Esport i Dansa Ara

L’'Esport i Dansa Ara. Joan Serra' és el programa educatiu esportiu amb més participació de centres escolars de Barcelona. Els nens i les nenes treballen durant mesos diferents balls de dansa contemporània i 'break dance', nova disciplina olímpica, per tal d’adquirir els coneixements de moviment rítmic i expressiu corresponents a la seva etapa educativa d’una forma divertida i dinàmica.

28/03/2023 - 17:09 h - Infància Mupert

Els i les infants han treballat de la mà dels seus professors i professores d’educació física i musical, que han col·laborat per transmetre de la idea d’unió entre el cos, el ritme i la dansa.

Per tal de no saturar el Palau Sant Jordi i que hi pogués assistir la major quantitat de públic possible, s’havien organitzat dos torns: un a les 9.15 hores i l’altre, a les 11.15 h. Això no obstant, l’itinerari era el mateix pels dos.

En primer lloc, una desfilada d’estandards ha obert l’activitat al ritme de One Step Beyond, de Madness. Després de la presentació institucional i abans del gran moment de l’alumnat, els i les estudiants de tercer curs del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre han ballat Després de l’alegria. A continuació, la Companyia Factoria Mascaró ha fet una aproximació al ‘break dance’ amb Petar-ho d’Oques Grasses i la companyia dels i les infants. 

Finalment ha arribat el torn de la canalla, que ha interpretat Il Tamburo & la Ritirata Maestroso de Boccherini; Hawaiian Lollipop de The Waikikis; 500 milles de The Proclaimer’s; Poltsa Berri de Quico Pugès; Jungle Blues de Pepet i Marieta; Gran Valse de Francisco Tàrrega i Eso que tú me das de Pau Donés, com a gran sortida final.

En total, la jornada ha comptat amb la presència de més de 10.000 espectadors i espectadores: familiars, tutors i tutores de l’alumnat; la direcció dels centres educatius i representants municipals i de la Generalitat.