
Què menjaven a l'Antic Egipte?
Visita guiada nocturna a la col·lecció permanent del Museu Egipci amb degustació final de productes que formaven part del règim alimentari d'aquella civilització.
De l'Antic Egipte qui més qui menys ha sentit a parlar dels faraons, de les mòmies i de les piràmides. També dels jeroglífics i d'alguns déus. De les meravelles del tresor de Tutankamon i de la importància del riu Nil i del desert. Però potser no tantes persones saben què menjaven en aquells temps, quina era l'alimentació de la població del que va ser el territori més avançat del planeta durant molts segles. El Museu Egipci de Barcelona torna a organitzar aquest mes d'agost una visita guiada nocturna que ja ha portat a terme amb gran èxit en anys anteriors i que precisament té com a finalitat donar a conèixer el règim alimentari d'aquella civilització. La visita, titulada El Banquet Etern, es durà a terme el 5 d'agost, recorrerà les sales de la col·lecció permanent, i anirà a càrrec de Núria Castro, llicenciada en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona (UB), especialista en vida quotidiana de l’antic Egipte i membre fundadora de la Societat Catalana d’Egiptologia. Cal inscripció prèvia i les places són limitades.
L'activitat s'iniciarà a les 19.30 h amb l'itinerari comentat a les sales però fixant-se sobretot en tot allò referent a l'alimentació. Us en podem avançar alguna cosa: la dieta bàsica consistia en fruita, verdura, cereals i llegums, i les fonts de proteïna depenien de la classe social. El peix que consumia el poble era d'aigua dolça. I era molt important la cervesa: se'n coneixen com a mínim disset tipus, sempre de baixa graduació alcohòlica i que fins i tot prenia la canalla. La visita al museu acabarà a la terrassa amb una degustació de productes que formaven part de l'alimentació del país del Nil.
Més informació i inscripcions, en aquest enllaç.