una dona jove està a punt de casar-se amb el seu amor. Just en el mateix moment és descoberta per tot el poble dormint a casa d’un desconegut. Les sospites d’infidelitat, que tothom dona per certes, fan que el jove promès, foll de gelosia, trenqui el seu compromís; necessitarà dos actes per esbrinar que el somnambulisme és l’autèntic culpable de l’embolic. Tot acaba feliçment: la presència de la noia sortint per la finestra del molí arriscant la vida constitueix la prova definitiva de la seva innocència.
+ Més informació

La torre dels somnis

Gran Teatre del Liceu

Del 25/01/2025 al 01/02/2025

Una proposta a mig camí entre l’òpera i el circ, on (re)visitem les àries i les infinites melodies que va escriure Puccini. L’espectacle porta el segell del director d’escena Lluís Danés i la direcció musical de Sergi Cuenca, que també és qui ha escrit la revisió musical a partir de l’obra de Puccini. La trama ens explica com els habitants de la Torre dels Somnis hauran de defensar i protegir els seus somnis i utopies per salvar el seu statu quo. En un món compromès pels interessos més foscos, “els impossibles” que habiten la torre desafiaran el seu propi destí. La part del circ inclourà números tradicionals d’aquest art escènic: equilibris, corda, suspensions, trapezi i dansa.

+ Més informació

La traviata

Gran Teatre del Liceu

18/01/2025

“La traviata”, o Violetta Valéry, és una cortesana de París amb una vida molt glamurosa que ven el seu cos com a La dama de les camèlies, de Dumas fill, l’origen de l’òpera de Verdi. És una dona amb llum pròpia que, malalta de tuberculosi, haurà de sacrificar el seu amor pur per Alfredo Germont per les convencions socials. El pare d’Alfredo no aprova la relació i la reputació familiar es posa en dubte.

+ Més informació

LAIA SANTANACH. Jarana

Mercat de les Flors

Del 10/04/2025 al 13/04/2025

La tercera part de la trilogia de Laia Santanach sobre les danses col·lectives tradicionals, Jarana, fa servir la dansa contemporània com a vehicle de comunicació en diàleg amb la música electrònica en viu i en relació amb l’espai que s’habita. Jarana investiga sobre pràctiques tradicionals que estan desaparegudes o bé en perill de desaparèixer, i convida a reflexionar sobre la importància de preservar les celebracions tradicionals i, alhora, a explorar noves formes d’expressió col·lectives en un món cada cop més canviant i tecnològic.

+ Més informació

Leticia Moreno & friends

Palau de la Música Catalana

25/03/2025

Leticia Moreno és una reputada violinista madrilenya reconeguda internacionalment i que ja ha debutat al Palau de la Música Catalana com a solista.
Torna a la sala modernista acompanyada de Claudio Constantini (bandoneó), Uxía Martínez Botana (contrabaix) i Mantan Porat (piano), per oferir un concert amb obres de Bach, Villa-Lobos i Piazzolla que porta per títol Bach in the jungle i en el qual es pretén crear un diàleg entre obres del kantor de Leipzig i compositors de l’altra banda de l’Atlàntic.
Serà una nova ocasió per gaudir de la màgia de la música en directe a la sala modernista del Palau, declarat patrimoni de la humanitat l’any 1997.
+ Més informació

L’Emperador de Beethoven

Franz Schubert Filharmonia

18/05/2025

Tanquem temporada amb esplendor i dos debuts molt esperats. En primer lloc, la pianista Olga Kern, una de les personalitats més destacades de la seva generació, interpretarà el majestuós Emperador de Beethoven.
D’altra banda, per culminar la vetllada, el reconegut director mexicà Carlos Miguel Prieto ens farà descobrir el ritme i els colors del gran simfonisme americà.
+ Més informació

L’herència (2a part)

Teatre Lliure

Del 22/02/2025 al 16/03/2025

Com és ser un jove gai a Nova York una generació després del moment àlgid de la crisi de la sida? De quantes maneres podem dir
el dolor i l’amor?
Considerada per la crítica com “l’obra nord-americana més important del segle”, la peça de Matthew López, inspirada lliurement en la magnífica novel·la Howards End d’E. M. Forster, reflexiona sobre què devem als qui van viure i estimar abans que nosaltres i ens interpel·la sobre la nostra responsabilitat envers les generacions futures. És una peça en dues parts sobre les transmissions i els llegats, èpica, divertida, política, sensual i commovedora que no ha parat de guanyar premis. La dirigeix, al Lliure, Josep Maria Mestres.
+ Més informació

L’herència (1a part)

Teatre Lliure

Del 22/02/2025 al 16/03/2025

Com és ser un jove gai a Nova York una generació després del moment àlgid de la crisi de la sida? De quantes maneres podem dir 
el dolor i l’amor?
Considerada per la crítica com “l’obra nord-americana més important del segle”, la peça de Matthew López, inspirada lliurement en la magnífica novel·la Howards End d’E. M. Forster, reflexiona sobre què devem als qui van viure i estimar abans que nosaltres i ens interpel·la sobre la nostra responsabilitat envers les generacions futures. És una peça en dues parts sobre les transmissions i els llegats, èpica, divertida, política, sensual i commovedora que no ha parat de guanyar premis. La dirigeix, al Lliure, Josep Maria Mestres.
+ Més informació

MACARENA RECUERDA SHEPHERD. Cosa. Intervenir un cuerpo

Mercat de les Flors

24/11/2024

Amb aquesta peça, la creadora tanca la seva trilogia, iniciada el 2017, sobre l’il·lusionisme, en la qual ha investigat com la il·lusió connecta amb l’essència d’allò teatral i ha exposat sobre l’escena la convenció i la màgia, la realitat i el seu doble, l’acció i la ficció. A Cosa s’investiguen les imatges perceptives des de l’aparell escenogràfic, amb el cos com un material més, cosificant-lo fins a convertir-lo en attrezzo.

+ Més informació

Madama Butterfly

Gran Teatre del Liceu

20/12/2024

Madama Butterfly explica la tràgica història de Cio-Cio-San, la jove núvia japonesa de l’oficial naval nord-americà tinent Pinkerton. Ella creu que està entrant en un matrimoni real, però només representa un curt i romàntic idil·li, destruït quan ell l’abandona poc després d’haver-se casat. Viurà perseguint el somni del seu retorn, una tràgica esperança. Ella, que ha renunciat a la seva religió i comunitat, s’assabenta massa tard que, per a Pinkerton, el seu matrimoni és simplement una il·lusió, amb conseqüències fatals. Tres anys més tard, Cio-Cio-San i el seu fill, Dolore, veuen el vaixell de Pinkerton al port. Ella espera amb emoció la seva visita, però, quan Pinkerton i la seva dona nord-americana, Kate, arriben i volen endur-se el noi a Amèrica, Cio-Cio-San s’acomiada del seu fill i es lleva la vida. Madama Butterfly es va convertir ràpidament en una òpera molt popular i continua sent una de les obres més estimades de Puccini.

+ Més informació

METTE INGVARTSEN. Skatepark

Mercat de les Flors

Del 15/03/2025 al 16/03/2025

Un parc de patinatge damunt l’escenari: dotze patinadors i ballarins donen lloc a aquesta nova peça de la coreògrafa i ballarina Mette Ingvartsen en què els múltiples moviments de tots crearan una densitat poderosa d’energia i moviment. Més que un espectacle de proeses virtuoses, Skatepark parla del sorgiment d’una comunitat, definida per la persistència i el treball dur en la pràctica constant d’uns individus que fan provatures, cauen i forcen els límits del possible, sols, però junts. A cada ciutat on es representa se seleccionen uns quants skaters per tal de crear un vincle amb els seus veïns i, alhora, arribar a públics i comunitats que normalment no van al teatre.

+ Més informació

Midori i La consagració de la primavera - Jonathan Nott i l’Orquestra de la Suisse Romande

BCN Clàssics

13/02/2025

La consagració de la primavera capgira els tòpics i trenca el concepte romàntic d’allò “bell” i sentimental. Concebuda per als Ballets Russos, la seva representació, el 1913 al Teatre dels Camps Elisis de París, va provocar un dels escàndols més formidables de la història de la música i la representació no va arribar ni a acabar-se.
Un any després, una interpretació en versió concert, sense ballet, va confirmar la partitura com una de les més trencadores de tots els temps i continua sent d’un volum orquestral gegant.
L’Orquestra de la Suisse Romande serà l’encarregada de portar a l’escenari aquesta obra caracteritzada per uns contrastos tímbrics i rítmics molt marcats, sota la batuta de Jonathan Nott, el seu director musical des del 2017.
La primera part la protagonitzarà la violinista Midori, que interpretarà el Concert per a violí de Jean Sibelius. Midori, que va debutar als 11 anys juntament amb Zubin Mehta i la Filharmònica de Nova York, és una artista visionària, convidada habitual de grans orquestres d’arreu del món.
+ Més informació

Mil anys de música a Montserrat

Palau de la Música Catalana

02/12/2024

El Palau de la Música s’omplirà amb les veus de l’Escolania de Montserrat i el Cor de cambra del Palau, entre d’altres, per celebrar els mil anys del monestir de Montserrat, fundat per Oliba, bisbe de Vic i abat de Ripoll. 
És una efemèride solemne, ja que es tracta d’una de les institucions que millor conserva, essent-ne alhora part i testimoni, fets essencials de la història de Catalunya i que, així mateix, és estendard de la llengua catalana, elements que són comuns amb el Palau de la Música Catalana.
+ Més informació

Miquel Bernat - Percussió

BCN Clàssics

27/02/2025

Percussionista contemporani amb una extensa trajectòria, Miquel Bernat ha estat convidat a festivals i sales de concert com l’Òpera de París, la Cité de la Musique, el Festival de Música d’Estrasburg, el Festival Radio France de Montpeller, el Barbican Center de Londres, l’Auditorio Teresa Carreño de Caracas, el Festival Darwin Guitarre, el Next Wave Festival de Brooklyn, el Festival de Hèlsinki i el Parco della Musica de Roma. Ha tocat amb orquestres com l’Orquestra Ciutat de Barcelona o la Royal Concertgebouw Orchestra, així com amb ensembles de música contemporània com Ictus, Ictus Piano and Percussion Quartet, Trio Allures o Duo Contemporain, entre d’altres.
Ha fet nombroses col·laboracions com a solista, en les quals ha estrenat obres com el Concert per a marimba i 15 instruments de David del Puerto; Campos magnéticos, de Cesar Camarero; Night i Chalan, de Mauricio Sotelo, i el Concert per a percussió de Joan Guinjoan. També ha actuat amb diverses companyies de dansa, entre elles la Cia. Rosas, de la coreògrafa Anne Teresa de Keersmaeker.
+ Més informació

Mozart, Missa en do menor

L'Auditori Barcelona

06/02/2025

El 1783, quan Mozart va estrenar a Salzburg la Gran missa en do menor, K. 427, la seva enemistat amb el dèspota príncep-arquebisbe de la ciutat, Hieronymus von Colloredo, era més que evident. De fet, el compositor ostentava la condició de “vassall fugit”, ja que Colloredo s’havia negat a signar la carta de dimissió. En aquest context hostil es va presentar al món una de les pàgines més rellevants de la música sacra occidental, amb Constanze Weber, que acabava de convertir-se en esposa de Mozart, com a soprano solista. En la partitura l’autor recull el bo i millor del llegat de Bach i Händel i el projecta cap al futur romanticisme. Amb solistes de luxe i la unió de les forces expertes de La Capella Nacional de Catalunya i Le Concert des Nations, Jordi Savall abordarà la interpretació d’aquesta obra mestra d’un geni del repertori simfònic-coral.


Repertori
W. A. Mozart: Gran Missa en do m, KV 427 (417a) (1782-83)


Artistes
Giulia Bolcato i Elionor Martínez, sopranos
Marianne Beate Kielland, mezzosoprano
David Fischer, tenor
Matthias Winckhler, baix
La Capella Nacional de Catalunya
Lluís Vilamajó, preparació del conjunt vocal
Le Concert des Nations
Manfredo Kraemer, concertino
Luca Guglielmi, assistent de direcció
Jordi Savall, direcció 
+ Més informació

Octet de Mendelssohn & Serenata de Txaikovski

Franz Schubert Filharmonia

19/01/2025

Els solistes de la Franz Schubert Filharmonia, sota la direcció del reputat violinista Vlad Stanculeasa, prenen protagonisme en un concert excepcional.
Junts ens oferiran el seu talent per interpretar dues obres magnes del repertori musical: l’Octet de Mendelssohn i la brillant Serenata per a cordes de Txaikovski.
+ Més informació

Patricia Kopatchinskaja & Friends Celebració del centenari de Pierrot Lunaire, de Schönberg, al Palau de la Música

BCN Clàssics

29/04/2025

Concert en commemoració del centenari de la representació de l’obra Pierrot Lunaire, també al Palau de la Música Catalana, sota la direcció del mateix Arnold Schönberg.
El 29 d’abril de 1925 es va celebrar el Festival Arnold Schönberg a la capital catalana i va suposar la primera posada en escena a Espanya d’aquest melodrama del compositor austríac, deu anys després de la seva estrena a Berlín.
Obra fonamental del modernisme, Pierrot Lunaire està basat en una selecció de 21 poemes d’Albert Giraud, amb un missatge radical sobre l’amor, la religió, la violència, el crim i la blasfèmia.
Des del 2017, Patricia Kopatchinskaja, una de les solistes més destacades de l’actualitat que conquereix el públic per tocar el violí com una força de la natura, interpreta aquesta obra pels escenaris d’arreu del món acompanyada de cinc músics més.
+ Més informació

Primera simfonia de Txaikovski

L'Auditori Barcelona

15/02/2025

Amb un títol en què el color funciona com a declaració de principis, el Calidoscopi simfònic de Xavier Montsalvatge obrirà un concert que inclou dues intervencions solistes amb orquestra.
La primera, el Concert per a violí en re d’Erich Wolfgang Korngold, de 1945, és una obra atractiva i virtuosa en què la recerca es posa al servei de l’expressió, sense perdre de vista la tradició concertant. A més, es podrà escoltar el primer concert per a piano de Serguei Prokófiev, que comença amb una emfàtica exhibició sonora per part de l’orquestra i del solista, representativa de les aspiracions del jove compositor.
També iniciàtica és la simfonia Somnis d’hivern, que Txaikovski va dedicar al músic Nikolai Rubinstein. La seva concepció va ser llarga i costosa, no exempta d’inseguretats. Gairebé vint anys després, encara faria una revisió d’aquesta fascinant creació, que s’acompanya d’una al·lusió que descriu el paisatge sonor que tenia al cap.




Repertori
Xavier Montsalvatge: Calidoscopi simfònic, op. 61 (1955) 16’
Erich Wolfgang Korngold: Concert per a violí en re, op. 35 (1945) 24’ (divendres)
Serguei Prokófiev: Concert per a piano n. 1 en re b, op. 10 (1911-1912) 15’ (dissabte)
Piotr Ilitx Txaikovski: Simfonia n. 1 en sol m, “Somnis d’hivern”, op. 13 (1868; rev. 1886) 44’


Artistes
Stephanie Childress, direcció
Albert Cano Smit, piano
Yamen Saadi, violí
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
+ Més informació

Prosopopeya

Teatre Lliure

Del 17/01/2025 al 09/02/2025

Vet aquí les gestes èpiques del primer actor de la història, el primer humà que va ser mirall i màscara alhora. Un mite, una ficció sobre tot allò que ens fa semblants. 
“Jo no existeixo si no és en els altres.” Aquesta seria la premissa de partida d’un espectacle que va a la contra de l’actual hegemonia del jo, una peça que defensa la ficció, sobretot la teatral, com un element essencial de la naturalesa humana, social i artística. Perquè alguna cosa deuen tenir en comú els personatges d’aquest espectacle que anomenem món real.
+ Més informació

Quintet “la Truita”, de Schubert

Palau de la Música Catalana

25/02/2025

Una vetllada de música de cambra a la qual se sumaran els talents de cinc virtuosos que posaran el seu art al servei de la música de Franz Schubert.
La peça més destacada del programa és el Quintet “la Truita”, en què Maria Florea (violí), Lara Fernández (viola), Daniel Claret (violoncel), Joaquín Arrabal (contrabaix) i Àlex Ramírez (piano) ompliran la sala modernista amb les notes d’una de les obres més celebrades del compositor austríac.
Aquesta cita serà una gran ocasió per gaudir d’un concert a la sala principal del Palau de la Música Catalana, considerada mundialment com una de les joies del modernisme.
+ Més informació

Reiterat rei tarat

Teatre Lliure

Del 15/12/2024 al 04/01/2025

Un rei perd el senderi quan s’adona que no sap distingir l’amor veritable del fingit. I, en teatre, podem distingir què és veritable i què fingit? 
Jordi Oriol porta a escena una reescriptura del seu Rei Liró, que ja era una reescriptura d’El rei Lear de Shakespeare. El que va ser un espectacle digital del Lliure per al temps del confinament ara muta vers l’escena reiterant el to del bufó i reincidint en el joc del joglar vers el vers i el gust per la llengua.
+ Més informació

Romanticisme coral

Palau de la Música Catalana

13/03/2025

Aquesta serà una de les nits més esperades de la present temporada artística del Palau de la Música Catalana en la que el Cor de Cambra del Palau estarà acompanyat pel Balthasar Neumann Choir, que torna al Palau després del destacat projecte que va portar l’any 2024 amb els cors de la casa.
El concert porta per títol Romanticisme coral i també comptarà amb la participació de l’organista Juan de la Rubia, un altre habitual de la casa, i el tenor Julian Prégardien.
El programa inclou una selecció d’obres de Mendelssohn, Brahms i Vivancos.
+ Més informació

Rusalka

Gran Teatre del Liceu

04/07/2025

Obra mestra de la lírica del romanticisme
Parla de l’ondina que adopta naturalesa humana i en paga cruelment les conseqüències. Rusalka s’enamora del príncep, que va sovint a banyar-se al llac, i demana al seu pare, el geni de les aigües, que l’ajudi a esdevenir una dona. Per aconseguir-ho, després del cèlebre “Cant a la lluna”, es dirigeix a la bruixa i assumeix algunes condicions humanes, malgrat que limitades. EI príncep se n’enamora de primer antuvi, però la seva mudesa i aparent fredor el deceben i aviat dirigeix els seus sentiments vers una princesa forastera atractiva i cruel. Rusalka ha de tornar al seu medi —sense ser ara ni humana ni esperit de l’aigua— i és condemnada a portar els homes a la mort. El príncep, penedit, torna i li demana un darrer petó, encara que sap que li costarà la vida, i mor feliç als seus braços.
+ Més informació

Ryoji Ikeda / Music for percussion + Ultratronics

L'Auditori Barcelona

20/03/2025

Ryoji Ikeda - Music for percussion
Tot i que Ryoji Ikeda, un dels referents de la música glitch, és conegut sobretot pels seus treballs de música electrònica amb continguts visuals, el creador japonès també té obres escrites per a instruments acústics. Dues d’aquestes peces són Body Music i Metal Music, que formen part del cicle Music for Percussion. Aquestes composicions beuen del minimalisme primerenc, especialment de Steve Reich i obres com Clapping Music o Drumming. Amb tot, l’estètica d’Ikeda hi és ben present: ús de freqüències altes als triangles, patrons rítmics complexos i processos lineals clars, entre altres recursos. En aquest concert, la interpretació anirà a càrrec d’Alexandre Babel, Stéphane Garin i l’ensemble Frames Percussion, vinculat estretament a Barcelona i a L’Auditori i guanyador del prestigiós premi Ernst von Siemens Ensemble del 2024.


Artistes
Alexandre Babel i Stéphane Garin, percussió
Frames Percussion


Ryoji Ikeda - Ultratronics
El referent de l’audiovisual glitch o postdigital japonès Ryoji Ikeda arriba a L’Auditori per presentar-hi el seu darrer disc, ultratronics (2022). Publicat pel segell del també artista sonor Alva Noto, aquest treball d’Ikeda manté la seva línia estètica habitual des de l’any 2000: una música que vol representar per mitjà de sons les ingents quantitats de dades digitals que ens envolten. En aquest sentit, l’artista treballa amb combinacions de freqüències sonores desmesuradament agudes i greus, fet que genera un univers d’extrems. Ikeda acompanya aquest treball sonor amb continguts visuals que expliciten les dades digitals d’una manera suggestiva, representant-hi tot tipus d’informació d’una manera saturada.


Artistes
Ryoji Ikeda, electrònica i vídeo
+ Més informació

Rèquiem de Mozart Bach - Collegium Japan | Masaaki i Masato Suzuki

BCN Clàssics

23/01/2025

El Rèquiem de Mozart és una de les composicions més comentades, interpretades i fascinants de tots els temps, una admiració combinada amb controvèrsia, ja que el compositor mateix va morir a mitja creació. Es tracta d’un encàrrec que el comte Franz von Walsegg li va fer l’estiu del 1791. Walsegg, músic afeccionat que encomanava obres a compositors que posteriorment s’interpretaven com si fossin seves al castell de Stuppach, volia una missa de difunts per homenatjar la seva esposa, que havia mort el 14 de febrer d’aquell any. En morir Mozart, fins a quatre personalitats diferents van intervenir per acabar-la, però va ser principalment Franz Xaver Süssmayr, un dels seus alumnes, a partir de les indicacions del compositor i de la seva vídua, qui la va culminar.
Masaaki Suzuki, organista i clavecinista, va fundar el Bach Collegium Japan el 1990 i des d’aleshores n’és el director musical, juntament amb el seu fill Masato Suzuki. En aquest concert es dividiran la direcció i serà Masato qui durà la batuta en la Simfonia núm. 40 de Mozart i la cedirà al seu pare en la Missa de Rèquiem i en l’Ave verum Corpus.
+ Més informació

Segona de Mahler

IBERCAMERA

24/03/2025

Teodor Currentzis i els seus músics ens proposen ara la monumental Segona de Mahler acompanyats pel Cor Ibercamera.

+ Més informació

Serena Sáenz i Pablo Sainz-Villegas: Bellini, Mozart, Granados i García Lorca

BCN Clàssics

03/04/2025

Amb només 27 anys, la carrera de la soprano Serena Sáenz avança a la velocitat de la llum i ja ha debutat en teatres com la Staatsoper de Berlín i el Gran Teatre del Liceu, ha cantat rols com Pamina (La flauta màgica), Frasquita (Carmen) i L’ocell del bosc (Siegfried), i ha estat sota la batuta de grans directors com Daniel Barenboim o Simon Rattle.
L’acompanyarà Pablo Sainz-Villegas, ambaixador de la guitarra a tot el món, que ha col·laborat amb orquestres com les filharmòniques de Los Ángeles, Boston, San Francisco, Toronto o Israel, i actuat en sales històriques com el Carnegie Hall de Nova York.
+ Més informació

Show us your screen + Poetics of frø (doble concert)

L'Auditori Barcelona

18/01/2025

SHOW US YOUR SCREEN
L’artista transdisciplinària Citlali Hernández i el live coder Eloi Isern presenten una sessió basada en el glitch digital i l’acompanyament visual generat en directe. El glitch, desenvolupat per artistes de renom com Ryoji Ikeda i Oval, parteix de la utilització, durant el procés de codificació digital, de defectes que provoquen l’aparició de sons o imatges fallits. Aquests clicks i pops, que normalment consideraríem errors del senyal audiovisual, són alguns dels elements que fonamenten el discurs d’aquest espectacle.  
El treball d’Hernández i Isern també presenta característiques de la IDM (intelligent dance music). Aquesta etiqueta —música de ball intel·ligent— sovint s’utilitza per descriure la música electrònica amb influències del techno que, a la vegada, explora ritmes i textures de considerable complexitat. L’estètica d’Hernández i Isern es mou en aquest registre, que viu entre el ball i l’escolta atenta.


Repertori
Una sessió d’electrònica improvisada: IDM i glitch amb visuals audioreactius generats amb live coding.


Artistes
Citlali Hernández i Eloi Isern, live coding audiovisual


POETICS OF FRø
Mats Gustafsson, Barry Guy i Jordina Millà treballen la improvisació des d’una perspectiva totalment acústica: saxofon, contrabaix i piano, respectivament. Tot i això, aquest fet no implica que els músics toquin els instruments seguint les convencions tradicionals, sinó que ho fan tot repensant la pròpia tècnica i les capacitats de l’instrument. 
Això propicia un llenguatge d’una gran originalitat, ple de sonoritats noves i poc habituals. Aquest tipus d’improvisació lliure, que alguns mestres del gènere com Richard Barrett solen anomenar composició en temps real, celebra la força del col·lectiu davant de l’individu: és música que es construeix en grup, des de zero, assumint que tant els encerts com els errors acabaran formant part del missatge que rebrà el públic.


Artistes
Barry Guy, contrabaix
Jordina Millà, piano
Mats Gustafsson, saxo
+ Més informació

Shéhérazade, de Rimski-Kórsakov

L'Auditori Barcelona

17/05/2025

Abans del concert, hi haurà una introducció a càrrec de la companyia Indi Gest que consistirà en una posada en escena amb dramatúrgia que explicarà el context de l’obra d’una manera lliure i creativa.
L’enginy de Xahrazad (Shéhérazade), narradora de Les mil i una nits, l’ha convertida en una figura mítica, inspiradora, al seu torn, d’altres gèneres de relats. Alguns, fins i tot, són sense paraules, com és el cas de la suite simfònica que Nikolai Rimski-Kórsakov va estrenar el 1888, dirigida per ell mateix. L’obra desplega la fantasia de l’exotisme a través del poder de suggestió de la música, una música que, en aquest cas, es confirma sumptuosa, rica en colors i contrastos rítmics. Abans de l’audició, la presentació del concert a càrrec de Jordi Oriol i una breu creació teatral per part de la companyia Indi Gest ens posaran en context perquè l’experiència sigui encara més vibrant i significativa.


Repertori
Nikolai Rimski-Kórsakov: Shéhérazade, op. 35 (1888) 42’


Artistes
Marta Gardolińska, direcció
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
+ Més informació

Simfonia del Nou Món

IBERCAMERA

05/05/2025

La Simfònica de Galícia és una orquestra del màxim nivell. Es presenta amb el seu nou titular, Roberto González-Monjas, també nomenat responsable de l’Orquestra del Mozarteum de Salzburg.

+ Més informació

Sémiramis, Don Juan

Gran Teatre del Liceu

26/03/2025

El món sensible i ple de matisos de la música de Gluck
El Ballet du Capitole de Toulouse torna a l’escenari del Gran Teatre del Liceu per recrear, des del gest, el món sensible i ple de matisos de la música de Gluck. Són dues obres innovadores que ofereixen una narració coherent en què tots els recursos de l’orquestra es posen al servei de l’expressivitat. Jordi Savall i Le Concert des Nations, Edward Clug i el Ballet du Capitole de Toulouse sumen les seves energies per recuperar tots els colors d’aquestes partitures.
+ Més informació

TONI MIRA. Tempo

Mercat de les Flors

Del 03/01/2025 al 12/01/2025

Tornem a programar Tempo en una nova versió que inclou música en viu.  En aquest espectacle, l’univers coreogràfic de Toni Mira va acompanyat de joves ballarins amb els quals investiga com els diferents ritmes musicals afecten emocionalment i de quina manera aquestes emocions es transformen en moviment. És una exploració personal en què el coreògraf es deixa contaminar per l’energia i per la manera d’entendre la dansa de les noves generacions de ballarins. Tempo convida el públic a connectar el cos amb la imaginació i la memòria evocant vivències i situacions emocionals que tots hem sentit algun cop escoltant o ballant un bolero, un vals o una peça de jazz.

+ Més informació

UNA BELLISSIMA GIORNATA

SAT! Sant Andreu Teatre

Del 20/12/2024 al 21/12/2024

Cia. Kernel Dance Theatre
Dv. 20: Col·loqui postfunció amb la companyia
Una bellissima giornata recorre les imperfeccions de la relació entre una filla i un pare. És una reflexió sobre d’on venim i què hem rebut de la figura paterna en aquest temps inexorable que avui dia travessa la paternitat. 
I és una mirada sobre el valor de les persones que ens cuiden des de l’amor i el sentiment que aborda la relació sense idealitzar-la, n’assumeix les costures i parla del món interior d’aquesta mateixa relació, dels seus comportaments, per arrodonir aquest mirall de coreografies emocionals i físiques que trobarem en la inconsumible energia interpretativa dels nostres artistes.
+ Més informació

VIRTUAL SADNESS

SAT! Sant Andreu Teatre

Del 22/11/2024 al 23/11/2024

Cia. Carla Sisteré
Estrena!
Dv. 22: Col·loqui postfunció amb la companyia
Grisa, trista i automatitzada. La peça que no encaixa en aquesta societat. Imitació per supervivència, camuflatge per no ressaltar. Moure’t amb les masses per por de caure i ser trepitjada. La paraula infelicitat no queda bé al perfil d’Instagram. Si t’atures per pensar, pot ser que descobreixis que tot el que veus no és real.
Virtual sadness proposa un set de rodatge on la realitat i la ficció es confonen,, un univers cinematogràfic on les persones es pigmenten segons l’emoció, i la tristesa adquireix un to grisós. En aquest univers, dos éssers insisteixen en la recerca de l’individu i la felicitat; fora d’aquest univers, tampoc ells saben qui són.
+ Més informació

Visita a les exposicions de la Fundació Antoni Tàpies

FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Visita a les exposicions temporals d’art contemporani de la Fundació Antoni Tàpies. Les exposicions estan dedicades a l’obra de l’artista i la d’altres artistes contemporanis, com ara Marta Palau i Serge Attukwei Clottey.

+ Més informació

Visita a l’exposició permanent “La memòria d’un país”

Museu d'Història de Catalunya

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Vine al Museu d’Història de Catalunya i viatja en el temps fent un recorregut des de la prehistòria fins als nostres dies. Descobreix la nostra història a través d’objectes, documents, elements interactius i recreacions d’ambients que et permetran reviure el passat d’una manera diferent i divertida. Al museu hi pots construir un arc de mig punt com els artesans medievals, moldre blat com els ibers, observar com era una cuina a principis del segle XX o mirar el No-Do en un antic cinema. Ara pots veure i viure tot el que t’han explicat tantes vegades... T’ho perdràs? 
Els diumenges i festius també pots gaudir d’una visita guiada gratuïta.
L’entrada, a més, inclou la visita a les exposicions temporals vigents: “Tàpies. Art i activisme”; “En fugida. Refugiats: una genealogia del present”. 


Consulta les condicions de reserva a la pàgina web.
+ Més informació

Visita guiada al jaciment del Born i a l’exposició estable “Barcelona 1700, de les pedres a les persones”

MUSEU D’HISTÒRIA DE BARCELONA (MUHBA)

Del 15/10/2024 al 31/08/2025

Passejar pel jaciment del Born és una experiència única perquè es tracta d’un conjunt arqueològic excepcional. Protegit per l’antic mercat del Born, va quedar sepultat en ple centre de la ciutat durant tres segles, des de la capitulació de Barcelona l’11 de setembre de 1714 fins que fou descobert l’any 2001.
Fa 8.000 m2 i s’hi conserven les restes de 42 carrers i 60 cases de finals del segle XVII i principis del XVIII que permeten fer-se una idea fidedigna de com era Barcelona en aquella època. Els objectes i la documentació trobats també ens expliquen com s’hi vivia: era una ciutat diversa, connectada amb el món gràcies a una forta activitat comercial, ben alimentada, apassionada pels dolços, amb gust pels colors vistosos i els ornaments en la indumentària i que es lliurava sovint a la festa, la dansa, la música, el teatre i el joc.
+ Més informació

West side story

L'Auditori Barcelona

11/05/2025

El geni teatral més universalment reconegut ha estat traslladat al llenguatge cinematogràfic en produccions que aconsegueixen vehicular musicalment la tensió o el xoc d’afectes de la trama, encarnats per personalitats desconcertantment convincents.
Una música apassionada permetrà sentir des del Juli Cèsar de Miklós Rózsa fins a les icòniques “Danses simfòniques” de la versió de Romeu i Julieta que és West side story. El seu artífex, Leonard Bernstein, era un gran coneixedor dels recursos teatrals i un expert en l’obra de Mahler.
Abans, s’haurà pogut descobrir o recordar el tema compost per Nino Rota per al film Romeu i Julieta del 1968, per descomptat més propera a la sensibilitat de l’època original, i la suite de la pel·lícula Enric V composta per Patrick Doyle, música d’alta volada, fins al punt que Simon Rattle va optar per enregistrar-la al capdavant de l’Orquestra de Birmingham.


Repertori
Miklós Rózsa: Juli Cèsar (1953) 6’
Nino Rota: Romeu i Julieta (1968) 8’
Patrick Doyle: “Suite” de la pel·lícula Enric V (1989) 17’
Leonard Bernstein: West side story. “Danses simfòniques” (1957) 25’


Artistes
Banda Municipal de Barcelona (BMB)
Rafael Agulló, direcció
+ Més informació

Zoom. Dies de músic

L'Auditori Barcelona

11/01/2025

La mitjana d’edat sobre l’escenari no supera els 18 anys, però el talent d’aquests joveníssims músics us deixarà bocabadats. Les noves generacions de la música clàssica a Catalunya ens revelen músiques de Britten, Stravinsky, Toldrà, Beethoven i Rameau amb una presentació escènica, un zoom sobre els músics, els seus moviments i les seves emocions.


Repertori
Obres de Ludwig van Beethoven, Eduard Toldrà, Igor Stravinsky, Benjamin Britten i Jean-Philippe Rameau


Artistes
Manel Valdivieso, direcció musical
Cesc Gelabert, direcció escènica i coreografia
Maria Eugènia Arús, direcció pedagògica
Alevins de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC)
+ Més informació