El projecte comunitari “Receptes ‘al borde de un ataque de buen gusto’” neix de la vida quotidiana del Casal de Barri La Pau: els grups de gimnàstica de gent gran s’havien acostumat a compartir dolços que portaven sovint les seves integrants. La necessitat de seguir mantenint vincles durant el confinament va servir per començar a crear un receptari comunitari que compartien per via digital (per correu electrònic i WhatsApp) i que segueix avui dia en marxa, esperant convertir-se, també, en una publicació en paper.
Tot i que sembla inversemblant, hi ha dies mundials del llegum, la tonyina, les croquetes, els pistatxos, etcètera. El grup del receptari comunitari va decidir basar-se en aquests dies per dinamitzar i ordenar les receptes, fan convocatòria a tots els usuaris i les usuàries del casal, i ara és una activitat més enllà dels grups de gent gran.
El projecte també pretén ser un pont d’intercanvi de cultures, sent la cuina un acte universal i, per descomptat, aquest any en què Barcelona és la capital de l’alimentació sostenible, apostar per una cuina sana i sostenible.
I què es comparteix? Com explica la Lídia Martos, dinamitzadora del Casal de Barri La Pau, per cada dia internacional es demana “la recepta que més ha triomfat a casa amb l’ingredient en qüestió, la resta d’ingredients i una fotografia del resultat, servit en un plat o a la mateixa olla”.
A banda d’intercanviar les receptes per correu electrònic o xat, ja han començat a fer tallers presencials que es preveu que seran un punt de trobada important del casal, a partir de la tardor. En aquesta segona fase es crearà un grup motor per impulsar la creació d’una revista, per arribar a més gent i eixamplar aquest espai que ha generat tan bona acollida.