Punt Científic

09/03/2023 19:58 h

Ajuntament de Barcelona

El passat 2022 es va reprendre, amb un format completament renovat, el cicle Montbau Punt Científic, que és de gran importància pel que fa a la xarxa i l’acció comunitàries, ja que hi participen gran nombre de persones i entitats del barri: Escola Narcís Monturiol, Hospital Vall d’Hebron, Jordi Díaz (alias Nano), Biblioteca de Montbau Albert Pérez Baró, Revista Ressò de Montbau, Sala Polivalent de Montbau i Carmen Simon (tallerista d’escriptura creativa de la Sala Polivalent).

El cicle està format per quatre activitats anuals, de diferents formats i públics, que giren entorn la ciència:

La primera inaugura el cicle amb una sortida de vesprada a Collserola per conèixer la Flora i Fauna més característica de la Serra veïna amb un guia professional. L’activitat s’insereix dins la programació de la Festa Major i la sortida es fa amb motiu de l’efemèride del 29 de setembre: Nit Europea de la Recerca.

La segona reuneix a estudiants de l’escola Narcís Monturiol i a professionals de l’Hospital Vall d’Hebron a la Sala Polivalent, en un matí estructurat per una xerrada i un taller i amb motiu de la Setmana de la Ciència.

La tercera es du a terme durant el trimestre d’hivern i es tracta d’una xerrada amb temàtica científica que va tenir lloc el passat 14 de febrer: Dona i Ciència. Es va fer amb motiu de l’efemèride de l’11 de febrer.

I la Quarta i última activitat ocupa el temps de cinc mesos compresos entre l’abril i la Festa Major del barri. Durant el Festival Narrabau, que se celebrarà el 21 d’abril amb motiu de Sant Jordi, es presenta i inaugura un concurs de micrrorelats amb temàtica “ètica i ciència” i obert a tot al barri a partir de 18 anys. Els participants disposen de dos mesos, des de la presentació, per redactar els seus escrits que el Jurat deliberarà durant el mes de juliol i setembre. I durant la Festa Major es farà un acte d’entrega de Premis, inclòs en la programació, on es descobriran els guanyadors.