Més espai per als vianants i per al transport sostenible amb la reurbanització de la Diagonal

Coincidint amb les obres de la primera fase de la connexió del tramvia, entre les Glòries i Verdaguer, s’ha reurbanitzat l’avinguda Diagonal entre el carrer de Los Castillejos i el passeig de Sant Joan. En aquest espai s’han reordenat els usos actuals de l’avinguda. El carril del tramvia se situa al tronc central de la via i s’amplien les voreres i les zones verdes que s'inclouran a la tardor. També s’ha reubicat el carril bici bidireccional.

15/07/2024 19:07 h

Ajuntament de Barcelona

Els tramvies que a partir de la tardor circularan entre la plaça de les Glòries i Verdaguer faran el recorregut per una avinguda Diagonal totalment reformada. El tramvia circularà pel tronc central d’una avinguda en què s’amplien les voreres, s’incrementen els espais verds i se’n fomenta el transport sostenible.

Reurbanització entre el carrer de Los Castillejos i el passeig de Sant Joan

Els vianants guanyen 17.290 metres quadrats d’espai amb l’ampliació de voreres, en alguns trams han passat de 2,8 a 9,7 metres, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Sicília, i de 4,8 a 16 metres entre els carrers de Sardenya i el carrer de la Marina. A les voreres s’ha instal·lat nou mobiliari urbà i nou enllumenat.

A partir de la tardor s’afegiran 8.965 metres quadrats de zones verdes, amb parterres, i es plantaran 266 arbres, 89 d’aquests són exemplars que es van retirar durant les obres. En el tram per on circularà el tramvia s’incorporaran 7.753 metres quadrats de verd i 1.734 metres quadrats a la configuració de la nova plaça de Pablo Neruda.

Nou carril bici

El carril bici que circulava per l’avinguda Diagonal s’ha traslladat a la calçada central, entre els carrers de Sardenya i Girona, i a la calçada lateral muntanya entre la rambla dels Encants i Sardenya. Amb el canvi, el carril bici guanya amplitud i queda segregat del pas de vianants. Les fases semafòriques del carril bici coincidiran amb les del tramvia quan entri en funcionament.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades