Desxifrant el Planeta: La Revolució de la Intel·ligència Artificial en l'Observació de la Terra
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona ETSETB - UPC Telecos
Xerrada
60
30
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat
En aquesta xerrada, parlarem de com la intel·ligència artificial (IA) està canviant la manera com observem i entenem el nostre planeta. La IA és com un cervell artificial que pot aprendre i prendre decisions, i s’utilitza en moltes coses, com els telèfons intel·ligents i els cotxes autònoms.
Gràcies a la IA, podem processar i analitzar imatges i dades de la Terra de manera més ràpida i precisa. Això ens ajuda a veure canvis en el medi ambient, com la desforestació (quan es talen arbres), la urbanització (quan es construeixen ciutats) i els efectes del canvi climàtic (com el desglaç de les glaceres).
Amb la IA, podem detectar canvis ambientals, millorar la gestió de recursos com l’aigua per al regadiu en l’agricultura, i predir desastres naturals com incendis forestals o inundacions.
Un grup de recerca a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) utilitza la IA per a projectes com el AI4Water, que millora l’ús de l’aigua en l’agricultura i la predicció d’incendis, per saber quines zones del bosc podrien cremar-se.
En resum, la IA és una eina molt potent que ens ajuda a cuidar millor el nostre planeta. Amb aquesta tecnologia, podem prendre millors decisions per mantenir la Terra saludable i sostenible per a tothom.
S'ofereixen dues sessions: una en el quadrimestre de tardor (octubre-gener) i una altra en el de primavera (febrer-maig). Horari a convenir.
*Peu de pàgina: la imatge és Barcelona observada pel satèl·lit Sentiel-2 de l’Agència Espacial Europea ESA.
Objectius de desenvolupament sostenible
Identifica't
Centre educatiu
Encara no ets usuari?
Centre de recerca
Ets un usuari d’un centre de recerca ja registrat?
Iniciar sessióVols donar d'alta el teu centre de recerca?
Completa el formulari