Qui investiga les plantes?

Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)

Tipus

Xerrada

Durada

60

Places

30

Nivell

1r d'ESO

2n d'ESO

3r d'ESO

4t d'ESO

La vida secreta de l’investigador de plantes és un projecte fotogràfic liderat des del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) que divulga la recerca en biologia vegetal, alhora que busca trencar els estereotips associats a aquesta feina. La paraula “secreta” no vol dir que tinguem res a amagar, sinó que fa referència a la desconeixença sobre què fem i qui som a la vida real els científics i les científiques de plantes. 

El projecte engloba una exposició fotogràfica sobre el dia a dia del personal investigador jove dins i fora del laboratori, un conjunt d’entrevistes que aborden els mites i les veritats que envolten els biòlegs i les biòlogues de plantes, i una pàgina web dedicada al món de la recerca en el camp de la biotecnologia de plantes.

Descobreix-ne més a la web del projecte i a les xarxes socials X i Instagram!

Qui investiga les plantes? Vols acollir l’exposició fotogràfica i rebre una xerrada divulgativa del personal investigador al CRAG?

Durant el curs escolar 2024-2025, podràs acollir de manera gratuïta al teu centre educatiu l’exposició fotogràfica sota el nom Qui investiga les plantes?, ampliada amb retrats de nous investigadors i investigadores. Una gran oportunitat per apropar l’alumnat de secundària a la ciència de plantes tot trencant estereotips.

Mentre hi hagi l’exposició al centre educatiu, s’oferirà una xerrada divulgativa a l'alumnat d’ESO per part de personal investigador del CRAG, que compartirà la seva recerca i les seves motivacions per fer ciència. Volem destacar la necessitat de la investigació agrigenòmica per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (Fam zero, Salut i Benestar...), així com la importància de la multidisciplinarietat en la recerca: biologia, matemàtiques, enginyeries, informàtica... tots els perfils aporten el seu gra de sorra!

L’exposició es pot sol·licitar durant el 1r o 2n trimestre del curs 24-25, escrivint un correu a communication@cragenomica.es. Els instituts que acullin l'exposició es comprometen a enviar al CRAG fotografies de l’exposició, un cop aquesta muntada al centre educatiu.

La xerrada serà en format presencial en el CRAG, amb data i horari a convenir amb el centre educatiu, i cal fer la sol·licitud a través de la plataforma Escolab. L'idioma de la xerrada del 1r trimestre serà en anglès (data a convenir entre el 30 de setembre i el 29 de novembre) i l'idioma de la xerrada del 2n trimestre serà en castellà (data a convenir entre el 27 de gener i el 21 de març). 

Sobre el projecte

Aquest projecte va ser dissenyat i liderat el 2017 per la investigadora postdoctoral al CRAG Michela Osnato, en col·laboració amb una fotògrafa (Carla Sedini), un il·lustrador i un estudi creatiu, amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación, i del programa Centros de Excelencia Severo Ochoa - Agencia Estatal de Investigación.

Objectius de desenvolupament sostenible

Dates disponibles

Del 30/09/2024 al 21/03/2025

Registra't

Estic informat/ada de la política de protecció de dades i dono el meu consentiment al tractament de les meves dades de caràcter personal per a la finalitat descrita. Recordeu que podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment.*