Els gossos pigall es remullen a la platja de gossos de Llevant

Per segon any consecutiu el Departament de Benestar Animal i la Direcció del Servei de Platges, en col·laboració amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya, reserven la platja de gossos de Llevant alguns dies durant l’estiu perquè els gossos pigall puguin gaudir d’unes hores a la platja.

20/07/2024 11:49 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Benestar Animal i de la Direcció del Servei de Platges, en col·laboració amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya, tornen a reservar la platja de gossos de Llevant perquè els gossos pigall en puguin gaudir.

Els gossos pigall fan una tasca de suport imprescindible als seus tenidors. Tanmateix, també necessiten una estona d’esbarjo. És per aquest motiu que s’ha mantingut l’acord de l’any passat i se’ls ha reservat la platja de gossos de Llevant entre les 8.30 i les 10.30 hores el 20 de juliol, el 3 d’agost i el 7 de setembre.

La platja de gossos de Llevant

Es tracta d’un espai destinat als usuaris amb gossos que està obert durant tota la temporada alta, cada dia de la setmana, entre les 10.30 i les 19.30 hores. Se situa a l’extrem de la platja de Llevant i consta d’uns 1.500 metres quadrats on hi poden haver un total de 120 gossos. La temporada del 2023 van visitar aquest espai 12.560 cans.

En aquesta zona de la platja de Llevant se situen diversos informadors que s’encarreguen d’explicar la normativa d’ús de l’espai, atenen les consultes dels usuaris i controlen el xip dels animals (es tracta d’un requisit essencial per utilitzar les instal·lacions). A més, es fan serveis de neteja manual tant al matí com a la tarda a la zona de la sorra, a l’espigó, a les passeres de fusta i a l’aparcament. Durant la nit també es duu a terme una neteja mecànica amb tractor que ajuda a airejar la sorra.

Podeu consultar el grau d’ocupació de la platja durant els mesos d’estiu al web de banys i platges de l’Ajuntament de Barcelona.