Tornar

Un fotograma del film mostra els protagonistes davant d'un paisatge natural de gran bellesa

Vietnam als ulls

Els cinemes Girona acullen les últimes projeccions d'un cicle relacionat amb l'exposició de l'artista Tuan Andrew Nguyen a la Fundació Miró.

Si de debò voleu que us sorprenguin, mireu allà on no mira ningú, alguna cultura o algun país que no estigui de moda ni sota els focus de l'actualitat. Us ofereixen dues oportunitats de fer-ho, de capbussar-vos com a mínim visualment en una d'aquestes cultures, la Fundació Miró i els cinemes Girona amb un cicle de cinema titulat A la riba del Mekong que encara té algunes cites del màxim interès en forma de projeccions. Les pròximes, els dies 27 de juliol i 7 de setembre.

El cicle aporta una dimensió extra a l'exposició Els nostres fantasmes viuen al futur (fins al setembre; entrada general, 15 €), una mostra de la feina de l'artista vietnamita crescut als EUA Tuan Andrew Nguyen. Va néixer a Ciutat Ho Chi Min l'any 1976, així que, encara que hagi passat la infantesa en un altre país, el Vietnam i les guerres de les quals ha estat escenari estan molt presents en les seves creacions, en forma de pel·lícules i instal·lacions.

La mostra és un primer pas per endinsar-se en una cultura poc coneguda. Però el cinema és també un molt bon vehicle per donar a conèixer un país i una manera de viure, d'aquí que els organitzadors de l'exposició hagin implicat els cinemes Girona en un cicle de cinema vietnamita actual.

Entre les petites joies fílmiques que encara podeu veure, la del 27 de juliol, un film del director Dung Luong Dinh titulat Cha cõng con ("Pare i fill") i que ens porta fins a una petita localitat rural al Vietnam. Allà viuen un pare i un fill, pescadors, la vida dels quals es veu alterada a causa d'una malaltia seriosa que afecta el noi i que obligarà a dur-lo a ciutat per seguir un tractament massa car.

A la riba del Mekong encara s'allargarà fins al 7 de setembre, quan tancarà el cicle una de les pel·lícules més conegudes de la cinematografia vietnamita: el film de Tran Anh Hung El olor de la papaya verde, una història romàntica sobre una nena que fa de serventa en una casa i la dona adulta en la qual es convertirà. Si us agraden les històries d'amors incondicionals i les trames senzilles o si voleu veure paisatges espectaculars, aquest film, de gran riquesa visual, està fet per a vosaltres.

Si voleu conèixer l'art i la cinematografia vietnamita, teniu una cita a la Fundació Miró i als cinemes Girona.

Data de publicació: Dimecres, 24 juliol 2024
  • Comparteix