Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 28 de juny de 2024

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de juny del 2024, ha aprovat quatre propostes: la de Junts-Trias×BCN, per reclamar la màxima transparència sobre els grans esdeveniments de ciutat, la de BComú, per retirar el nou protocol d’allotjament temporal urgent, la del PP, per promoure turísticament el barri del Call, i la d’ERC, amb contingut de declaració institucional, per apujar la taxa turística. La proposta de Vox ha quedat rebutjada. També s’han llegit quatre declaracions institucionals.

28/06/2024 15:01 h

Ajuntament de Barcelona

La proposta presentada per Junts per Catalunya – Trias per Barcelona ha exigit al Govern municipal la màxima transparència i informació sobre les negociacions, els costos i els beneficis dels grans esdeveniments que se celebren o es volen celebrar a la ciutat, abans i després de celebrar-se. La proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, BComú i ERC, els vots contraris del PP i Vox i l’abstenció del PSC.

Barcelona en Comú ha demanat la retirada del nou protocol d’allotjament temporal urgent (ATU) i treballar amb el personal dels centres de serveis socials per millorar l’acompanyament de les persones que es troben en situació d’emergència d’habitatge. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, BComú i ERC, els vots contraris del PSC i Vox i l’abstenció del PP.

El Partit Popular ha instat el Govern municipal a promoure turísticament el barri del Call de Barcelona amb un seguit de mesures per destacar-ne la importància històrica i cultural. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

La proposta de Vox ha estat per demanar que s’elabori un registre públic de multidetinguts que actuen a Barcelona amb l’objectiu de difondre cartells amb les cares dels principals lladres per l’espai públic, comissaries i xarxes socials dels cossos policials. La proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables de Vox i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú, ERC i el PP.

Proposició amb contingut de declaració institucional 

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposta amb contingut de declaració institucional per apujar totes les tarifes de l’impost sobre les estades en establiments turístics fins al màxim previst de 4 euros i instar el Govern de la Generalitat a modificar aquest límit a l’alça. S’ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC i els vots contraris del PP i Vox.

Declaracions institucionals

Al ple del mes de juny s’han llegit quatre declaracions institucionals:

  • Per donar suport a les iniciatives encaminades al foment dels principis del Pacte verd europeu, de lluita contra el canvi climàtic. Signada per Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú, ERC i el PP.
  • Per commemorar, cada 27 de juny, el Dia Internacional de la Sordceguesa, amb la il·luminació de la façana de l’Ajuntament i l’organització d’activitats i accions per donar a conèixer la sordceguesa, en col·laboració amb les entitats específiques de l’àmbit. Ha tingut el suport de tots els grups municipals.
  • Per promoure l’increment dels recursos tècnics i econòmics municipals per al desenvolupament de polítiques per a la diversitat sexual i de gènere, garantint les condicions perquè les polítiques LGTBI+ es prioritzin i es consolidin. Signada per Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC.
  • Per condemnar l’acte de destrucció de la fotografia d’Aurora Picornell per part del president del Parlament balear i exigir a totes les institucions el compliment de la legislació en matèria de memòria democràtica. Signada per Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC.