‘Darrere les persianes’ a la vuitena edició de “Nosaltres: Setmana LGTBI+”, al barri de la Sagrada Família

Del 25 de setembre a l’1 d’octubre, el Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família - Josep Maria Ainaud de Lasarte organitzen la vuitena edició de “Nosaltres: Setmana LGTBI+”. En aquesta edició, dos dels actes de la programació estan basats en la novel·la gràfica 'Darrere les persianes. Breu història de les lesbianes a Barcelona', publicada per Barcelona Llibres.

04/09/2024 13:47 h

Ajuntament de Barcelona
  • Exposicions

‘Darrere les persianes’
Del 16 de setembre al 6 d’octubre
Al vestíbul del Centre Cultural Sagrada Família.
Instal·lació inspirada en el còmic Darrere les persianes, d’Isabel Franc i Rosa Navarro, que ens apropa a la quotidianitat de totes les dones lesbianes que han format part de la història de Barcelona i que, per la seva orientació sexual, van ser oblidades o silenciades pel context en què vivien. Així, mirant de fora cap endins, capgirarem la funció de les persianes, farem un petit canvi en la història que se’ns ha explicat fins ara i donarem valor a les històries particulars que han ajudat a construir la història col·lectiva.

  • Activitats

Ruta “Darrere les persianes. Recorrem la història de les lesbianes a Barcelona”,
dissabte, 28 de setembre,
a les 11.30 h
A càrrec de Maio Serrasolsas Moreno.
Us presentem una ruta sobre la història i memòria de l’activisme lesbià a Barcelona a mitjan i final del segle XX. Viatjarem en un recorregut pel Gòtic i el Raval que tractarà de la cultura, l’oci, la repressió i l’activisme que van tenir lloc als carrers de la nostra ciutat. Serà un recorregut travessat per la llei de perillositat social, la transició i, sobretot, la invisibilitat com a eix transversal.
Cal inscripció prèvia a partir del 20 de setembre, a les 9.30 h, a ccsagradafamilia.net, presencialment, o bé trucant al 934 508 917.

Més informació: Nosaltres: Setmana LGTBI+

Etiquetes associades a la notícia