Actuacions de millora de l’espai públic als barris del litoral

Es tracta de renovar i millorar diferents elements, com ara pavimentacions de calçades i voreres, i canviar i reparar mobiliari urbà, senyalització i diverses estructures viàries. En total s’invertiran 3,5 milions d’euros en aquestes actuacions que formen part del Pla de manteniment integral en el marc del Pla Endreça, en aquests barris que tenen més diversitat d’usos i afluència de persones durant els mesos d’estiu i que són escenari dels esdeveniments de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela.

10/05/2024 13:32 h

Ecologia Urbana

Pavimentacions de la calçada

Ja s’ha dut a terme la pavimentació de l’avinguda del Marquès de l’Argentera i del carrer dels Pescadors.

Afectacions al passeig de Colom

Dilluns s’iniciarà l’actuació de pavimentació del passeig de Colom, al tram comprès entre el Portal de la Pau i el carrer de les Fusteries, amb què es renovarà l’asfalt del tronc central, d’ús exclusiu per al transport públic i taxis. Les actuacions es faran entre els dies 13 i 17 de maig, i comportaran desviaments de les línies d’autobús en aquest tram. El tronc central quedarà completament tallat i s’anul·laran sis parades de bus en ambdós sentits. Concretament les de Portal de la Pau, Moll de la Fusta i Pg. Colom – Via Laietana (252, 253, 254, 255, 256 i 257). S’habilitaran parades provisionals davant dels números 21 i 10, en sentit Llobregat, i davant de la Capitania General, en sentit Besòs.

Afectacions a la plaça de les Drassanes i el passeig de Josep Carner

Des del dissabte 18 de maig i fins al dilluns 20 de maig, es renovarà el paviment de la plaça de les Drassanes i del passeig de Josep Carner, en el tram entre la plaça de les Drassanes i el Portal de la Pau. El 19 i el 20 hi haurà afectacions de trànsit entre la plaça de les Drassanes i el Portal de la Pau, i quedarà tallada la sortida 21 de la B-10 en sentit Llobregat.

Durant el diumenge 19, s’ocuparà la corona exterior de la plaça de les Drassanes i de la meitat del lateral de muntanya del passeig de Josep Carner, i es deixaran dos carrils habilitats en sentit Llobregat. Posteriorment, els treballs es duran a terme a la corona interior de la plaça de les Drassanes i de l’altra meitat del lateral muntanya del passeig de Josep Carner, i únicament es deixaran dos carrils habilitats en sentit Llobregat. Els vehicles es podran desviar pel passeig de Josep Carner (en sentit Besòs), el Portal de la Pau, de nou per Josep Carner (en sentit Llobregat) i l’avinguda del Paral·lel.

Pels treballs també s’anul·larà la parada de busos de Drassanes (de les línies D20 i H14) en sentit Llobregat, i es tallarà el carril bici en aquest àmbit. La nit del diumenge 19 al dilluns 20, s’ocuparà la calçada de mar de la plaça de les Drassanes i el lateral de mar del passeig de Josep Carner. Durant aquesta fase els desviaments es faran per la banda de muntanya de la plaça de les Drassanes, i únicament quedarà habilitat un carril per sentit de circulació pel lateral de muntanya.

Durant les ocupacions quedarà tallada l’avinguda del Paral·lel en sentit pujada des del sentit Besòs i els vehicles s’hauran de desviar pel passeig de Josep Carner (en sentit Besòs), el Portal de la Pau, de nou Josep Carner (en sentit Llobregat) i l’avinguda del Paral·lel. Tampoc es podrà accedir al passeig de Josep Carner en sentit Besòs des de l’avinguda del Paral·lel, i els vehicles s’hauran de desviar per l’avinguda de Josep Carner (en sentit Llobregat), el passeig de Montjuïc, el carrer de Palaudàries, el Portal de Santa Madrona i l’avinguda de les Drassanes.

Afectacions als voltants de pla de Palau

Del 21 al 23 de maig, es duran a terme els treballs de pavimentació de la calçada del pla de Palau. El dimarts 21 hi haurà un tall total de la circulació del carril que dona la volta a tota la plaça de la banda muntanya de pla de Palau. Per aquest tall es veurà afectada l’estació d’autobusos TEISA, davant de l’edifici de la Llotja de Barcelona, que es reubicarà.

El dimecres 22 de maig, es tallaran els carrils interiors de pla de Palau i quedarà tallat completament el carril que passa per davant de la Facultat de Nàutica. En sentit pujada de la plaça, es mantindrà un carril per a la circulació, i en sentit descendent, quedaran habilitats un carril de circulació i un carril bus.

El dijous 23 de maig, tant en sentit pujada com en sentit baixada, s’habilitarà només un carril de circulació a l’interior de la plaça. Pel que fa a les afectacions del transport públic, s’anul·laran la parada 3470 de la línia V13, que es traslladarà a la marquesina que hi ha en aquest entorn, i la parada 1476 de les línies 59 i D20, que es reubicarà al passeig d’Isabel II, just abans de la cruïlla amb la plaça de Pau Vila. La parada de la línia V19 es desplaçarà a la parada 3396.

Passat Sant Joan, al juny, quan hagi acabat el curs escolar, es renovarà el paviment del passeig Marítim de la Barceloneta i, durant el mes de juny, també està previst que es facin altres actuacions de reparació de la calçada a la plaça de Pau Vila, a l’avinguda del Litoral, al carrer del Doctor Aiguader i al carrer de la Marina, per sota de la plaça dels Voluntaris Olímpics, entre altres zones.

Reparació i renovació de voreres, mobiliari i infraestructures

La reparació i renovació de voreres també serà una de les actuacions més rellevants dels barris del litoral barceloní. Les primeres on s’actuarà seran les voreres del passeig Marítim i, a més, també es repararà la vorera de vies principals del barri de la Barceloneta, el Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i la Vila Olímpica.

Dins aquest paquet d’actuacions també s’inclou la renovació i reparació de mobiliari i diferents estructures urbanes com ara baranes, balustrades, escales, senyalització i altres elements presents a la via pública.

Aquestes actuacions són algunes de les prop de 3.000 que preveu el Pla de manteniment integral (PMI) des d’aquest 2024 i fins al 2028, emmarcades en el Pla Endreça.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades