El Balcó Gastronòmic del Port Olímpic defineix tres nous restaurants
Ja s'han definit deu dels onze restaurants que configuraran l'oferta del Balcó Gastronòmic, nou espai de restauració al Port Olímpic, ara en construcció, que estarà llest a finals del 2024.El Port Olímpic segueix endavant amb la configuració del nou model de restauració del Balcó Gastronòmic, un nou espai de restauració singular a la primera línia del litoral barceloní que inclourà tot tipus de gastronomies.
El detall de l’oferta culinària, que inclourà des d’opcions innovadores vinculades a la cuina de fusió fins a cuina de mercat d’arrel mediterrània, s’està definint actualment i es completarà a principis del 2024, un cop s’adjudiquin l’últim restaurant i les tres botigues gastronòmiques.
Als altres set restaurants ja adjudicats a finals de l’any 2022 se n’hi han afegit tres més. En total es disposarà de l’oferta de restauració següent:
- Cuines del món – innovació: El Tribut (nova adjudicació)
- Cuina flexitariana: Super Local (nova adjudicació)
- Cantina: Casa Carmen (nova adjudicació)
- Cuines del món – innovació: Grup Sagardi
- Cuines del món – innovació: Pantea Group
- Gastronomia blava: El Cangrejo Loco
- Cuina catalana: La Fonda del Port Olímpic
- Cuina del Mediterrani: La Barca del Salamanca
- Cuina del mar: La Taberna Gallega de Marcos
- Aperitiu: Platets
A punt per a l’estiu del 2024
Aquest mes de juliol comença la segona fase d’obres del Balcó Gastronòmic, un cop completat l’enderroc de les antigues estructures del moll de Gregal. La nova àrea ocuparà una superfície total de 24.000 metres quadrats, 8.000 dels quals per a espais de restauració.
A peu del pg. Marítim, es construiran els quatre restaurants del nivell superior que s’ubicaran en un voladís sobre el mar. Els restaurants ubicats a la cota port es comptaran amb terrasses àmplies construïdes sota les pèrgoles fotovoltaiques que presidiran la coberta del Balcó Gastronòmic. En tots els casos, la llum i la transparència en seran protagonistes.
Per facilitar l’accessibilitat entre els dos àmbits, hi haurà tres eixos verticals equipats amb escales i ascensors. A més, el non centre gastronòmic disposarà d’una connexió directa amb la platja de la Nova Icària.
La construcció del Balcó Gastronòmic s’acabarà a finals de l’estiu del 2024, coincidint amb l’inici de la Copa Amèrica de Vela, que farà del Port Olímpic la base de les competicions femenines i juvenils.