Lliurament de claus dels tretze habitatges de la nova promoció de la via Augusta

El tinent d’alcaldia i regidor de Sarrià - Sant Gervasi, Albert Batlle, i la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín, han entregat a tretze famílies i unitats de convivència les claus dels nous habitatges de protecció oficial de la promoció situada a la via Augusta, 401-403, construïda per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB). A partir d’avui els adjudicataris ja podran començar a instal·lar-s’hi.

19/11/2020 13:41 h

Clara Cardona Capdevila

 

La promoció de la via Augusta, al barri de Sarrià, la componen tretze habitatges de lloguer assequible, tretze trasters i nou places d’aparcament. Dels tretze pisos, cinc tenen 75 metres quadrats i tres habitacions, i vuit tenen 55 metres quadrats i dues habitacions. Aquests habitatges, a més, estan destinats a col·lectius diferents: tres estan reservats per a veïns del barri, quatre per a persones de menys de 35 anys, dos per a famílies monoparentals i quatre són de règim general. Aquesta promoció és una de les quatre que s’entregaran durant els propers mesos i que sumen un centenar d’habitatges en els quals viuran unes 270 persones.

En la construcció dels habitatges s’ha tingut molt en compte l’eficiència energètica. Disposen d’una instal·lació aerotèrmica que produeix aigua calenta i impulsa la calefacció, així com un sistema de ventilació higrorregulable. També destaca la façana de la via Augusta, que disposa d’una galeria penjada amb l’objectiu de protegir la privacitat dels llogaters i aïllar-los del soroll del carrer.

Es potencia l’habitatge protegit

Des del 2015 l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació, ha promogut la construcció de prop de vuit mil pisos. D’aquestes promocions, n’hi ha 73 actives, 18 de les quals estan acabades, 24 en construcció, 25 en redacció de projecte i 6 en reserva de sòl.

L’Ajuntament de Barcelona és, de fet, l’Administració pública que més ha invertit en la construcció d’habitatge protegit. Una inversió que forma part d’una estratègia més àmplia per augmentar el parc públic de lloguer de la ciutat, que fa 5 anys era només de l’1%, un percentatge per sota de la mitjana europea. Per aconseguir augmentar el parc públic i garantir el dret a un habitatge digne, s’aposta per impulsar l’habitatge públic de lloguer i amb una qualificació indefinida, per la col·laboració publicoprivada i per la recerca de solucions alternatives per fer front a les situacions d’emergència, com per exemple els allotjaments APROP. Amb tot això es vol contribuir a garantir un habitatge digne i adaptat a les necessitats de diversos col·lectius, veïnat, gent gran, joves o persones en situació d’emergència habitacional.

Etiquetes associades a la notícia