Obres de millora i renovació d'equipaments a les biblioteques municipals

30/07/2024 18:06 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona continua treballant per mantenir, renovar i millorar les biblioteques municipals, el segon servei més ben valorat pels ciutadans després dels bombers. Aquestes són les actuacions previstes d’aquí a finals d’any:

La Biblioteca Gabriel García Márquez, a Sant Martí, estarà tancada del 29 de juliol al 18 d’agost per la instal·lació de suports estructurals i la construcció d’un nou umbracle. Aquestes obres, que s’allargaran fins a mitjan octubre, transformaran l’espai exterior en una àrea funcional per a actes i exposicions.

A la Biblioteca Xavier Benguerel, a la Vila Olímpica, es realitzarà una reforma integral a la tardor. Inaugurada el 1995, necessita millores en les instal·lacions, accessibilitat i mobiliari. Aquesta reforma ampliarà l’espai i destacarà el Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil. La finalització de les obres està prevista per al desembre de 2025.

La Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, a Sant Andreu, tancarà de finals de setembre a novembre per millores en la climatització. La Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, a Horta – Guinardó, tancarà durant la tardor per reformes en les instal·lacions elèctriques i de climatització, entre altres.

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé habilitarà un espai de l’àrea infantil com a aula d’innovació STEAM, amb obres que no afectaran el servei. A la Biblioteca Jaume Fuster, a Gràcia, es renovaran les instal·lacions de sanejament i l’equipament informàtic i tècnic audiovisual de la sala d’actes. També s’efectuaran millores a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot, sense tancar al públic.

Continuen les reformes a la Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver, amb finalització prevista per al primer trimestre de 2025. Aquestes inclouen millores en instal·lacions elèctriques, enllumenat i climatització, així com l’adquisició de nou mobiliari.

Pel que fa a la transformació digital, es renovaran els equips informàtics de 17 biblioteques i s’implementarà el servei d’autopréstec en 9 més, amb tecnologia RFID per facilitar el préstec de documents.

Etiquetes associades a la notícia