Aquest estiu posem a punt el verd

El canvi de fase d’Excepcionalitat a Alerta Hidrològica de la Conca del Ter-Llobregat permet la flexibilització aquest estiu d’algunes restriccions en els usos d’aigua. Així es tornaran a regar els parcs i jardins de Sants-Montjuïc de forma limitada. Tanmateix, se seguirà apostant pel reg amb aigua freàtica per estalviar aigua potable. A nivell d’actuacions sobre el verd, es realitzaran accions de desbrossament, arranjament de mur verds, es milloraran els escocells i es podaran els arbres de la Marina i de Sants.

..
23/07/2024 - 15:16 h - Medi ambient i sostenibilitat Districte Sants-Montjuïc

Davant l’increment de les reserves d’aigua a causa de les pluges dels darrers quatre mesos, l’Agencia Catalana de l’Aigua ha decretat el canvi de fase d’Excepcionalitat a Fase d’Alerta Hidrològica de la conca del Ter-Llobregat fet que facilita la flexibilització d’algunes restriccions en els usos de l’aigua.

En aquest sentit, s’ha reprès el reg als espais verds de Sants-Montjuïc en hores de menor insolació (de 20 h del vespre a 8 h del matí) tot respectant el límit de 450m3 per hectàrea i mes.

Tot i la flexibilització de restriccions, Parcs i Jardins mantindrà part del dispositiu de reg amb aigua freàtica que va posar en marxa durant les fases d’emergència i excepcionalitat del protocol.

L’entrada a la nova fase permetrà el retorn gradual de les plantacions als espais verds a partir de la tardor sempre que les precipitacions segueixin en la línia de les darreres setmanes.

Represa dels desbrossaments

Durant aquest trimestre, es realitzaran de nou actuacions de desbrossament al Poble-sec (carrer de Julià; carretera de Montjuïg i passeig de l’Exposició), a la Marina (carrer del Foc, cruïlla de Ferrocarrils Catalans amb Anoia, cruïlla de Segura amb Fortuna, Química, Esparver, Mare de Déu de Port, Parc de Can Sabater, Bonaventura Durruti i Segura), la Font de la Guatlla (Pas de Valls), la Bordeta (plaça de la Farga i carrer del Corral), Hostafrancs (carrer de Vidriol) i Sants (carrers de López Catalán, Burgos i Violant d’Hongria Reina d’Aragó).

També s’actuarà en el murs de verds de la rambla de Badal,151, 163 i 188 (Sants-Badal), la plaça de Can Climent, els carrers de Dolors Batlle i Pavia i els jardins de la Rambla de Sants.

Actuacions sobre l’arbrat

Pel que fa la poda anual, aquest estiu se centrarà principalment en els arbres del barris de la Marina (1721 unitats) i a Sants (593 unitats).

També s’actuarà en els arbres de trams d’alguns carrers de barris com Sants-Badal (Arizala, rambla Badal, Bassegoda, rambla Brasil, Carreras i Candi, Casteràs, Ferreria, Juan de Sada, Portbou), la Bordeta (Andalusia, Antoni de Capmany, Bartomeu Pi, Bonaventura Pollés, Juan Bravo, Juan Gris), Hostafrancs (Béjar i Sant Nicolau), la Font de la Guatlla (Chopin i Sant Fructuós), el Poble-sec (plaça de Drassanes, plaça Navas i passeig de Santa Madrona) i Montjuïc (plaça de Carles Buïgas, avinguda de l’Estadi, avinguda de Ferrer i Guàrdia, jardins de Joan Maragall, mirador del Migdia, carretera de Miramar, jardins de Petra Kelly).

Així mateix, es netejaran o desbrossaran els escocells de carrers d’Hostafrancs (Gran Via i Tarragona), la Bordeta (rambla Badal, avinguda Carrilet, Gran Via), el Poble-sec (Josep Carner i Nou de la Rambla), la Font de la Guatlla (Chopin, Gran Via, Mèxic, Morabós, Rabí Rubèn, Sant Fructuós i Sant Germà), la Marina de Port (Gran Via, Mare de Déu de Port, Foc i Polvorí), la Marina del Prat Vermell (Ascó, Acer, Cal Cisó, Micaela Chalmeta, plaça del Nou, Pontils,Ulldecona, i Sovelles), Sants (Premià), Sants-Badal (rambla Brasil) i Montjuïc (Tarongers, avinguda del Castell, passeig de Montjuïc, passeig de Miramar, carretera de Montjuïc, avinguda dels Montanyans, avinguda de Ferrer i Guàrdia, avinguda de Rius i Taulet.