Enllestides quatre promocions d’habitatge industrialitzat a Sant Martí

Acaben les obres de quatre noves promocions d’habitatge públic a Sant Martí, construïdes de manera industrialitzada, amb un mètode més ràpid i sostenible. En total són 151 pisos de protecció oficial que es destinaran majoritàriament a lloguer. Es preveu que se’n lliurin les claus durant el 2024.

03/09/2024 14:52 h

Ajuntament de Barcelona

Els blocs es van començar a construir a finals del 2022 i principis del 2023 i les obres han acabat el 2024. En els darrers mesos s’ha tramitat la qualificació definitiva dels habitatges i s’han posat en funcionament els serveis i els subministraments.

De les quatre promocions, dues estan situades al barri de la Verneda i la Pau, i dues al barri del Besòs i el Maresme:

  • Binèfar, 22 (la Verneda i la Pau): 24 habitatges de protecció oficial de lloguer
  • Lola Iturbe Arizcuren, 13 (la Verneda i la Pau): 40 habitatges de protecció oficial de lloguer
  • Pallars, 477 (el Besòs i el Maresme): 42 habitatges de protecció oficial de lloguer
  • Marroc, 180 (el Besòs i el Maresme): 45 habitatges de protecció oficial de dret de superfície

Mètode de construcció més ràpid i sostenible 

Els mètodes i materials de construcció de l’habitatge industrialitzat ofereixen solucions ràpides i eficients en menys temps que el que requereix una obra convencional. Les obres d’una construcció tradicional poden durar almenys dos anys, mentre que d’una industrialitzada redueix el termini fins a poc més d’un any. A més, permet reduir les emissions de CO2 en un 30% respecte a una construcció convencional.

En els casos de les promocions de Binèfar, Lola Iturbe Arizcuren i Pallars, els blocs s’han construït mitjançant panells prefabricats de fusta, procedents de boscos explotats de forma sostenible, ja que es tracta del material que aconsegueix de manera més eficient reduir les emissions.

Amb aquestes quatre promocions, ja n’hi ha nou d’habitatge industrialitzat a la ciutat: els dos blocs d’allotjaments de proximitat provisionals APROP del Gòtic i de les Glòries; a més, l’Institut Municipal de l’Habitatge té en marxa dues promocions més en l’àmbit de les antigues Casernes de Sant Andreu i una segona de pendent de començar al carrer de Víctor Colomer. En aquestes nou promocions també s’hi inclou un dels blocs que formen l’Illa Glòries, actualment a la fase final dels treballs. El bloc A d’aquesta promoció s’ha fet amb estructura de fusta i mètodes industrialitzats.

Etiquetes associades a la notícia