La Volta Ciclista a Catalunya inaugura la seva primera edició femenina per etapes del 7 al 9 de juny

Després de quatre edicions de la reVolta com a prova d'un dia, la competició es consolida aquest any com una prova per etapes de categoria internacional UCI 2.1.

05/06/2024 11:23 h

Ajuntament de Barcelona

La Volta Ciclista a Catalunya es prepara per a una fita històrica: la primera edició de la seva cursa femenina per etapes. Aquesta evolució reflecteix el creixent compromís de la Volta amb el ciclisme femení.

Durant tres dies, del 7 al 9 de juny, Catalunya serà l’escenari de l’espectacle del millor ciclisme femení internacional.

Etapa 1: Manresa – Manresa (100,7 km)

La competició començarà el divendres, 7 de juny, amb una etapa de 100,7 quilòmetres que tindrà sortida i arribada a Manresa. Aquesta primera etapa promet ser un repte interessant per a les ciclistes, amb un recorregut que combinarà zones planes i pujades.

Etapa 2: La Seu d’Urgell – La Molina (95,7 km)

El dissabte, 8 de juny, les ciclistes afrontaran una etapa de 95,7 quilòmetres que les portarà des de La Seu d’Urgell fins a La Molina. Aquesta jornada serà clau, amb un ascens final que podria ser decisiu per a la classificació general.

Etapa 3: Molins de Rei – Barcelona (86,6 km)

La cursa culminarà el diumenge, 9 de juny, amb una etapa de 86,6 quilòmetres que anirà de Molins de Rei fins a Barcelona. Aquest recorregut final, amb un paisatge icònic i l’arribada a la capital catalana, promet ser un gran tancament per a aquesta primera edició de la Volta femenina.

Aquesta nova prova per etapes ofereix una plataforma per mostrar el talent de les millors ciclistes del món i fomentar la participació femenina en l’esport.