El Port Olímpic avança per un esport nàutic més inclusiu i accessible

El Port Olímpic serà la seu dels dotze equips participants en la UniCredit Youth America’s Cup i en la primera edició de la Puig Women’s America’s Cup. Les dues competicions són un aparador internacional que dona visibilitat a les joves promeses de la nàutica i a la creixent participació de les dones en aquest esport. Així mateix, també s’avança pel que fa a la promoció de la nàutica inclusiva.

06/09/2024 14:53 h

Ajuntament de Barcelona

Els equips juvenils —amb regatistes de menys de 25 anys— sortiran des del Port Olímpic per iniciar els seus entrenaments amb la mirada posada en la celebració de la tercera edició de la UniCredit Youth America’s Cup, que es disputarà entre el 17 i el 26 de setembre al front litoral barceloní.

Per la seva banda, els equips femenins començaran la preparació el 28 de setembre, de cara a una cita històrica, ja que Barcelona serà escenari de la primera Puig Women’s America’s Cup, entre el 5 i el 13 d’octubre.

A més dels sis participants oficials de la 37a Copa Amèrica i que representen Nova Zelanda, la Gran Bretanya, Itàlia, Suïssa, els Estats Units i França, les competicions juvenil i femenina incorporen sis nous equips candidats al títol: Espanya, els Països Baixos, Canadà, Alemanya, Suècia i Austràlia.

Promoció de la nàutica

Un dels objectius del Port Olímpic és la promoció d’un model nàutic accessible per a tots els públics.

Per això, a més d’aplegar grans competicions, el calendari del Port Olímpic inclou desenes de regates de caràcter popular, amb una participació creixent any rere any, com són la Regata Ophiusa, la Regata 4 Clubs o la Regata Polar.

El Port Olímpic també avança pel que fa a la promoció de la nàutica inclusiva, com la Regata Alzheimer, organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera i l’Associació Veles per l’Alzheimer, en la qual aquest any han participat més de dues-centes persones afectades per aquesta malaltia.

Amb la seva transformació, el Port Olímpic també ha impulsat la remodelació del Centre Municipal de Vela (CMV) conjuntament amb l’Institut Barcelona Esports (IBE), que, amb les noves instal·lacions, podrà incrementar l’activitat amb l’objectiu d’apropar la pràctica de la nàutica a la ciutadania i, especialment, als més joves.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia