Ràdio Fabra és un equipament obert a tothom, un recurs compartit que permet la participació de residents, projectes, artistes, col·lectius i també d’estudiants. Per això, durant els mesos de febrer i març han passat per l’estudi alumnes de diferents escoles i instituts de la ciutat per conèixer tots els aspectes relacionats amb aquest mitjà de comunicació instantani i efectiu que estimula la imaginació de les oients i que tant enamora.
El primer grup d’alumnes a visitar els estudis de Ràdio Fabra va ser el de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV). Van rebre una xerrada d'introducció de la Fabra i Coats i una visita guiada per les instal·lacions de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona i en concret de Ràdio Fabra, amb una petita demostració tècnica i el coordinador de la ràdio, Christian Len, va aprofitar per a explicar-los els secrets perquè tot vagi sobre rodes.
Ràdio Fabra també va rebre la visita d’un grup d’alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Doctor Puigvert molt especial. Aquesta colla va realitzar un procés creatiu al voltant de l’exposició de Lúa Coderch, una artista catalana d’origen peruà que actualment viu i treballa a Barcelona i en volien deixar constància. Per això, van gravar el pòdcast titulat: "El despertar de les bèsties", on indaguen i s'endinsen en l’art contemporani des de dins.
Link al pòdcast: https://www.barcelona.cat/fabraicoats/ca/radio-fabra/noticies/el-despertar-de-les-besties-un-proces-collectiu-amb-alumnes-de-linstitut-dr
L’alumnat de primer i segon de l’Institut Vapor de Fil no es van voler perdre l'oportunitat tampoc! En el marc del taller "Fem news", els i les estudiants van passar pels micròfons de Ràdio Fabra per registrar el programa "Un fil de ràdio" en el qual van fer un recorregut per la història de la ràdio fins a l'actualitat.
Link al pòdcast: https://www.barcelona.cat/fabraicoats/ca/radio-fabra/programes/radio-fila/un-fil-de-radio
Al llarg del primer trimestre d’aquest 2023, els alumnes de segon de batxillerat de l’Institut Martí Pous també han passat per Ràdio Fabra per gravar un pòdcast. En aquest cas, per parlar sobre cinema i els seus gèneres cinematogràfics. que hi ha, la importància de saber classificar-los amb uns patrons, exemples de diversos gèneres amb un exemple i una mica d’opinió. No us el perdeu!
Link al pòdcast: https://www.barcelona.cat/fabraicoats/ca/radio-fabra/programes/tot-cinema/generes-cinematografics