Joaquim Borràs, arxiver en cap de l'Ajuntament de Barcelona, inicia nova etapa professional

A partir del proper 1 de març, Joaquim Borràs finalitzarà la seva trajectòria professional com a arxiver en cap de l’Ajuntament de Barcelona i responsable de l’Arxiu Municipal de Barcelona durant més de 16 anys. A partir d’ara, inicia una nova etapa laboral a la Generalitat de Catalunya com a subdirector general d’Arxius i Gestió Documental al Departament de Cultura.

Algunes de les fites més rellevants que han ocorregut en el si de l’Arxiu Municipal de Barcelona des que Joaquim Borràs fos nomenat arxiver en cap l’any 2006 han estat l’aprovació, l’any 2009, de la creació de la Direcció del Sistema Municipal d’Arxius, una nova organització per atendre les necessitats d’arxiu i gestió documental als diferents àmbits de l’Ajuntament de Barcelona; l’aprovació del Reglament del Sistema Municipal d’Arxius (2010), el Reglament d’accés a la documentació municipal (2014), o el Model de gestió de documents i expedients electrònics (2020). Durant aquests anys, també s’han pogut engegar una gran quantitat de projectes, tant de gestió documental i arxiu electrònic com de difusió, que han permès donar més visibilitat a l’Arxiu i a la seva activitat habitual. Tots aquests projectes s’engloben dins les línies de treball establertes en el Pla estratègic de l’Arxiu Municipal de Barcelona, impulsat per Joaquim Borràs des del 2016.

Des de l’Arxiu Municipal de Barcelona li agraïm tota la tasca duta a terme i li desitgem molts èxits i encerts en aquesta nova etapa com a subdirector general d’Arxius i Gestió Documental.

Etiquetes associades a la notícia