Com et desplaces fins al comerç de proximitat? 9 de cada 10 barcelonins ho fan a peu

Desplaçar-se a peu és la manera més escollida per la ciutadania a l’hora d’anar a comprar, sobretot en el cas de productes habituals. Així, hi van per comprar aliments (91,5%), alimentació fresca (91,2%) i altres productes d’ús quotidià (90,1%). L’ús de la resta de sistemes de transport és molt poc rellevant. Aquestes són les principals dades que es mostren dins l’informe de l’enquesta Òmnibus Municipal de Comerç, que pregunta per al sistema de transport que utilitza la ciutadania de Barcelona per abastir-se dels productes que necessita.

19/08/2024 11:55 h

Comerç

Per la resta de compres, les menys habituals, tot i que la majoria també hi va a peu, s’utilitzen més transports. Per exemple, per comprar roba i calçat, un 50,6% va a peu, però el 27,5% utilitza transports públics (sobretot el metro amb un 16,4%). Per comprar productes de parament de la llar, anar a peu també és majoritari (40,5%), un 19% utilitza transports públics i un 15,3% privats. Per comprar productes d’oci i cultura, el 57,3% hi va a peu, i un 11,1% hi va en transport públic. I finalment pels productes d’electrònica, informàtica i telefonia el 34,2% hi va a peu, mentre un 18,6% hi va en transports públics.

L’ús dels transports públics baixa en els productes d’oci i cultura i de roba i calçat (3,8 punts i 3,5 punts respectivament) en relació amb el desembre de 2022. Totes les dades es poden consultar de forma detallada a l’Observatori del Comerç i la Restauració de la Ciutat de Barcelona

Etiquetes associades a la notícia