A punt les obres per traslladar l’escola de música de Sant Andreu a la Fabra i Coats
El recinte industrial i patrimonial de la Fabra i Coats arriba a la tercera i penúltima fase de transformació, que completarà la rehabilitació de la nau central, on es troben la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani i on es traslladarà l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu.Amb la tercera fase de rehabilitació del recinte de la Fabra i Coats es completarà el condicionament de la nau central, que actualment ocupen la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani. Després de la reforma, que té una durada prevista de dos anys i que es durà a terme al 30% de l’edifici que restava per rehabilitar, es disposarà de nous espais que permetran allotjar l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu.
A més, aquesta nova fase permetrà començar la intervenció del conjunt de maquinària i instal·lacions patrimonials de la sala de calderes i l’elaboració del projecte executiu del futur Centre d’Interpretació del Treball, que se situarà a la Nau F del recinte.
El recinte patrimonial de la Fabra i Coats està format per un conjunt d’edificis industrials rehabilitats que actualment ocupen més d’una vintena d’entitats, equipaments i serveis: la Biblioteca Ignasi Iglésias, tres centres educatius, un auditori, la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani i diversos grups i associacions, entre d’altres.
Nova distribució d’espais
L’ampliació de la superfície útil a la nau central suposarà una reordenació dels espais que ocuparan els tres equipaments i l’espai d’administració:
- Escola Municipal de Música de Sant Andreu: s’ubicarà a les plantes primera i segona de l’ala nord, on hi haurà els espais de suport a l’activitat acadèmica, i a la tercera planta, on hi haurà la Sala Blanca, un espai dedicat a audicions per a les grans agrupacions. A les plantes primera, segona i tercera de la zona est s’hi ubicaran les aules.
- Fàbrica de Creació: mantindrà la seva ubicació a les plantes baixa, primera, segona i tercera de la zona central.
- Centre d’Art Contemporani: es traslladarà a les plantes baixa, primera, segona i tercera de la zona oest.
- Espai d’administració: a la planta tercera de la zona oest.
Una reforma integral del patrimoni industrial de Sant Andreu
El projecte de rehabilitació del recinte de la Fabra i Coats va començar l’any 2010 amb l’objectiu de preservar el patrimoni industrial del districte i habilitar-hi nous espais d’ús comunitari. Un cop s’acabi la tercera fase de reforma s’abordarà la quarta i última intervenció, centrada a condicionar els entorns del recinte i acabar els espais on s’ubicarà el Centre d’Interpretació del Treball, a la Nau F.
El cost total aproximat per acabar la reforma dels espais del recinte serà de 21,6 milions d’euros, que aporten gairebé a parts iguals l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, als quals s’afegiran els 10,3 milions que es preveu que costarà la nova reurbanització del recinte. En total, el projecte íntegre de reforma tindrà un cost d’uns 31,9 milions d’euros.
Etiquetes associades a la notícia
Notícies relacionades
-
Urbanisme i infraestructuresUrbanisme i infraestructures
Continua la transformació de la Meridiana, ara fins a Navas
23/03/2021 20:31 h
-
Urbanisme i infraestructuresUrbanisme i infraestructures
La presó de Wad Ras i la de la Trinitat Vella tancaran abans del 2027
17/03/2021 13:34 h
-
Feminismes i donaFeminismes i dona
El servei de canguratge Concilia s’amplia i arriba a set barris
08/03/2021 11:05 h
-
Inversió de 30 milions per a projectes de proximitat als districtes
25/02/2021 12:09 h
-
Medi ambient i sostenibilitatMedi ambient i sostenibilitat
El veïnat de Sant Andreu fa melmelada de les seves taronges
20/02/2021 14:06 h