Parades intel·ligents i IA per millorar la circulació, els projectes guanyadors del repte d’innovació urbana

Ja hi ha guanyadors del repte d’innovació urbana per millorar l’eficiència de la xarxa de bus. Les dues propostes guanyadores rebran prop de 200.000 euros per fer una prova pilot que n’avaluï la viabilitat.

26/06/2024 14:45 h

Ajuntament de Barcelona

El repte per potenciar l’eficiència de la xarxa d’autobusos va ser una iniciativa conjunta amb la Fundació BIT Habitat, Transports Metropolitans de Barcelona i Fira de Barcelona.

Convertir parades en centre de dades

La solució de l’empresa canadenca Buspas permetria que les parades de bus oferissin informació i dades en temps real sobre la xarxa de bus i l’entorn viari. Al mateix temps, la parada proporciona a l’operador informació en temps real per millorar el servei.

Intel·ligència artificial per millorar la circulació al carril bus

La segona proposta guanyadora, de l’empresa americana Hayden AI, utilitza la visió per ordinador, càmeres i sensors amb connectivitat 5G per protegir els carrils bus i les parades. El sistema estarà instal·lat a l’interior dels autobusos, protegit de les condicions meteorològiques. L’objectiu és utilitzar les dades per entendre com l’ocupació de les parades i els carrils afecta el funcionament del transport públic i optimitzar-ne la velocitat.

Les dues solucions compleixen el reglament de protecció de dades europeu.

El repte d’innovació urbana va rebre un total de 25 propostes nacionals i internacionals.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia