Talls nocturns de la ronda de Dalt per acabar la primera fase d'obres del cobriment

El pròxim dilluns, 9 de setembre, finalitzaran les restriccions de trànsit als carrils ràpids de la ronda de Dalt, en tots dos sentits, que han afectat la circulació entre els accessos 5 i 6 de la via des del mes de juny passat. Per concloure aquesta primera fase d'obres, però, caldrà realitzar talls nocturns d'aquest tram de la ronda entre el 6 i l'11 de setembre.

05/09/2024 12:03 h

Ecologia Urbana

Els talls d’aquest tram de la ronda de Dalt durant aquestes pròximes nits són necessaris per poder fer la pavimentació dels carrils de la via, així com les tasques de pintura i senyalització. Les restriccions de trànsit s’iniciaran cada dia cap a les 22.30 h, i es reobrirà la circulació entre les 4.30 i les 10.00 h, depenent del dia, el sentit de la marxa i el carril afectat. El trànsit es desviarà sempre pel mateix lateral de la via per minimitzar les molèsties.

  • Nit del 6 al 7 de setembre: el tall total de la ronda s’iniciarà a les 22.30 h en els dos sentits per poder fer la pavimentació de la via. Es reobrirà el trànsit al carril lent de cada sentit a les 6.00 h. El carril central, a les 8.00 h.
  • Nit del 7 al 8 de setembre: tall entre les 22.30 h i les 8.00 h, moment en què reobriran els carrils lents. Els carrils centrals, a les 10.00 h.
  • Nit del 8 al 9 de setembre: el tall es produirà a les 22.30 h en sentit Besòs i a les 23.00 h en sentit Llobregat, i finalitzarà a les 4.30 h. S’hi faran els treballs de pintura.
  • Nit del 9 al 10 de setembre: es tallarà només el sentit Besòs de 22.30 a 4.30 h per retirar els elements de senyalització de l’obra.
  • Nit del 10 a l’11 de setembre: es tallarà només el sentit Llobregat de 22.30 a 4.30 h per retirar la senyalització de l’obra.

 

Primer pas per al cobriment de la ronda

La pavimentació de la via és el punt final de la primera part dels treballs de cobriment de la ronda de Dalt, entre l’avinguda de Vallcarca i l’IES Vall d’Hebron al seu pas pel districte d’Horta-Guinardó. Durant els mesos d’estiu s’ha executat un nou mur central a la ronda, que constituirà el suport on, a partir de l’estiu vinent, es començarà a instal·lar la llosa sobre la ronda. Fins llavors, ara els treballs se centraran en l’execució de les 6 sortides d’emergència.

Les obres de cobriment afecten ara 350 metres lineals més de la ronda, que se sumaran als gairebé 200 metres que ja es van realitzar, davant del Mercat de la Vall d’Hebron.