La ciutat celebra la Festa Major amb més d'un centenar d'artistes i concerts

Artistes que van des de la Banda Municipal, els Oques Grasses, La Ludwig Band i Mercedes Peón fins a Las Bajas Pasiones formen part de la programació de la Festa Major d'enguany.

..
24/07/2024 - 08:30 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Concerts de més d’un centenar d’artistes i grups musicals, nous espais d’actuació, música a la platja, els sons més clàssics i els més moderns… Tot forma part de la programació musical de la Mercè, repartida entre Música Mercè i els concerts organitzats per emissores de ràdio, i el BAM, que agrupa també els concerts d’Acció Cultura Viva. Del 20 al 24 de setembre, la Mercè és música.

Entre les novetats d’enguany, un nou escenari a la plaça de Catalunya per als concerts del BAM els dies 20, 21 i 23, i la repetició, un any més, de nits de concerts al carrer de Menéndez y Pelayo, al districte de Les Corts. En total la ciutat tindrà catorze escenaris amb programació musical en els quals podrem veure en directe més de 140 artistes i col·lectius musicals.

En la programació de Música Mercè, un seguit de concerts que volen ser una mena de finestra al món, sentireu accents i ritmes diferents. I hi veureu reflectida, musicalment, la diversitat i la identitat cultural de la ciutat i més enllà: des de la Banda Municipal de Barcelona a propostes que combinen jazz i folk com les de Magalí Sãre + Manel Fortià; la cançó d’autor de Marwan; el pop, el rock i el folk de La Ludwig Band; l’electrònica hibridada amb sons tradicionals de la gallega Mercedes Peón; els talents inabastables de Rita Payés i Javier Colina; el pop mallorquí de Maria Jaume; l’indie dels Cala Vento o les últimes creacions dels Figa Flawas i dels Oques Grasses, amb el nou disc Fruit del deliri.

Afegiu a la llista l’actuació de talents amb arrels marroquines com els de PINAN 450F; la gran estrella del Marroc Oum; Aïta Mon Amour (Widad Mjama) o Maalem Hassan Boussou, que actuarà amb el seu grup en concert amb Raúl Rodríguez, i ja us podreu començar a fer una primera idea d’un programa molt divers, on també trobareu des de la rumba dels Arrels de Gràcia fins al folk d’Estònia dels Puuluup, entre moltes propostes més.

Tot ho veureu en vuit escenaris: el Teatre Grec, l’avinguda Catedral; la plaça de Sant Jaume; els jardins del doctor Pla i Armengol; el passeig dels Til·lers del parc de la Ciutadella (en el marc de la fira de l’alimentació sostenible Terra i gust); la plaça Major de Nou Barris, davant la seu del districte, així com el carrer de Menéndez y Pelayo, on hi haurà els concerts de les emissores de ràdio, i la platja del Bogatell (escenari Mediterràniament).

De la programació de Música Mercè, destaquen dos concerts de gran format que reten homenatge al 50 aniversari de la inauguració de la Sala Zeleste del carrer Argenteria (més informació passat l’estiu), i un segon que explora la història i les músiques i les danses d’arrel que arriben fins a l’actualitat i que té la participació de més de cinquanta artistes com Judit Neddermann, Raúl Rodríguez, Momi Maiga o Anna Ferrer.

A més del ja esmentat nou escenari a plaça de Catalunya, els concerts BAM també es programaran a la Rambla del Raval, la plaça Reial (atenció, que hi ha un homenatge al Jamboree) i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, així com a la plaça de Can Fabra i al recinte de la Fabra i Coats. El Barcelona Acció Musical aplega una quarentena d’artistes que giren al voltant d’eixos diversos, entre els quals la tradició revisitada, el club i la col·lectivitat, les noves músiques urbanes, les músiques contemporànies, les altres músiques festives i l’emergència.

Entre els convidats del BAM, cites imperdibles com les que ens proposen el músic electrònic marroquí Cheb Runner; el trap dels Sodamantina o dels Chill Mafia; el pop de Los Ganglios o l’indie jazz de Magalí Datzira, a més de PUTOCHINOMARICÓN i Las Ninyas del Corro. Lucia Fumero i el xou travesti de Futuroa són altres de les moltes cites d’interès del BAM.

Sota el paraigua de BAM Acció Cultura Viva trobem els concerts a Sant Andreu (als escenaris de la plaça de Can Fabra i del recinte de Fabra i Coats) amb una programació amb personalitat pròpia que repassa els ritmes i talents diversos de l’escena barcelonina i catalana. Aquí sentireu, entre altres, a Cecé & The Soul Kitchen, Las Bajas Pasiones, l’electrònica de la colombiana Meli Perea o el techno barceloní i mexicà dels Øbsidiaän, entre altres.

Aquestes són només algunes de les propostes musicals de la Mercè. Consulteu el web de la Festa Major de Barcelona per a més informació sobre els artistes i els grups programats.

Més informació