Biennal de Pensament 2024: nova data i primers noms confirmats

Del 8 al 13 d’octubre la ciutat esdevindrà una plaça pública oberta al debat. Amb el lema “L’endemà de tot”, la quarta edició de la Biennal aplega noms coneguts de la cultura i el pensament que debatran els reptes de les ciutats i el futur de la democràcia. Tot, en espais públics, gratuïts i oberts a tota la ciutadania.

15/07/2024 16:42 h

Ajuntament de Barcelona

El programa de la Biennal de Pensament 2024 s’emmarca dins la plataforma Capital Europea de la Democràcia, un any d’activitats sobre innovació democràtica i participació, i, per tant, els tallers, els debats i les conferències de la Biennal tractaran els reptes als quals s’enfronten les ciutats del nostre temps, però també el futur de la democràcia, la globalització, l’ecologia o la desigualtat.

El comissariat d’aquesta quarta edició està integrat per Xavier Fina, Mar Rosàs, Raül Garrigasait i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Grans noms de la literatura, la ciència, la sociologia o l’antropologia debatran assumptes com els usos i abusos de la memòria i la nostàlgia, reivindicaran formes de viure compatibles amb l’existència a la Terra i ens parlaran sobre un humanisme obert a la diversitat, la llibertat i la cura.

Entre els convidats a la Biennal hi ha l’artista plàstic, escriptor, pensador i mil coses més Perejaume. Aquest artista i poeta ha donat vida a un sistema artístic propi i crític amb la globalització, que té molt a veure amb les formes de la vida rural. La seva aposta pel decreixement ja queda clara en els títols de les dues últimes exposicions que ha protagonitzat: “Deixar de fer una exposició” i “Ai, Perejaume, si veies la munió d’obres que t’envolten no en faries cap de nova!”.

Encara hi trobareu més noms destacats de la cultura contemporània, molts dels quals convocats pel CCCB, com la premi Nobel de Literatura de l’any 2009, Herta Müller, novel·lista, poeta i assagista alemanya que va néixer a Romania i ha parlat en moltes obres sobre la vida a la Romania dels Ceausescu.

La periodista, escriptora i documentalista brasilera Eliane Brum, els reportatges de la qual han estat reconeguts amb tota mena de premis internacionals, i Zadie Smith, l’escriptora i assagista britànica que segur que coneixeu per obres com la novel·la multigeneracional i multiètnica Dents blanques o la mirada irònica al món d’avui que és Sobre la belleza són altres de les convidades convocades.

Aquests són només alguns dels molts convidats i convidades que hi participaran, entre els mesos d’octubre i novembre. Per més informació, consulteu el web de la Biennal de Pensament.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia