Quan l’enginyer Maurici Garrán va dissenyar el Palau de Mar, l’any 1881, va tenir ben presents els magatzems que van proliferar als ports anglesos en el marc de la revolució industrial; per això, la similitud amb els famosos docks de Londres o Liverpool és evident. Convertit avui en edifici públic i administratiu, el Palau de Mar és un dels millors exemples d’arquitectura industrial a Barcelona.
Edifici polivalent
El Palau de Mar va entrar en funcionament l’any 1890 com a Magatzems Generals de Comerç, un espai portuari destinat a emmagatzemar les mercaderies que arribaven per mar a Barcelona. Els magatzems es van rehabilitar i transformar amb motiu de les Olimpíades del 1992, i en l’actualitat acullen el Museu d’Història de Catalunya, el Centre d’Història Contemporània, el Departament de Benestar Social de la Generalitat i diversos restaurants, oficines i cafeteries.
Amb la rehabilitació de l’any 1992, el palau guanyava, entre altres elements, una planta superior que permetia l’accés al terrat i que ha esdevingut tot un èxit entre barcelonins i turistes per les magnífiques vistes que ofereix del port, el mar, Montjuïc i la ciutat en general.
Passejar per la història
El Museu d’Història de Catalunya, inaugurat l’any 1996, conserva i exposa peces que narren la vida al territori català des dels seus inicis prehistòrics fins a la contemporaneïtat. Una visita a les sales d’aquest museu representa un autèntic viatge en el temps i permet conèixer totes les cares d’un país polièdric: de la Catalunya romana a la Catalunya industrial, de la Catalunya envaïda a la Catalunya invasora, dels moments de màxima esplendor als dolorosos anys de la postguerra, de la vida al camp a la vida a les ciutats, del passat al present.
Compartint seu, el Centre d’Història Contemporània completa aquest museu dedicat a l’estudi i la divulgació de la història amb una visió del segle XX, sovint ben diferent de la visió oficial que va prevaler durant l’època franquista.
Als peus del palau, el moll i els vaixells acompanyen aquesta deliciosa visita per la Barcelona portuària.
Patrimoni cultural
-
Ciutat Vella
la Barceloneta
- Adreça:
- Pl Pau Vila, 1
- Districte:
- Ciutat Vella
- Barri:
- la Barceloneta
- Població:
- Barcelona
Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...
FES-NOS-LA SABER