Comencen les proves del model a escala del futur col·lector de la Diagonal

La reproducció de la infraestructura hidràulica permetrà avaluar-ne la capacitat de drenatge i millorar el projecte constructiu. L’actualització del col·lector de la Diagonal és clau per adaptar-lo als efectes del canvi climàtic: se’n doblarà el cabal màxim de drenatge entre el passeig de Sant Joan i la plaça de Francesc Macià durant els episodis de pluja intensa.

24/07/2024 11:08 h

Ajuntament de Barcelona

La reproducció del futur col·lector de la Diagonal redueix 25 cops les dimensions reals i reprodueix dos dels trams.

Les proves permetran optimitzar recursos constructius de l’obra, reduir-ne l’impacte ambiental i estudiar la capacitat de drenatge.

El model s’ha treballat en col·laboració amb el grup de recerca GITS de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’empresa Ingeniería Gestión y Consultoría Barcelona (IGC).

El col·lector de la Diagonal, clau davant la crisi climàtica

La infraestructura hidràulica doblarà la capacitat de drenatge d’aigua de la pluja de la Diagonal entre el passeig de Sant Joan i la plaça de Francesc Macià. En episodis de pluja intensa passarà a un cabal màxim de 143 metres cúbics en lloc dels 70 metres cúbics actuals.

El col·lector de la Diagonal, encara sense data de construcció, és una de les obres prioritàries del Pla director integral de sanejament de Barcelona, el primer pla de clavegueram i drenatge de la ciutat.

Aquesta obra també inclou l’ampliació de l’eix drenant del carrer de Vila i Vilà i la del dipòsit d’aigües pluvials de la rambla de Prim.

Etiquetes associades a la notícia