Vés al contingut

Afectacions de la mobilitat per la pavimentació de la plaça de Tetuan

Els caps de setmana del 25 i 26 de maig i de l’1 i 2 de juny les actuacions de pavimentació de la plaça de Tetuan comportaran talls i afectacions de la mobilitat en aquesta zona, incloent-hi els ramals d’accés i sortida de la Gran Via i del passeig de Sant Joan. És una nova actuació en el marc del Pla de manteniment integral per mantenir l’espai públic en bon estat.

..
23/05/2024 - 11:34 h - Mobilitat i transports Ecologia Urbana

Cap de setmana del 25 i 26 de maig

Aquests dies es treballarà en el costat de muntanya de la plaça de Tetuan, de manera que el carril d’aquest costat quedarà tallat, així com els ramals d’accés i sortida de la Gran Via i el passeig de Sant Joan. La circulació de vehicles per la banda de mar estarà habilitada.

A la Gran Via, la circulació en sentit Llobregat es desviarà pels carrers de Roger de Flor, Diputació i Bailèn, amb reincorporació al lateral de muntanya de la Gran Via. En sentit Besòs, de la plaça de Tetuan quedaran tres dels quatre carrils de circulació, a la Gran Via, a partir de la cruïlla amb el carrer de Girona i fins a la cruïlla amb el carrer de Bailèn. També quedarà tallat el gir en sentit pujada des de la Gran Via cap al passeig de Sant Joan, i per continuar en aquesta direcció els vehicles hauran de girar pel carrer de Sicília.

Els trams del passeig de Sant Joan entre el carrer de la Diputació i la plaça de Tetuan estaran tallats al trànsit, amb accés únicament per al veïnat i serveis. Els vehicles es desviaran pels carrers de Casp, Roger de Flor i Diputació, en sentit pujada, i pels carrers de la Diputació, Bailèn i Casp en sentit baixada. Les afectacions obligaran a desviar les línies de bus 7, H12, D50, 19, V19, 6 i 54 i quedaran anul·lades les parades Pg. Sant Joan – Diputació i Pl. Tetuan – pg. Sant Joan (315 i 317).

Pel que fa a la circulació de bicicletes, es tallarà el carril bici de la Gran Via, entre els carrers de Girona i Sicília, que es desviaran pels carrers de Girona, Diputació o Consell de Cent i Nàpols o Sicília. També quedarà tallat el carril bici del passeig de Sant Joan, en el tram comprès entre el carrer de la Diputació i la banda de mar de la plaça de Tetuan. El desviament, en sentit pujada, serà pels carrers d’Ausiàs March, Girona, la Gran Via i Consell de Cent, i, en sentit baixada, pels carrers de la Diputació i Girona.

Cap de setmana de l’1 i 2 de juny

Els treballs se situaran a la banda de mar de la plaça de Tetuan i als ramals d’accés i sortida de  la Gran Via i del passeig de Sant Joan. Dissabte quedarà un únic carril de circulació pel costat de mar i un carril pel costat de muntanya, i diumenge només hi haurà un carril de circulació pel costat de muntanya.

A la Gran Via, les afectacions començaran a la cruïlla amb el carrer de Roger de Llúria, on es perdrà el carril esquerre, que serà de gir obligatori en sentit muntanya. Passada la cruïlla amb el carrer de Bailèn es mantindran dos carrils per cada costat de la plaça de Tetuan en sentit Besòs. La circulació del lateral de mar de la Gran Via es tallarà al carrer del Bruc, on només podran accedir el veïnat i serveis. El desviament es farà pels carrers de Casp i de Roger de Flor. També es tallarà el gir en sentit pujada des de la Gran Via cap al passeig de Sant Joan, i els vehicles hauran de continuar per la Gran Via fins al carrer de Sicília. Finalment, els trams del passeig de Sant Joan entre el carrer de Casp i la plaça de Tetuan estaran tallats al trànsit, però es mantindrà el pas per al veïnat i serveis.

Pel que fa al transport públic, les línies de bus 7, H12 i X1, que circulen per la Gran Via, es desviaran pels carrers de Bailèn, Casp i Roger de Flor per, posteriorment, reincorporar-se a la Gran Via. Les afectacions obligaran a desviar també les línies de bus 7, H12, D50, 19, V19, 6 i 54, i les parades Pg. Sant Joan – Diputació i Pl. Tetuan – pg. Sant Joan (315 i 317) quedaran anul·lades durant els treballs.

Pel que fa a la circulació de les bicicletes, es tallarà el carril bici del passeig de Sant Joan al tram entre la plaça de Tetuan i el carrer de Casp.

Pavimentacions en el marc del Pla de manteniment integral

És una de les actuacions de pavimentació previstes en el Pla de manteniment integral, en el marc del Pla Endreça, que preveu renovar 600.000 metres quadrats d’asfalt fins al 2028, amb un pressupost de 28,9 milions d’euros.

Es tracta d’actuacions planificades i preventives arreu de la ciutat per evitar les incidències i el deteriorament de l’espai públic. També s’han pavimentat altres vies importants de la ciutat com la rambla de Catalunya, la via Júlia o zones dels barris del litoral.