L’Institut d’Educació Secundària Ferran Tallada, inaugura les obres de millora fetes pel Pla de Barris del Carmel i el Consorci d’Educació de Barcelona
L’Institut d’Educació Secundària Ferran Tallada, situat al carrer Gran Vista 54, al barri del Carmel, ha celebrat avui l’acabament de les tasques de millora realitzades en els darrers mesos en el centre a través d’un projecte del Pla de Barris del Carmel, i de les obres de reforma previstes pel Consorci d’Educació de Barcelona, que han renovat la façana del centre. El regidor de Pla de Barris, Educació i també regidor del districte d’Horta-Guinardó, Lluís Rabell, ha assistit a l’acte i ha felicitat l’equip docent, l’AFA i tota la comunitat educativa i de l’entorn d’aquest centre per la millora. Rabell ha manifestat que “l’actuació feta a la part de bosc de l’institut que ha realitzat l’entitat Formació i Treball, resumeix quina és la filosofia del Pla de Barris: la combinació de projectes educatius que inclouen la cura mediambiental i el vessant social.” Segons el regidor, “aquesta és una carta de presentació del que vol ser el Pla de Barris”. Rabell ha recordat que el projecte desenvolupat ha estat impulsat des de la segona edició del Pla de Barris, i ha anunciat també que “la tercera edició seguirà treballant amb aquest centre, seguirà apostant per aquestes línies educatives, mediambientals i socials. Les actuacions futures del Pla de Barris seran molt ambicioses al Carmel”, ha dit.
Així doncs, el projecte desenvolupat pel Pla de Barris del Carmel ha constat de diferents actuacions de millora. Per una banda, s’han millorat els accessos de vianants al recinte, tant els del carrer del Doctor Bové, com els del carrer de la Gran Vista. D’aquesta manera, les escales i els terraplens s’han millorat amb nous paviments i rajoles.
Per altra banda, a la planta segona de l’institut, s’han dissenyat i s’han col·locat uns nous tendals amb els ancoratges corresponents. Pel que fa a la planta zero, s’ha instal·lat una nova pèrgola i s’ha millorat l’àgora amb taules reciclades i noves cadires en semicercle.
L’actuació també ha abastat tota la zona forestal del recinte, amb una millora integral de les zones verdes i forestals, que s’han netejat i podat amb l’objectiu de dignificar els espais lliures verds i forestals i afavorir la biodiversitat i el manteniment d’aquests espais. Aquesta actuació s’ha fet en col·laboració amb l’entitat Formació i Treball, a través del seu programa de regularització, han treballat en aquestes tasques 9 persones que estaven en pràctiques entre abril i setembre d’aquest any. Des del mes de novembre s’estan realitzant les darreres tasques, les de plantació de plantes en parterres i jardineres del recinte, ja que fins al novembre ho impedia el Decret de sequera, i les tasques es van iniciar quan es van aixecar les restriccions.
El Consorci d’Educació, per la seva banda, ha fet obres de rehabilitació a la façana del centre i n’ha substituït les fusteries per alumini. Les obres s’han fet entre juny de 2023 i maig de 2024. L’actuació ha afectat tot l’envolupant de l’edifici i ha implicat dos tipus d’intervencions: un a l’interior i un altre exterior, amb l’extracció de totes les finestres de fusta, la substitució per noves finestres d’alumini i el tractament de les façanes, que s’han recobert amb una estructura i diversos materials que permeten que augmenti el rendiment energètic de l’edifici per radiació solar directa.
Durant l’acte, organitzat pel mateix institut, es van mostrar vídeos i fotografies de l’abans i el després de les actuacions al centre.