La millora de l’espai públic s’accelera amb un paquet d’actuacions als barris del litoral

Fins al juliol es renovarà el paviment de diverses vies i es milloraran voreres i mobiliari urbà de zones costaneres del districte de Sant Martí en el marc del Pla Endreça.

15/05/2024 13:03 h

Ajuntament de Barcelona

Els barris del litoral es posen a punt de cara als mesos d’estiu, quan hi haurà més afluència de persones i seran la seu dels esdeveniments de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela.

En total s’invertiran 3,5 milions d’euros en diverses actuacions previstes fins a finals del mes de juliol les quals formen part del Pla de manteniment integral impulsades en el marc del Pla Endreça.

Pel que fa a pavimentacions de calçada es duran a terme a una desena de carrers del districte de Ciutat Vella i de Sant Martí. Concretament, de cara al junt està previst que es facin a l’avinguda Litoral, al carrer del Doctor Aiguader i al carrer de la Marina per sota de la plaça dels Voluntaris, entre d’altres zones. També destaquem la reparació del front marítim, tant la part que toca a la platja com la part que toca al passeig.

D’altra banda, fins al juliol també es faran tasques de manteniment a les voreres del passeig Marítim i del carrer Marina a l’àmbit del Port Olímpic, al barri de la Vila Olímpica, entre altres.

També renovaran el mobiliari i diferents estructures urbanes com baranes, balustrades, escales, senyalització i altres elements de la via pública en diferents espais. Entre les actuacions destacades hi ha la reparació del paviment quarsític del front marítim, tant de la part que toca a la platja com la de la part superior del passeig. Es reposaran les lloses trencades, les que es mouen i es repararan forats i altres irregularitats. En aquest àmbit també es canviarà la vorada que separa el paviment i la sorra. Per últim destacar que al passeig Marítim es poliran i pintaran tots els bancs d’estada.

Tres mil actuacions fins al 2028

El Pla de manteniment integral preveu actualitzar uns 600.000 metres quadrats d’asfalt. A més, durant els pròxims quatre anys es renovaran el 12% dels parcs i jardins, un total de 200 instal·lacions com àrees de joc infantil, àrees d’esbarjo de gossos i circuits esportius, el 35% de la senyalització horitzontal, el 56% dels ascensors, el 24% de les escales mecàniques, 3.500 fanals i 4.500 semàfors. S’hi invertiran 435 milions d’euros.