Desxifrant el Planeta: La Revolució de la Intel·ligència Artificial en l'Observació de la Terra
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona ETSETB - UPC Telecos
Xerrada
60
30
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

En aquesta xerrada, parlarem de com la intel·ligència artificial (IA) està canviant la manera com observem i entenem el nostre planeta. La IA és com un cervell artificial que pot aprendre i prendre decisions, i s’utilitza en moltes coses, com els telèfons intel·ligents i els cotxes autònoms.
Gràcies a la IA, podem processar i analitzar imatges i dades de la Terra de manera més ràpida i precisa. Això ens ajuda a veure canvis en el medi ambient, com la desforestació (quan es talen arbres), la urbanització (quan es construeixen ciutats) i els efectes del canvi climàtic (com el desglaç de les glaceres).
Amb la IA, podem detectar canvis ambientals, millorar la gestió de recursos com l’aigua per al regadiu en l’agricultura, i predir desastres naturals com incendis forestals o inundacions.
Un grup de recerca a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) utilitza la IA per a projectes com el AI4Water, que millora l’ús de l’aigua en l’agricultura i la predicció d’incendis, per saber quines zones del bosc podrien cremar-se.
En resum, la IA és una eina molt potent que ens ajuda a cuidar millor el nostre planeta. Amb aquesta tecnologia, podem prendre millors decisions per mantenir la Terra saludable i sostenible per a tothom.
S'ofereixen dues sessions: una en el quadrimestre de tardor (octubre-gener) i una altra en el de primavera (febrer-maig). Horari a convenir.
*Peu de pàgina: la imatge és Barcelona observada pel satèl·lit Sentiel-2 de l’Agència Espacial Europea ESA.
Objectius de desenvolupament sostenible



Dates disponibles
Del 07/10/2024 al 30/05/2025
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC
AC