Amb l'estiu, arriba el festival Grec a Sants-Montjuïc

La 48ena edició del Grec Festival de Barcelona tindrà lloc entre el 26 de juny i el 4 d’agost, amb un total de 81 espectacles i més de 50 activitats paral·leles arreu de la ciutat. Enguany el Grec combina el talent local, amb La Veronal, La Brutal i Dagoll Dagom, entre altres, amb l'homenatge a mestres mundials de les arts escèniques, com Angélica Liddell, Christiane Jatahy, Nat Randall, Anna Brackon o Lola Arias. En concret, Sants-Montjuïc acollirà 56 espectacles i altres activitats per als espectadors, com formació en dramatúrgia a Periferia Cimarronas o Boombeta, cicle de propostes artístiques a la Marina.

Patis Oberts Estiu
20/06/2024 - 15:28 h - Cultura i lleure efreile / Districte Sants-Montjuïc

Un festival és com un cim, forma part d’un paisatge, d’un teixit. Barcelona és creativitat i el Grec vol que aquest sigui el seu segell d’identitat enfront d’altres festivals internacionals. A més de presentar propostes artístiques excepcionals, la descoberta i difusió del talent i els teixits artístics locals constitueixen els principis bàsics del projecte. Enguany la programació també  té un accent femení i la complicitat del Festival d’Avinyó.

El Teatre Grec tornarà a ser l’espai de l’espectacle inaugural del festival, amb Sílvia Pérez Cruz, que interpretarà Circular, basat en el seu últim disc, Toda la vida, un día. La gironina comptarà amb còmplices de la seva trajectòria, com Natalia Lafourcade, Andrés Corchero, Pepe Habichuela, Judit Neddermann o Salvador Sobral. L’espectacle es podrà veure els dies 26, 27 i 28 de juny.

A més del Teatre Grec se sumen altres espais del districte com el Teatre Lliure de Montjuïc, el Mercat de les Flors, la Fundació Miró, el MNAC, la Sala Flyhard, el Teatre Condal i la plaça Margarida Xirgu. Enguany s’afegeixen nous espais al festival: el Castell de Montjuïc, el Heartbreak Hotel i Periferia Cimarronas.

I en aquesta edició, quins són els espectacles que podrem veure a prop de casa? Al Grec trobarem els següents espais, espectacles i activitats a Sants-Montjuïc:

TEATRE GREC

Sílvia Pérez Cruz Música
26/06 – 28/06 Entrades exhaurides
Una veu tan bella com lliure i que ha estat en moltes ocasions al festival repassa una vida de complicitats artístiques a l’escenari del Teatre Grec. Espectacle inaugural.

El misàntrop Teatre
02/07 – 03/07 Entrades exhaurides
La companyia La Brutal porta a escena una versió ambientada en el món actual d’una de les obres més conegudes del clàssic francès.

Sonoma Dansa
06/07 – 07/07 Entrades exhaurides
La companyia La Veronal, que ha mostrat el seu creixement artístic en edicions diverses del festival, porta una versió ampliada d’un dels seus espectacles més aplaudits.

Pau Vallvé Música
08/07 Entrades exhaurides
Concert íntim, amb l’artista sol a l’escenari, tot i que a estones sona com si l’escenari fos ple de gent. Única actuació d’aquest estiu!

La gran nit de Dagoll Dagom Música
11/07 – 13/07 Entrades exhaurides
Amb mig segle de vida, aquesta companyia imprescindible del teatre musical català mira al passat amb un concert multitudinari que repassa la seva trajectòria, esdevenint el tret de sortida de les celebracions de cloenda del seu recorregut.

Canciones de amor, de desamor y de piratas Teatre
15/07 – 16/07
Romanticisme espanyol i català i belcantisme, en una nit dedicada a la poesia de tema amorós i a la música de la primera meitat del segle XIX amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico.

Rita Payés Música
17/07 Entrades exhaurides
Un dels joves talents nascuts de la Sant Andreu Jazz Band debuta al Teatre Grec convertida en una estrella i interpretant els temes del nou disc del 2024, De camino al camino.

Antònia Font Música
18/07 – 19/07
Després de l’última gira de retorn als escenaris, la formació mallorquina ha començat a oferir concerts íntims en sales teatrals, però fa una excepció i debuta al recinte més emblemàtic del festival.

El Pot Petit amb la Black Music Big Band Música
20/07
Música i aventures, en una proposta familiar que ofereix molt més que cançons: això és un concert molt animal que aplega dues bandes i posa en escena una vintena de músics.

Barcelona Mestissa Música
22/07
Macaco, Queralt Lahoz, Alizzz amb Maria Arnal i molts d’altres artistes reivindiquen la identitat sonora de la Barcelona arrelada al mestissatge musical.

Baró d’Evel Circ
25/07 – 27/07
Primera part d’un nou tríptic de la companyia catalanofrancesa, una obra grupal i sobre el grup, en el qual la ceràmica és el material i el gest dels mons en construcció de la companyia.

TEATRE LLIURE DE MONTJUÏC

Billy’s Violence Teatre
28/06
Les obres que va escriure Shakespeare són un catàleg de passions i, potser per això, és un autor violent com n’hi ha pocs. Una producció de Needcompany.

El cap als núvols Teatre
29/06 – 30/06 Entrades exhaurides
I si expliquem una història d’adults amb les joguines que han sobreviscut a la nostra infància? Obra de Xavier Bobés interpretada per Marc Guillén.

Billy’s Joy Teatre
29/06
Alguna cosa fa pudor de podrit al País de les Fades… El mateix autor que va fer una repassada a la cara violenta de Shakespeare es mira ara les comèdies de l’autor i en crea una del segle XXI.

Cosas que se olvidan fácilmente Teatre
29/06 – 07/07 Entrades exhaurides
Obra de Xavier Bobés interpretada per Francesco Sinopoli.

Billy’s Violence / Billy’s Joy (programa doble) Teatre
30/06 Entrades exhaurides
Un muntatge que explora les passions i la cara més violenta de les obres de Shakespeare i un segon que s’endinsa en les seves comèdies. Tots dos es representen conjuntament.

The second woman Teatre
06/07 – 07/07
Una actriu i una escena única, però repetida cent vegades amb cent partenaires diferents durant les 24 hores d’un dia. Representació ininterrompuda. Obra de Nat Randall & Anna Breckon i interpretada per María Hervás.

Tumbalafusta Teatre
06/07 – 07/07
Proposta de teatre familiar, per primera vegada al Grec Festival de Barcelona, que aplega una companyia innovadora i dos creadors escènics excepcionals. A partir de 5 anys.

La calidesa Escena híbrida
09/07 – 11/07
D’absència i d’amistat, entre altres coses, us parlen les sis històries que se us explicaran a cau d’orella i de manera personal. De Marta Barceló.

Los días afuera Teatre
13/07 – 14/07
Un grup de dones cis i persones trans que van estar detingudis en diverses presons de l’Argentina reconstrueixen escenes de la seva vida passada i imaginen la vida futura en una obra musical documental on ellis mateixis canten, ballen i actuen. Obra de Lola Arias.

Extinction rave Teatre
14/07 – 15/07
Una festa o un ritual? En aquesta rave veureu imatges, escoltareu sons i us mirareu amb ulls ecofeministes un món al caire del col·lapse. Obra de Fundación Mis Bragas.

DÄMON. El funeral de Bergman Teatre
19/07 – 21/07
Angélica Liddell, creadora d’espectacles que no ofereixen concessions al públic, porta a escena el sepeli del conegut cineasta.

La luz de un lago Escena híbrida
19/07 – 22/07 Entrades exhaurides
Transcendint els àmbits plàstic i visual, aquest muntatge empra eines sonores per explorar les possibilitats de la imatge teatral i poètica. Obra de El Conde de Torrefiel.

Hamlet. En els plecs del temps Teatre
24/07 – 25/07
La directora brasilera Christiane Jatahy, a qui coneixem per les noves mirades que projecta sobre els clàssics, converteix Hamlet en una dona i li posa a les mans una càmera per reelaborar una història mil cops explicada.

MERCAT DE LES FLORS

Le Pas Grand Chose Circ
30/06 – 02/07 Entrades exhaurides
Gosaríeu demolir el món per crear-ne un de propi? Benvinguts a una representació amb molt a veure amb la patafísica. Autor i intèrpret: Johann Le Guillerm.

GN|MC (Guy Nader | Maria Campos) Dansa
03/07 – 05/07
Inspirada en la noció de l’ordre i el desordre, aquesta companyia de dansa barcelonina amb trajectòria internacional centra la mirada en el funcionament dels sistemes de l’ésser orgànic, considerat com un microcosmos.

La Innombrable. Una tragèdia mediterrània Circ
03/07 – 04/07 Entrades exhaurides
Set artistes de circ i una cantant en directe assumeixen el repte de fusionar la dramatúrgia d’un dels drames més foscos de Shakespeare amb les tècniques del circ i el clown contemporani.

Patricia Caballero Dansa
06/07 – 07/07
Ágape. En aquesta creació, Déu i la carn es casen. Se celebra un amor irresistible entre allò que és patètic i allò que és miraculós. El vici i la virtut són els convidats d’honor.

William Forsythe / Rauf RubberLegz Yasit Dansa
08/07 – 10/07
La dansa és un llenguatge universal i el parlen d’una manera fluïda i fent servir un vocabulari suggeridor, auster i precís, un dels grans investigadors del moviment del nostre temps i els seus còmplices.

Un cos sense talent Escena híbrida
08/07 – 09/07
La companyia Monte Isla incorpora la figura humana als seus espectacles i analitza la imatge de la humanitat com a conjunt de cossos precaris que sostenen en les seves mans una virtut aliena, l’eina amb la qual s’enfronten a l’hostilitat del món.

Oguri i Andrés Corchero Dansa
11/07 – 13/07
Dos còmplices coreogràfics i amics que es van conèixer al Japó fa molt temps fan evidents les connexions entre la dansa i l’escriptura en una peça inspirada en l’univers de Ray Bradbury.

Lapis Lazuli Escena híbrida
13/07 – 14/07
El creador Euripides Laskaridis, l’obra del qual busca subvertir les relacions establertes entre públic, creadors i intèrprets, construeix en escena un món nou, enlluernador i misteriós.

Alice Ripoll Dansa
aCORdo 14/07
Les barreres que separen els grups socials queden reflectides en aquesta proposta, que ha donat a conèixer al món una coreògrafa brasilera especialment compromesa.
Zona Franca 15/07 – 16/07
Un viatge per un Brasil urbà, una passejada per un país que reneix de les cendres… Danses urbanes i populars conviuen en una coreografia que convida a deixar-se portar.

Betty Tchomanga Dansa
17/07 – 18/07
Un moviment i un ritme repetitiu són la base d’un espectacle protagonitzat per un ésser mitològic i coreografiat, imaginat i interpretat per una artista que treballa la transgressió.

Hofesh Shechter Company – Shechter II Dansa
19/07 – 21/07 Entrades exhaurides
Per a Shechter, la bellesa i la complexitat són indissociables en la història, la cultura i el poble anglesos. Com explicar-ne les contradiccions? Potser amb el llenguatge de la dansa.

Poeta en Nueva York Escena híbrida
20/07 Entrades exhaurides
El poemari que va escriure Federico García Lorca als anys trenta a EEUU, amb un posada en escena que situa en el mateix pla actors, ballarins, músics i titelles.

Ester Guntín Dansa
23/07 – 24/07
L’espectacle guanyador del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2023 parteix del tarantisme, ritual que neix a l’edat mitjana a Itàlia, basat en una pràctica coreogràfica, musical i iconogràfica.

Kor’sia Dansa
24/07 – 25/07
Potser sí hi ha una alternativa al futur marcat per l’oposició entre la humanitat i la natura. Aquest col·lectiu de dansa s’inspira en Petrarca per portar a escena un missatge de canvi.

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ

Ákri Circ
12/07 – 13/07
Espectacle en solitari de l’artista de circ Manel Rosés, que pren el seu nom d’una de les dues paraules gregues de les quals prové el mot acrobàcia.

MNAC

Moloko Vellocet Escena híbrida
07/07 – 14/07
Una de les artistes actuals que millor dominen el llenguatge de la performance converteix la Sala Oval en una pista de ball i recrea el conegut club que freqüentaven els protagonistes de La taronja mecànica.

SALA FLYHARD

Em dic Josep Teatre
10/07 – 03/08
El format del documental teatral i musical serveix a l’autor Marc de la Varga per endinsar-nos en els secrets de la creació artística i de la ment humana i els trastorns que pateix.

TEATRE CONDAL

Macho grita Teatre / Música
26/06 – 07/07
Amb música i en to de comèdia. Així ens fa el conegut actor i autor Alberto San Juan la crònica de la seva pròpia ignorància sobre la història d’Espanya.

Artemis Teatre / Música
10/07 – 24/07
Un monòleg musical com no l’has vist mai escrit, composat i interpretat per una sola actriu en escena, Mireia Morera, amb música en directe.

CASTELL DE MONTJUÏC

Sala Montjuïc Cinema + Música
La casa en flames + Magalí Datzira 28/06
The Holdovers + The Swing Cats 12/07
Vidas pasadas + Alosa 17/07
Te estoy amando locamente + Evripidis and his tragedies 29/07

HEARTBREAK HOTEL

Sis hectàrees d’oliveres Teatre
02/07 – 28/07
L’espectacle guanyador de l’edició del 2023 del premi Quim Masó converteix una fòbia personal en un conflicte universal. I, vosaltres, de què teniu por? Obra d’Aina Tur.

PERIFERIA CIMARRONAS

Els homes de carbó Teatre
03/07 Entrada lliure amb reserva
Migracions i desplaçaments són el tema de la proposta del creador ghanès Serge Attukwei Clottey, que, a més de transformar la façana d’un conegut edifici i guiar una passejada artística i colonial per la ciutat, ens ofereix una performance.

PLAÇA DE MARGARIDA XIRGU

Sol Picó Dansa
28/06 – 29/06 Entrades exhaurides
El combat del segle. Qui és capaç de derrocar la Sol Picó? Fer caure una ballarina. Aquest és l’objectiu d’una proposta que aplega dansa, moviment i festa gastronòmica.

Carena Circ
04/07 – 06/07 Entrada lliure
El circ, la dansa i el teatre de carrer conflueixen en els espectacles que crea aquesta intèrpret, La Corcoles. Tota una sorpresa que hauríeu de venir a descobrir.

La Xirgu en família
05/07 – 20/07 Entrada lliure
Una instal·lació sonora amb els versos com a protagonistes, un viatge tecnoespiritual, un joc per descobrir què ens diuen els contes… Tot ho podreu experimentar en les propostes per a la canalla de la plaça major del festival.

Les Aventures Extraordinàries de la Fiona Pereshtròikovitx Música / Teatre
11/07 Entrada lliure
En aquest any olímpic, un jove col·lectiu escènic us presenta una comèdia musical en cinc actes i un final sobre una atleta fugada a la Barcelona del 92.

Love for free
12/07 – 13/07 Entrada lliure
Això és una acció artística i un experiment sociològic que us farà reflexionar sobre el concepte de l’amor i les relacions humanes.

Opia Teatre
18/07 – 20/07 Entrada lliure
Habitar el carrer, estar present, mirar i ser vist. Sobre això parla la nova proposta artística de Ferran Orobitg.

El Teatre Grec ple de públic durant l'espectacle inaugural de l'edició 2020.

El Teatre Grec ple de públic durant l'espectacle inaugural de l'edició del 2020