A partir de l’any 2018 l’Ajuntament va posar en marxa una nova línia de subvencions per a inversions en establiments de música en viu que s’ha dut a terme cada any excepte el 2020, en què es va dur a terme una convocatòria específica d'inversions COVID.
La finalitat d’oferir aquestes subvencions és cooperar en la millora, la modernització i l’adequació a les normatives vigents dels establiments de música en viu de la ciutat de Barcelona, sobretot en les inversions relatives a obres de seguretat, insonorització, accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, així com en els estudis d’impacte acústic i la instal·lació de limitadors-enregistradors de nivells sonors.
Durant aquests anys les convocatòries s’han estructurat en tres modalitats, d’acord amb les tipologies dels establiments:
- Modalitat A – Espais Cultura Viva. Espais de petit format, de proximitat i amb un paper d’articulació social, amb aforament inferior a 150 persones, que duen a terme una programació cultural estable vinculada amb la música en directe, les arts escèniques o qualsevol manifestació vinculada a l’art contemporani i la cultura popular, i que tenen un paper d’articulació social al territori, entenent la diversitat com un element fonamental. Promouen la interacció amb diferents institucions, entitats o col·lectius que tenen per objecte la participació cultural descentralitzada arreu de la ciutat de Barcelona, amb projectes que posen en valor processos creatius i artístics que es desenvolupen de manera propera al públic.
- Modalitat B – Espais de petit format, amb capacitat inferior a 150 persones, com bars, cafeteries, restaurants, espais de difusió cultural o altres similars, que volen adequar el local per oferir música en viu amplificada.
- Modalitat C – Espais de mitjà i gran format, com sales de concerts, sales de festa, bars musicals, discoteques o similars, amb capacitat superior a 150 persones o més que ofereixen o volen oferir música en viu amplificada.
En el cas dels Espais Cultura Viva, l’import màxim subvencionable per a cada sol·licitud era de 50.000 euros. I els beneficiaris havien de complir alguna de les següents condicions:
- Disposar d’una llicència que els permeti oferir música en viu.
- Estar en tràmit d’obtenir una llicència que els permeti oferir música en viu.
- Tenir previst elaborar un estudi d’impacte acústic per conèixer els requeriments necessaris per obtenir la llicència que els permetrà oferir música en viu.
Si voleu més informació al respecte, podeu consultar la convocatòria del 2021.