Barcelona Cultura

Apropem la cultura als barris. Propostes de cinema, música en directe, circ, teatre, dansa, art i pensament. Entrada gratuïta

200.000 dones

Cia. Cándida

Teatre

Edat recomanada: Públic general

Un total de 200.000 bruixes van ser torturades i condemnades a mort a Europa entre els segles XVI i XVII. La raó? Se les acusava de provocar epidèmies, gelades i morts sobrenaturals, guiades pel diable. La Joana, la Jaumeta i la Felipa, llevadora, remeiera i pagesa, comparteixen una mateixa preocupació i una por, ser acusades, elles també, de bruixeria pels seus oficis segons un llibre aprovat pel papa. 
Aquelles 200.000 mortes eren bruixes o simplement dones?
200.000 dones és una obra que narra la història amagada d’aquest feminicidi europeu brutal, amb conseqüències que, en paraules de les autores, "es palpen en l’actualitat, en una societat en la qual la dona ha de complir el rol que se li assigna i és castigada si se'n surt".
Les tres protagonistes, interpretades totes per l’actriu Anna Tamayo, seran la cara visible d’una història invisible que vol donar veu a aquelles dones a les quals se’ls va arrencar a la forca. 
 

Recomanada per a majors de 18 anys.

Cia. Cándida

L'actriu, creadora teatral, directora i dramaturga Anna Tamayo és l'ànima de Cia. Cándida, però no treballa sola: s'envolta d'altres artistes que la inspiren en els processos creatius de la companyia. Algunes de les seves col·laboradores habituals són l'Ángela Palacios, escriptora, actriu i directora; l'Alba Rubió Pons, compositora, música i cantant; la Marta Méndez Álvarez, il·luminadora i actriu creadora, i moltes més artistes. Però de totes elles n'hi ha una que sempre és present i que forma part dels orígens de la companyia: la Mercè Alegre Bastida, art terapeuta, escriptora, artista plàstica i il·lustradora.

Cándida, títol del primer espectacle que van produir, dona nom a la companyia. Es tracta d'un sol íntim i canalla on l'Anna Tamayo explica, canta i balla la seva experiència personal amb els fongs vaginals, una confessió íntima que es transformava en un espectacle irreverent, emotiu i alliberador.

200.000 dones, la segona proposta de la companyia que va formar part del Barcelona Districte Cultural, és una obra que narra la història amagada d’un feminicidi europeu brutal amb conseqüències que es palpen en l’actualitat: la persecució, tortura i condemna de 200.000 dones acusades de bruixeria a l'Europa dels segles XVI i XVII.

Després de Tornar a casa, el primer espectacle familiar de la companyia, la Cia. Cándida estrena Mi madre en bragas, obra que presenten a la 15a temporada del circuit.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots