Arriba la cinquena edició de la Setmana d’Arquitectura

Del 6 al 16 de maig, la ciutat de Barcelona acull la cinquena edició de la Setmana d’Arquitectura i torna a omplir-se de debats, visites i exposicions amb l’objectiu de repensar el present i el futur de les nostres cases i ciutats. No us la perdeu!

03/05/2021 10:30 h

Ecologia Urbana

L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, impulsen la cinquena edició de la Setmana d’Arquitectura 2021, una iniciativa compartida que tindrà lloc del 6 al 16 de maig en una edició híbrida, presencial i en línia.

Un trentena d’entitats barcelonines que s’estimen l’arquitectura i volen generar sinergies entre diferents disciplines socials, culturals i artístiques han preparat una àmplia programació d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat.

Podeu consultar totes les activitats (filtrant per dia, per temàtica o per organitzador) a través de la plataforma: https://www.barcelona.cat/setmanadarquitectura/

Noves propostes i reflexions

La proposta més nova de la Setmana d’Arquitectura 2021 és el Festival Internacional de Cinema d’Arquitectura, BARQ, l’únic festival competitiu de cinema i documentals d’arquitectura de l’estat espanyol, que s’afegeix a la ja consolidada mostra de documentals d’arquitectura de l’Arquinfilm a la Filmoteca.

De l’arquitectura del futur i dels reptes que ara mateix se li proposen, com la nova Bauhaus europea, es tractarà en un seguit de jornades i debats organitzats per la Fundació Mies van der Rohe.

Un espai addicional per a la reflexió serà també la xerrada col·loqui “Construcció Circular” que es podrà seguir per streaming a través del canal de l’Ajuntament el dia 13 de maig a les 18 hores i en què arquitectes, sociòlegs i economistes entre d’altres debatran sobre arquitectura en el marc de la lluita contra el canvi climàtic i l’agenda 2030.

Cites festives i oportunitats úniques

A més, tornen a tots els districtes de manera presencial les Festes d’Arquitectura organitzades pel COAC junt amb altres entitats com associacions de veïns, universitats, despatxos d’arquitectes o diferents escoles de cada barri. Aquestes cites festives, obertes a la ciutadania i gratuïtes, tenen com a principal objectiu reivindicar un espai o un edifici emblemàtic de cada districte.  Al voltant d’aquests espais públics i edificis, s’organitzaran visites guiades, xerrades, concerts i diferents tipus de tallers, entre d’altres.

I torna també una de les propostes més engrescadores de cada any: la d’Espais Ocults, que ens permet saber més d’espais sovint inaccessibles i desconeguts com ara la visita que s’ha organitzat a l’habitatge cooperatiu Cirerers, un edifici de vuit plantes en construcció que serà el més alt de l’Estat construït amb fusta.

I moltes activitats més!

Itineraris, rutes guiades a peu  o en bicicleta, rutes feministes per analitzar els espais urbans, visites als nous jardins verticals de la ciutat, exposicions de fotografia d’arquitectura, tertúlies sobre la Sagrada Família com a exemple d’arquitectura contemporània, presentacions de llibres, instal·lacions artístiques, tallers, webinars sobre biodegradació vs bioprotecció,…a l’agenda de la Setmana d’Arquitectura 2021 es poden trobar totes les activitats.

Gaudiu-les a través de Twitch, Instagram, Youtube, podcasts,…I ,si podeu, presencialment!