Afectacions de la mobilitat durant el Pride

Dissabte, 20 de juliol, se celebra una nova edició del Pride pels carrers de la ciutat. La rua serà a la tarda, però des de primera hora del matí hi haurà afectacions del trànsit. T’expliquem quines són.

18/07/2024 13:19 h

Ajuntament de Barcelona

L’esdeveniment principal serà la desfilada, amb 62 carrosses i comparses i una previsió d’assistència de 100.000 persones, que se celebrarà entre les 18.00 hores i les 21.00 hores del dia 20 de juliol.

El recorregut s’iniciarà a la gran via de les Corts Catalanes, entre el carrer del Comte d’Urgell i la plaça de la Universitat, i acabarà al passeig de Lluís Companys. El tall durant tot aquest recorregut s’iniciarà a les 17.30 hores, tot i que es podria avançar depenent de la quantitat de persones assistents. El recorregut des de la plaça de Tetuan, passant pel passeig de Sant Joan i fins al passeig de Lluís Companys es farà per la calçada Llobregat.

Durant el dia, però, hi haurà diferents afectacions per facilitar els preparatius de l’esdeveniment.

Zona de muntatge de les carrosses

A partir de les 7.30 hores del 20 de juliol, es tallarà el trànsit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Desplaçament de les carrosses

A les 16.00 hores, les carrosses es desplaçaran “en buit”, sense figurants, cap al lloc de concentració en diferents combois.

Zona de concentració de les carrosses

La calçada de la gran via de les Corts Catalanes, entre el carrer del Comte d’Urgell i la plaça de la Universitat, estarà tallada al trànsit des de les 15.30 hores. Es deixaran les transversals lliures.

Desplaçament a la zona de desmuntatge

Un cop evacuats tots els participants a la calçada central del passeig de Lluís Companys, les carrosses es desplaçaran al lloc de desmuntatge, establert al passeig de Pujades (calçada mar), fins al carrer de Wellington.