Artistes de primera i propostes singulars, en la nova edició de Llum BCN
L'edició número catorze del festival se celebrarà del 7 al 9 de febrer.
Una quinzena d’artistes i creadors professionals, tant de casa nostra com vinguts d’altres països, i disset escoles de grau universitari es converteixen en protagonistes d’una nova edició, la que fa catorze, del festival Llum BCN, una cita amb l’art i la tecnologia que converteix carrers, places i parcs en veritables obres d’art. Aneu reservant les dates a l’agenda, perquè del 7 al 9 de febrer us esperen des de Joan Fontcuberta fins a Isaki Lacuesta.
Un any més, els carrers del barri del Poblenou, en el qual s’ha concentrat el festival en els últims anys, acolliran una cita festiva i artística que és una referència de les arts lumíniques i un esdeveniment especialment ben acollit per la ciutadania. Aquí veureu treballar plegats professionals de tota mena d’arts visuals o gairebé: des de l’art contemporani fins al disseny o l’arquitectura i des de la tecnologia fins al disseny d’il·luminació.
Els i les artistes i els col·lectius i escoles que participen en la festa us demostraran les moltíssimes possibilitats creatives que té la llum. No us perdeu propostes de grans creadors del món audiovisual, ja que, entre altres, són part de Llum BCN 2025 des del fotògraf i artista visual Joan Fontcuberta (amb una peça que té el patrocini de la fira ISE), fins al cineasta Isaki Lacuesta i una dona que, per poc que aneu al teatre, segur que coneixeu. És Laura Clos (també li diuen “Closca“) i és una de les il·luminadores d’escena més cobejades entre els directors teatrals d’avui.
Les propostes que veureu pels carrers, places i en espais oberts del Poblenou, han estat triades per Maria Güell, escenògrafa, especialista en il·luminació i directora artística de Llum BCN, que té com a patrocinador principal Yamaha. L’ajuda Martin Pošta, a càrrec de la curadoria internacional. Pareu atenció a les propostes de Pošta, perquè va ser cofundador del Signal Festival, un dels esdeveniments culturals més destacats de la República Txeca.
Veniu a passejar pel triangle format per l’avinguda Meridiana (Marina), la plaça de les Glòries i el parc del Centre de Poblenou, una zona amb epicentre al DHub en la qual es concentren les propostes, totes d’entrada lliure i en espais oberts.
La imatge de l’edició d’enguany és una creació de l’estudi Vasava, que suggereix la fusió entre matèria i llum, fent servir el moviment com a fil narratiu. Mireu-vos el clip que anuncia el festival i veureu de quina manera l’estructura física de la ciutat i la naturalesa canviant de la llum estableixen un diàleg. Les formes en espiral us oferiran, ja ho veureu, una experiència visual hipnòtica en la qual es fusionen llum i ciutadania.
Si voleu saber més sobre el festival Llum BCN 2025, consulteu el web.