Tot el que necessites per aterrar, treballar i relacionar-te a Barcelona, al Barcelona International Community Day

La trobada anual del talent internacional de la ciutat oferirà tot un programa d’activitats pensades per facilitar l’aterratge personal, el desenvolupament professional i el networking entre els membres de la comunitat.

12/09/2024 13:55 h

Ajuntament de Barcelona

El Barcelona International Community Day celebrarà la seva onzena edició amb un programa de més de 60 activitats dirigides als professionals estrangers de la ciutat. Comptarà amb càpsules informatives, taules rodones, tallers i sessions de networking, a més d’altres propostes culturals i d’entreteniment.

Les activitats seran majoritàriament en anglès i comptaran amb la participació de prop de 90 ponents i persones expertes de molt diverses nacionalitats. Totes tindran lloc el 28 de setembre entre les 10 i les 19 hores al Museu Marítim de Barcelona. Descobreix-ne algunes.

Un cop de mà en l’aterratge personal

Els membres més nouvinguts de la comunitat internacional hi trobaran multitud d’activitats enfocades a l’arribada i integració a la ciutat. Amb Entre Trámites, per exemple, podran endinsar-se en temes fiscals i descobrir les seves obligacions i beneficis. Banc Sabadell, per altra banda, parlarà del mercat immobiliari a Barcelona i compartirà els aspectes a tenir en compte a l’hora de comprar i finançar un habitatge a la ciutat.

Es presentarà el sistema de salut públic i privat català per ajudar-ne a entendre millor les diferències, de la mà de l’Hospital Clínic de Barcelona. I, per descomptat, també es donarà importància a la salut mental i la gestió de les emocions que comporta el trasllat a un altre país. Eres Relocation abordarà els reptes emocionals amb consells pràctics de gran utilitat.

Als qui s’instal·lin a la ciutat en família també els interessarà l’adaptació dels seus fills i la tria d’escola. L’Ajuntament de Barcelona oferirà una sessió per ajudar-los en el procés, on s’explicarà el sistema educatiu local i es donarà informació pràctica i consells per encertar en l’elecció.

Treballar i fer negocis a Barcelona

L’àmbit professional té un gran pes en la integració a una nova ciutat, i per això serà una prioritat a l’esdeveniment. Els i les professionals internacionals hi trobaran una gran diversitat d’activitats per impulsar-los a emprendre, com una sessió per orientar-se entre els diferents visats de treball i permisos de residència, amb consells per emprendre.

Els qui busquin llançar el seu negoci a la ciutat no es poden perdre la sessió sobre finançament per a nous projectes professionals coordinada per Impulse4Women. També trobaran consells per crear una empresa i informació sobre requisits legals, tràmits administratius i altres a la sessió impulsada per Barcelona Activa.

I a aquells qui estiguin en procés de buscar feina, les Cambres de Comerç Europees de Barcelona els descobriran les tendències del mercat laboral, els perfils més demandats i les competències més valorades per les empreses locals. A l’esdeveniment també trobaran recursos per millorar el seu currículum, preparar-se una entrevista de feina, adquirir habilitats…

No cal oblidar que Barcelona és un dels principals pols tecnològics d’Europa. La fundació Mobile World Capital Barcelona parlarà dels hubs tecnològics de la ciutat i en presentarà alguns responsables, que explicaran quin talent busquen incorporar als seus equips. I la ciència també té un paper destacat al panorama professional barceloní, així que la Universitat Pompeu Fabra compartirà en una sessió els descobriments i avenços científics que s’estan gestant a la ciutat i les oportunitats en aquest àmbit.

Hora de fer nous contactes!

El Barcelona International Community Day és l’oportunitat perfecta de conèixer gent i connectar amb altres persones tant de la comunitat internacional com local. Per això s’organitzaran diverses activitats orientades a facilitar aquest procés, com un speed networking per a dones professionals, on perfeccionar el seu discurs i ampliar la seva xarxa de contactes.

Els membres francòfons també podran participar en una sessió de networking en francès per connectar amb altres persones vinculades a la vida cultural i empresarial de Barcelona. I les persones emprenedores també comptaran amb una sessió molt dinàmica per ampliar el seu cercle professional ràpidament.

L’accés a totes les activitats és gratuït amb el registre previ a l’esdeveniment.