El talent jove del Llum BCN escalfa motors amb un 'workshop' patrocinat per Yamaha

Llum BCN 2024 i el seu patrocinador principal convoquen els estudiants de les escoles de disseny de la ciutat participants en el Festival a dissenyar una instal·lació lumínica de la marca.

18/10/2023 - 08:00 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Alumnes de disset escoles de disseny de la ciutat estan convidats a dissenyar una de les instal·lacions del festival Llum BCN del pròxim febrer. Es posen a prova així les capacitats i la creativitat dels futurs artistes, que rebran una píndola de coneixement. Després, podran aplicar el que han après a la creació d’un projecte lumínic per al futur espai Yamaha Light Meeting Point al Llum BCN 24 que sorprengui els visitants de la pròxima edició del festival. El workshop serà el 24 d’octubre, a l’edifici MediaTIC del Poblenou (Roc Boronat, 117).

Tot passa en el marc dels preparatius del festival Llum BCN que, en línia amb el que es fa en moltes altres ciutats europees des de fa uns anys, converteix una part de la ciutat en un gran museu a l’aire lliure en el qual les obres d’art no són escultures ni pintures, sinó obres fetes amb fotons que interactuen amb l’espai públic.

I és que l’art i la tecnologia van de bracet a Llum BCN i l’edició d’enguany ja comença a bellugar amb la convocatòria d’aquest workshop, patrocinat per Yamaha, que comptarà amb una primera part de formació relacionada amb les maneres de construir estructures efímeres a l’espai públic.  

A partir d’aquí, en un acte tancat adreçat a les escoles que participen a Llum BCN, s’obre un concurs d’idees en el qual els nois i noies participants presentaran els seus projectes, en grups d’un màxim de cinc persones. Tots hauran d’incorporar al conjunt una moto elèctrica de la marca, a més d’una unitat d’un nou model de bicicleta elèctrica.

El mateix dia 24 d’octubre, a la tarda, un jurat integrat per l’empresa patrocinadora i representants de Llum BCN triarà el projecte que es farà realitat i podrem veure en el marc del festival.

Els cinc integrants de l’equip guanyador dissenyaran el Yamaha Light Meeting Point de Llum BCN 24 i gaudiran d’una jornada d’activitats vinculades amb la part més recreativa dels productes de l’empresa patrocinadora.

És una aposta ferma del festival Llum BCN i de Yamaha pel talent jove creatiu de la ciutat, per tal d’oferir als i les joves estudiants la possibilitat de dissenyar una estructura lumínica real, confiant en el seu talent. Obtindran així una primera experiència que podran fer constar en els futurs currículums per accedir més fàcilment en el futur al món de la creació.

Si voleu més informació sobre el festival Llum BCN, consulteu el web.

Més informació