Per una festa de la Mercè lliure de violències masclistes

Barcelona es prepara per gaudir de la festa de la Mercè amb propostes culturals diverses per a tots els públics. Per viure aquesta festa de manera segura, l’Ajuntament habilitarà Punts lila en diferents espais estratègics.

13/09/2024 08:54 h

Ajuntament de Barcelona

S’instal·laran dos Punts lila als dos espais de concerts multitudinaris: un al carrer de Menéndez y Pelayo, que funcionarà el divendres 20 i el dissabte 21 de setembre, de 19.30 a 3.30 hores, i un altre a la platja del Bogatell, les nits de divendres, dissabte i diumenge, 20, 21 i 22, respectivament. Divendres i dissabte l’horari serà de 19.30 a 3.30 hores, i diumenge, des de les 19h fns les 01h.

Aquests Punts lila disposarà de persones professionals que tindran la triple funció de sensibilitzar la ciutadania, assessorar-la sobre les violències masclistes i oferir atenció i derivació a serveis específics en cas d’assetjaments sexuals o agressions masclistes. Aquesta iniciativa forma part del paquet de mesures “Barcelona antimasclista”, que es coordina conjuntament amb els serveis de seguretat i sanitaris.

Els estands seran fàcilment identificables gràcies al característic color lila i al lema “Barcelona lliure d’agressions masclistes”. A més, diverses parelles de professionals amb armilles identificatives duran a terme una tasca itinerant als entorns dels estands en horari de nit i matinada.

Enguany es posa en marxa un servei de Punt lila al lloc d’arribada del Correfoc d’adults, dissabte 21 de setembre. En aquest cas el servei funcionarà des de les 21.30h a les 23.00, a la cantonada Passeig de Gràcia, entre Consell de Cent i  Diputació.

Punt Lila a l’“Associa’t”

La Festa de l’”Associa’t” torna per la Mercè. Enguany aquest esdeveniment es farà al parc de la Ciutadella i l’avinguda de la Catedral per continuar integrant al màxim la festa dins la programació de la Mercè i estrènyer, així, les aliances amb l’ICUB i amb altres departaments de l’Ajuntament.

A la vegada, enguany, es posarà l’accent en l’associacionisme infantil i juvenil, en el compost per dones, persones del col·lectiu LGBTI o amb discapacitats, com estableix la recent Llei de foment de l’associacionisme.

Al parc de la Ciutadella s’instal·larà un Punt lila en col·laboració amb la Plataforma contra les Violències de Gènere i l’equipament Espai 210. Aquests espais estaran operatius el dissabte 20 i el diumenge 21, d’11.00 a 20.00 hores.

D’altra banda, també segueix obert el Punt lila habilitat per la celebració de la Copa América de Vela i un Punt lila diürn a la platja del Bogatell de 10 a 18h fins el 30 de setembre i de 12 a 18h de l’1 al 27 d’octubre. Tots els dies de la setmana.

El Punt Lila a l’estació de La Marina

El punt lila que hi ha instal·lat a l’estació de Marina de la Línia 1 de metro funcionarà també durant la Mercè. La iniciativa, del Districte de Sant Martí i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), funciona des d’inicis d’agost les nits de divendres i dissabte al vestíbul de l’accés del carrer Almogàvers de l’estació de Marina. L’horari de la Mercè serà de 22:00h a 2:00h el divendres, i de 23:30h a 3:30h dissabte i diumenge i dilluns al vespre dos professionals faran tasques en itinerància.

El dispositiu de punts lila de la passada edició de La Mercè va oferir assessorament i informació a 1.783 persones, entre les quals, 3 van ser ateses per haver patit una agressió masclista.

Etiquetes associades a la notícia