“Obrim carrers” torna aquest cap de setmana

Aquest dissabte i diumenge, 7 i 8 de setembre, és la data marcada al calendari per tornar a caminar tranquil·lament pel mig del carrer! Gran de Gràcia i l'eix Sants - Creu Coberta es tornaran a convertir en espais on els protagonistes són els vianants, i no pas els cotxes. Torna l'”Obrim carrers”!

06/09/2024 09:47 h

Ecologia Urbana

Després de la pausa habitual del juliol i l’agost, l’”Obrim carrers” tornarà a transformar aquests eixos durant els caps de setmana en llocs ideals per on passejar pel mig de la calçada sense fums, o per anar d’un costat del carrer a l’altre tranquil·lament per gaudir del comerç de proximitat. També podeu seure en un banc per llegir un llibre a la fresca sense soroll de trànsit, o també improvisar un joc amb els més petits al mig del carrer.

 

“Obrim carrers” de 10.00 a 21.00 h

Durant el mes de setembre, aquesta iniciativa se celebrarà seguint l’horari d’estiu, de 10.00 a 21.00 h. A partir del primer cap de setmana d’octubre (dies 5 i 6), l’horari d’inici i final s’avançarà una hora. Els trams que obrim a la ciutadania són:

  • Eix Sants – Creu Coberta (entre la plaça d’Espanya i el carrer de Munné).
  • Gran de Gràcia (entre el carrer de Nil Fabra i el pla de Nicolás Salmerón).

 

Convivència amb bicicletes i patinets

Cal recordar que tot i que els cotxes tenen vetat l’accés a aquests carrers, els vehicles del veïnat que surtin dels seus aparcaments o s’hi dirigeixin hi poden circular, sempre des del carrer transversal més proper i seguint les instruccions dels auxiliars de trànsit i de la Guàrdia Urbana. També ho poden fer altres vehicles, com els taxis que recullin o acompanyin una persona amb problemes de mobilitat o els vehicles de serveis i emergències, entre altres. Consulta’n els detalls en aquest enllaç.

Les bicicletes i els patinets també hi poden circular.però els usuaris han de respectar sempre la preferència de les persones que es desplacen a peu: han d’anar com a màxim a 10 km/h i, en cas que hi hagi aglomeracions de persones, és obligatori baixar del vehicle i anar a peu. Consulta el cartell informatiu.