Aquest estiu vam fer una passejada des de l'antic barri de Can Tunis fins al Far de Montjuïc per compartir els records de les persones que hi van viure i per reconstruir a peu els fragments d'aquest barri pràcticament deshabitat, que acull camions endormiscats, pedres i gavines.
Durant la passejada vam compartir material d'arxiu amb el relat de les vivències i experiències d'antics veïns i veïnes del barri, i les vam anar vinculant amb memòries recents de la lluita per a la preservació del santuari ecològic del Far de Montjuïc o en la futura arribada de nou veïnat al barri de la Marina. "Ens sembla molt important poder treballar des de les memòries comunitàries i populars formes d'enfortiment i de resistència del teixit social per poder rellegir el territori", assegura Marta Vallejo de la Xarxa de Comunitats de Memòria.
Aquesta activitat forma part del projecte Memòria Viva que s'engloba dins del programa Cultura Viva. Una eina per posar en comú el passat de Barcelona a través de processos col·lectius de creació cultural. "En realitat la memòria no ens ha de servir tant per saber qui som i d'on venim, com per saber qui volem arribar a ser", recalca Francisco Rubio de la Xarxa de Comunitats de Memòria.