Entrar a l’Espai C és entrar a Misiones aquesta tarda assolellada de febrer. El sol entra pels finestrals i escalfa una mica més del que seria normal per aquesta època de l’any. A fora, una puput, un ocell que també podríem trobar a la selva argentina, està fent niu a l’edifici del davant. De fons, Anita García ha posat el so d’un ruixat tropical que ve de gust escoltar. A les parets hi ha retrats d’Horacio Quiroga que ha fet Gonzalo Elvira, frottages de plantes, dibuixos d’ombres fets amb infusió de mate i animals fantàstics que han creat els nens i nenes de 3r i 4t de Primària que participen en l’Espai C.
Ja des principis de curs, l’Anita i en Gonzalo van decidir partir del llibre “Cuentos de la selva” i iniciar així un diàleg entre les seves pràctiques artístiques: la de l’Anita, que té com a focus d’interès la sostenibilitat i la natura, i la d’en Gonzalo, l’obra del qual implica una recerca historicosocial. Els contes de Quiroga, ambientats a la selva de Misiones, Argentina, han sigut el detonant per a una sèrie de propostes que s’han anat desenvolupant els dimarts i els divendres a l’Espai C.
La sessió d’avui ha tingut com a protagonistes els anigetals, uns éssers que estan deixant de ser animals per convertir-se en plantes, que han dissenyat els infants amb collages de fotocòpies d’espècies originàries de la selva de Misiones i plantes que es troben al pati de l’escola. Després, han explicat quins superpoders tindrien els anigetals que han inventat: caminar sobre l’aigua, fer-se molt i molt petit, tenir molta força… “Per la setmana que ve, diu l’Anita, podríem pensar superpoders que no només ens protegissin dels depredadors sinó que tinguessin utilitat per a tota la comunitat?”