La Regata Cultural porta la música al Port Olímpic amb el Bluejazz by Festival de Jazz de Barcelona

Del 14 de setembre al 13 d’octubre, el moll de Mestral del Port Olímpic serà escenari de vuit actuacions, dins la programació de la Regata Cultural.

..
10/09/2024 - 16:32 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

La Regata Cultural porta la música al Port Olímpic, un renovat espai públic barceloní que acollirà les vuit actuacions musicals del Bluejazz by Festival de Jazz de Barcelona. Totes són en la franja horària dels migdies (estan programades a les 12.30 h), en una línia musical de concerts vermut.

És una programació especial de la Regata Cultural, el conjunt d’esdeveniments culturals que acompanyen la celebració a Barcelona de la Copa Amèrica de navegació. El Bluejazz, que té molt a veure amb les regates de joves i dones (UniCredit Youth i Puig Women’s America’s Cup) s’estrenarà el dissabte 14 de setembre amb l’actuació de l’Antonio Lizana Quintet (a la fotografia); diumenge, el relleu l’agafarà el Pau Figueres Trio. El cantaor Antonio Lizana presentarà les cançons del seu darrer treball, titulat Vishudda, mentre que el guitarrista i compositor Pau Figueres estrenarà les peces que ha compost pacientment aquests últims cinc anys.

Després d’una pausa durant les festes de la Mercè, en què l’espai acollirà part de la programació del festival Mercè Arts de Carrer, els vermuts musicals es reprendran el dissabte 28 de setembre amb la formació Campisi-Arcarazo-Parramon feat. Rossy, en un cap de setmana que es tancarà el diumenge 29 de setembre amb l’Eva Fernández Trio.

En el primer concert, la formació presentarà Somewhere, un treball molt personal que es mou entre l’estètica dels grans referents del jazz i una visió contemporània d’aquest estil. La saxofonista, cantant i compositora Eva Fernández, en canvi, proposarà un viatge sonor per alguns dels temes que l’han acompanyada els darrers anys, incloent-hi cançons en primícia del seu proper disc, ¿Cómo llamar a esto?, que es publicarà pròximament.

La següent actuació l’oferiran Carme Canela amb Onca (5 d’octubre) i la Barcelona Jazz Orquestra (6 d’octubre). Canela celebrarà els vint-i-cinc anys del seu disc Cravo e Canela, mentre que la Barcelona Jazz Orquestra, la big band estable i professional més antiga de Catalunya, farà sonar el millor jazz clàssic.

Finalment, el cap de setmana del 12 i 13 d’octubre actuaran Andrea Motis amb Barcelona Gospel Messengers (dissabte 12) i Munir Hossn & ‘Elas’ (diumenge 13). Motis pujarà a l’escenari amb un cor de dotze veus i un repertori ben divers que inclou autors com Nina Simone, Billy Strayhorn, Carole King, Jacob Collier, Marvin Gaye i Maurice White, entre d’altres.

El cicle el tancarà Musin Hossn & ‘Elas’, amb una actuació en la qual sonaran ritmes del món, amb parada especial al Brasil, Cuba i el continent africà.

La Regata Cultural de la Copa Amèrica ofereix una finestra a la creativitat artística de Barcelona, en un programa d’activitats gratuït i obert a la ciutadania. Consulteu-lo de manera íntegra al web de la Regata Cultural.

Més informació