Desxifrant el Planeta: La Revolució de la Intel·ligència Artificial en l'Observació de la Terra

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona ETSETB - UPC Telecos

Tipus

Xerrada

Durada

60

Places

30

Nivell

1r de Batxillerat

2n de Batxillerat

En aquesta xerrada, parlarem de com la intel·ligència artificial (IA) està canviant la manera com observem i entenem el nostre planeta. La IA és com un cervell artificial que pot aprendre i prendre decisions, i s’utilitza en moltes coses, com els telèfons intel·ligents i els cotxes autònoms.

Gràcies a la IA, podem processar i analitzar imatges i dades de la Terra de manera més ràpida i precisa. Això ens ajuda a veure canvis en el medi ambient, com la desforestació (quan es talen arbres), la urbanització (quan es construeixen ciutats) i els efectes del canvi climàtic (com el desglaç de les glaceres).

Amb la IA, podem detectar canvis ambientals, millorar la gestió de recursos com l’aigua per al regadiu en l’agricultura, i predir desastres naturals com incendis forestals o inundacions. 

Un grup de recerca a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) utilitza la IA per a projectes com el AI4Water, que millora l’ús de l’aigua en l’agricultura i la predicció d’incendis, per saber quines zones del bosc podrien cremar-se.

En resum, la IA és una eina molt potent que ens ajuda a cuidar millor el nostre planeta. Amb aquesta tecnologia, podem prendre millors decisions per mantenir la Terra saludable i sostenible per a tothom.

S'ofereixen dues sessions: una en el quadrimestre de tardor (octubre-gener) i una altra en el de primavera (febrer-maig). Horari a convenir.

*Peu de pàgina: la imatge és Barcelona observada pel satèl·lit Sentiel-2 de l’Agència Espacial Europea ESA.

Objectius de desenvolupament sostenible

Dates disponibles

Del 07/10/2024 al 30/05/2025

Registra't

Estic informat/ada de la política de protecció de dades i dono el meu consentiment al tractament de les meves dades de caràcter personal per a la finalitat descrita. Recordeu que podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment.*