Estrenat el Camp Municipal de Criquet de Montjuïc

El nou Camp Municipal de Criquet de Montjuïc ha obert les portes aquest cap de setmana, 20 i 21 d'abril, amb la celebració de la primera fase de la Lliga Nacional Femenina de Criquet, on juga l'equip Criquet 11 format per un grup de noies del Raval, el Poble-sec, la Trinitat Vella, Badalona i Santa Coloma. La seva proposta per adaptar l'antic Camp Municipal de Futbol Julià de Capmany va ser la més votada als Pressupostos Participatius de Barcelona.

..
19/04/2024 - 13:41 h - Esports Districte de Sants-Montjuïc

El nou Camp Municipal de Criquet de Montjuïc acollirà tots els partits de la nova Lliga Nacional Femenina “No Boundaries” en quatre caps de setmana entre l’abril i el novembre. Les següents fases d’aquesta Lliga s’hi disputaran l’1-2 de juny, el 19-20 d’octubre i el 16-17 de novembre. Hi participen els equips Barcelona Storm (Criquet 11), Múrcia Cobras, València Vipers, Màlaga Fire, Madrid Royals i Sevilla Scorpions. Després de la primera fase, disputada aquest cap de setmana, les Màlaga Fire lideren la classificació.

Amb la celebració d’aquest campionat s’estrena el nou camp esportiu situat entre els carrers del Polvorí, del Segura i dels Jocs del 92, on des del 1975 hi havia el Camp Municipal de Futbol  Julià de Capmany. L’obra, amb un pressupost d’1,6 milions d’euros, ha suposat la reforma integral del camp, amb la plantació de 8.400 m2 gespa artificial per a la pràctica del criquet i altres esports minoritaris. S’hi han marcat les línies de pitch, s’ha creat el túnel de batuda i s’hi ha instal·lat nou enllumenat, vestidors, xarxes de reg, drenatge i clavegueram, i una tanca perimetral, a més de condicionar els accessos principal des del carrer del Segura i secundari des del carrer del Polvorí.

Pioneres en tots els sentits

Aquest és el primer camp de criquet que hi ha a Barcelona i s’ha fet realitat gràcies a la iniciativa de l’equip femení Criquet 11, que ho va proposar a la convocatòria dels primers Pressupostos Participatius de la ciutat. Amb 2.441 vots, va ser el projecte amb més suports entre els més de 800 presentats. L’equip Criquet 11 forma part del programa Criquet Jove BCN, un projecte del Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi) i la Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona (FEEB) que des del 2012 impulsa l’Institut Barcelona Esports a través del programa Convivim Esportivament.

El criquet va arribar a Barcelona de la mà de la immigració paquistanesa, índia i bengalí, perquè és un esport molt popular en aquests països. La diversitat d’origen, cultural i de creences dels participants han convertit la pràctica d’aquest esport en un espai de cohesió social, participació inclusiva i no discriminació. La promoció del criquet femení ha fet que durant molts anys a Barcelona hi hagués els únics equips femenins de tot Espanya i que la selecció estigui gairebé íntegrament formada per noies d’aquí.