En el marc de la festa major de Barcelona, arriba la quarta edició del BAM Cultura Viva. El festival se celebra els dies 24, 26 i 27 al recinte Fabra i Coats i barreja actuacions i activitats, com la Fira del Disc Independent posant en valor la funció comunitària dels segells discogràfics independents o audicions col·lectives organitzades per la comunitat del Discofòrum.
Ja no és novetat i un any més el BAM Cultura Viva es presenta amb una oferta musical i artística ben diversa però amb un tret comú: la proximitat i l'originalitat. Aquesta oferta no és banal, s'ha elaborat mitjançant un procés col·lectiu d'escoltes de propostes musicals i altres propostes relacionades amb la música que es van presentar a una convocatòria oberta. Una convocatòria on qualsevol banda podia participar, així es començava a pensar el cartell d’un festival obert a tothom.
Aquesta manera de fer, col·lectiva, no es limita a la programació, sinó que es fa extensiva a tota l'organització del BAM Cultura Viva. Un festival fet amb consciència i responsabilitat social. Pensat des del més mínim detall per tot un conjunt de persones d'àmbits diferents que aporten la seva perspectiva i visió a com hauria de ser una festa major que va més enllà. Així s'enriqueix un festival sense directors ni comissaris sinó fet per una comunitat entusiasmada.
Una festa major sostenible i inclusiva que té en compte els valors de les empreses que hi treballen, que té en compte els drets laborals d'artistes, mànagers, tècnics i tècniques, que té en compte la comunicació i difusió que se’n fa, treballant-la de manera col·laborativa i distribuïda. D’aquesta comunicació col·laborativa n’ha sorgit un podcast dirigit i presentat pel periodista i músic Edi Pou amb el qual pots descobrir l’essència del festival i que t’ho expliquin ni més ni menys que les mateixes persones que l’han pensat i organitzat.
Així s’ha gestat el BAM Cultura Viva, un festival impulsat per col·lectius de la ciutat i l’Ajuntament de Barcelona, la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum i organitzat per veïnat de la ciutat amb una especial sensibilitat per la creació comunitària i la música. Un col·lectiu que cada edició s’amplia i s’enriqueix de noves participants. Aquest any ja està tot cuinat però l’any que ve, tu també hi pots participar!